The Village Україна в рубриці «Молодий бренд» щомісяця розповідає про нових українських дизайнерів, де і чому варто купувати створені ними речі. У новому матеріалі – молодий бренд NINIco, який пропонує аксесуари з екоматеріалів.

Фото: Влад Холодний

  Підпишись на Telegram-канал Kyiv Looks про українські бренди

Засновниця бренду Анна Нінітчук після навчання у бізнес-школі мала велике бажання розпочати власну справу. Через любов до прикрас і навколишнього середовища дівчина вирішила створювати екологічні прикраси з природних матеріалів.

«Спочатку хотіла робити прикраси зі срібла, але цього вже і так було вдосталь на ринку. Я поцікавилася, з чого зроблені мої окуляри, так і вийшла на ацетат целюлози, і все закрутилось. Для мене важливо робити прикраси, які будуть сучасними, стильними та не шкідливими для довкілля», – розповідає Аня.

NINIco використовує у виробництві екологічно чисті матеріали – ацетат целюлози та срібло 925 проби. «Таким чином, моя біжутерія ручної роботи – це альтернатива тому, що зроблено із пластику та матеріалів тваринного походження», – ділиться засновниця бренду.

 NINIco

Дата заснування:

1 липня, 2018 року

Виробництво:

Варшава, раніше – у Луцьку

Де купувати:

через Instagram магазину Make up me academy store; в онлайн-магазині Etsy та через сторінку бренду в Instagram

Вартість:

25-30 доларів за сережки та браслети

13 доларів за перстень

«Важливо думати й піклуватися про середовище, в якому ми живемо. Кожен повинен сортувати сміття, компостувати, розумно витрачати воду, використовувати менше пластику і продуктів тваринного походження, якщо це призводить до поганого впливу на довкілля. До того ж це класно – купувати продукцію локальних брендів. Завдяки цьому можна не тільки відчути себе винятково, а й підтримати розвиток місцевого бізнесу та економіку країни», – розповідає Анна.

Ацетат целюлози є природним матеріалом. Його виготовляють з очищеної натуральної целюлози. Цю сировину замовляють в італійського виробника. З фурнітури бренд використовує срібні штифти, дріт, ланцюжки, застібки. Нещодавно NINIco почали також випускати шпильки для волосся з гіпоалергенного сплаву металу. Упаковують речі в картонні коробки та папір.

Аксесуари Анна створює самостійно: спочатку готує проекти для різання майбутніх прикрас, далі шліфує та полірує їх у кілька етапів. Відтак свердлить отвори і вклеює срібні штифти або інші срібні елементи. Весь процес триває 7-10 днів.

Раніше прикраси створювали у Луцьку, але оскільки дівчина більшість часу проживає у Польщі, то виробництво перемістили туди. «Я не хочу зупинятись на Варшаві, хочу розширити локальну сітку, наскільки це буде можливо», – каже дизайнерка.

Над створенням бренду працюють Аня, її батько та хлопець. Серед іншого тато допомагає розібратися у технологічному процесі, а Влад – з візуалізацією марки. «Фото для бренду робимо самі вдома чи в майстерні. Дівчата на світлинах – мої подруги», – ділиться Анна.

Наразі NINIco не виготовляє прикраси колекціями. Бренд час від часу додає нові одиниці, які, своєю чергою, розподіляються в лінійки.