Зібрали добірку нових літніх колекцій від українських брендів, які продовжують працювати, попри війну, і віддають частину прибутку на благодійність.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Jul

До літньої колекції масмаркет-бренда жіночого одягу Jul увійшли речі з льону, зокрема сукні з довгими рукавами, а також комплекти в різних варіаціях: зі штанами, шортами чи спідницями, з короткими топами або із сорочками.

Акцентом колекції стала оновлена модель майки-бестселера бренда з невеликою вишитою квіткою та в різних кольорах.

Частину коштів із продажу кожної речі Jul передає на підтримку ЗСУ до фонду «Повернись живим».

Де купити: на сайті бренда або в магазині на вулиці Мечникова, 6 (Київ)

Ліф – 999 гривень

Sleeper

У новій літній колекції бренд переосмислив свою найпопулярнішу сукню Atlanta, створивши з неї костюм для відпочинку з рукавами-буфами.

Також представили літні костюми та комбінезони з натурального льону та купальники, які можна одягнути на світський захід, комбінуючи їх із шортами або денімом.

Колекція наповнена відтінками та принтами – від фуксії та салатового до візерунків із соняшниками та фіалками.

Де купити: на сайті бренда

Комбінезон – 5280 гривень

Katimo

До літньої капсули Katimo ввійшли в’язані сукні, легкі широкі штани та сорочки вільного крою, джинси кльош, спідниці з парашутної тканини, а також лляна сукня з об’ємними рукавами та вишивкою.

Також бренд представив арткорсет молочного кольору, а лінійку аксесуарів доповнили панамами та сережками у вигляді гілки калини.

Де купити: на сайті або в магазині на вулиці Рейтарська, 19-А (Київ)

Топ – 4400 гривень

Kohai

У літній колекції бренда Kohai – топи, кардигани, костюми з натуральних тканин, а також вільні штани та сорочки, сукні із «сітки» й об’ємні куртки з деніму. Також до лінії ввійшли мінісукні з розрізами та сукні міді з вирізами.

Уся колекція виконана в базових кольорах, а серед тканин переважають «літні» матеріали – бавовна, льон і віскоза.

Частину отриманих коштів від продажу колекції передадуть на підтримку зоопарку «ХІІ місяців», який у перші дні війни перебував в окупації.

Де купити: в Instagram, у магазині бренда на вулиці Золотоворітській, 2-А (Київ) або в корнері на третьому поверсі в київському ЦУМі

Сукня – 4900 гривень

Why Me

Бренд чоловічого одягу Why Me присвятив літній дроп війні в Україні. До нього ввійшли футболка з принтом на спині, бавовняні та лляні сорочки з вишивкою на кишенях, шорти та класичні костюми.

Акцент колекції – футболка з принтом The Brave Are Always Be Lucky («Сміливі завжди мають щастя» – фраза з твору Івана Багряного «Тигролови»).

Де купити: на сайті бренда

Піджак – 2500 гривень

German Apparel

Літня колекція German Apparel об’єднала два дропи: Inspiration – «для літніх особливих образів» і Basic – «для повсякденного життя».

Основою дропу Inspiration стали лляні оверсайз-костюми із шортами та спідницями із запахом, а також кімоно та сукні-комбінації з тенселу у двох варіантах: міні та максі.

У дропі Basic є бавовняні сукні-футболки, футболки, велосипедки, шорти та штани вільного фасону, а також купальник із біфлексу.

Де купити: на сайті бренда

Шорти – 1800 гривень

Marchi

Літня колекція Marchi цілком виконана з льону. До неї ввійшли сукні та комплекти із сорочок і штанів жовтого, бузкового, блакитного та чорного кольорів.

Сукні представлені в різних варіаціях – із довгими або короткими широкими рукавами, сукні-сліп із декоративною бретеллю за лінією плечей, а також сукні міді зі знімними рукавами та спідницею із запахом.

Де купити: на сайті бренда

Сукня – 3900 гривень

TG Botanical

TG Botanical – екологічний український бренд, що виготовляє одяг із натуральних біорозкладних тканин (тенсел, льон, шовк), а також фарбує їх за допомогою рослинних пігментів.

До нової літньої колекції ввійшли в’язані топи, сукні та спідниці, а також лляні сарафани на бретелях у довжині міні або максі та вільні штани з блузами.

Для отримання небесно-блакитного кольору матеріал забарвлювали в екстракті деревини кампешевого дерева, а для сонячно-жовтого відтінку – у відварі куркуми.

Де купити: на сайті бренда

Топ – 8925 гривень