The Village Україна в рубриці «Молодий бренд» щомісяця розповідає про нових українських дизайнерів, де і чому варто купувати створені ними речі. У новому матеріалі – молодий бренд Raw Flaw, який пропонує сумки та аксесуари з екоматеріалів.

фото: Raw Flaw

Бренд сумок та аксесуарів Raw Flaw заснували дві дівчини – Анастасія Дєєва та Ірина Ніколенко. Шлях до свідомого споживання вони почали із себе: свого гардероба та зі зменшення використання пластику. У 2018 році створили бренд Raw Flaw (англ. «природна недосконалість»).


«Наш бренд – це філософія правильного та свідомого споживання. Ми створюємо сумки та аксесуари для тих, хто любить гарні речі та водночас розуміє, наскільки зараз важливо зменшити використання пластику в повсякденному житті. Ми хочемо допомогти людям свідомо ставитися до споживання і врешті перетворити sustainable living в норму життя. Це можна назвати нашою місією», – розповідають засновниці. 

Для виготовлення всіх сумок та аксесуарів виробники використовують водовідштовхувальний папір із сертифікатом якості FSC (Forest Stewardship Council), який роблять у Європі. Сертифікат FSC підтверджує, що продукція надходить із лісів з належним рівнем ведення господарства, а організація веде екологічно, економічно та соціально відповідальну діяльність. Матеріал складається із целюлози, латексу та води, 0,5-2% фарби залежно від кольору. Тканина підходить для переробки і її можна використовувати багаторазово.

 Raw Flaw

Дата заснування:

Узимку 2018 року

Виробництво: Київ, Дніпро

Де купувати: Goodwine на вулиці Мечникова, 9; «Всі.Свої» на вулиці Хрещатик, 34; онлайн через сайт Goodwine та через сторінку бренду в Instagram або Facebook.

Вартість:

Street Bag – від 1 900 гривень

Shopper Bag – від 1 600 гривень

Clutch/Lunch Bag – 750 гривень

Кашпо – від 350 гривень

Спочатку дівчата працювали вдвох, та згодом команда збільшилася. Над виробництвом працюють: технолог, кравці та кравчині, конструктори, а також SMM-спеціалістка та менеджерка. Бренд прагне до розвитку жіночого потенціалу в Україні, пояснюють у Raw Flaw. «Працівники отримують справедливу оплату за роботу, тому ціна виробів стартує від 350 гривень за кашпо та 1 600 гривень за сумки».

«Raw Flaw – це історія про те, як мода поєднується з розумним та свідомим споживанням. Ми вважаємо, що можна носити гарні речі та не шкодити при цьому планеті», – підсумовують засновниці.