Капсульний гардероб – це набір універсальних речей, які добре поєднуються за стилем. Зібравши базовий гардероб на сезон, можна розв’язати вічну проблему «нічого вдягти». Зібрали основні позиції гардеробу, які підійдуть для стильної й комфортної осені.

Раніше ми писали, що таке капсульний гардероб та як його зібрати.

Тренч

Бежевий тренч – це класика, яка буде служити вам не один сезон, тому краще не економити й купити якісний. Якщо ж ви хочете щось цікавіше – радимо звернути увагу на тренчі кольору хакі, сірого чи зі шкіри, які цього сезону теж залишаються актуальними.

Шкіряний тренч The Kooples

Скільки: 15 952 гривень

Лінк

Тренч Mango

Скільки: 3 999 гривень

Лінк

Косуха

Шкіряну куртку-косуху теж можна віднести до вічної класики, тому тут не варто економити. З такою курткою навіть найбільш стриманий образ буде виглядати стильно та сміливо.

Косуха Wildwood

Скільки: 17 400 гривень

Лінк

Косуха Zara

Скільки: 2 899 гривень

Лінк

Худі або світшот

Насправді оверсайз-світшот чи худі актуальні завжди, незалежно від сезону, тому можуть стати основою базового гардероба на будь-яку пору року та клімат. Улітку можна доповнити вечірній образ велосипедками чи спідницями, а восени поєднати з джинсами та сорочками.

Світшот Syndicate

Скільки: 2 270 гривень

Лінк

Худі Zara

Скільки: 1 299 гривень

Лінк

Сукня або спідниця

Сукня – не лише річ для літнього гардероба. Будь-яку сукню чи спідницю можна вдало поєднати з теплими речами. Наприклад, одягнувши зі світшотом, в’язаним кардиганом, джинсовою сорочкою чи косухою. Коли обираєте спідницю чи сукню, зверніть увагу на вироби з принтами, в яких використовують чорний колір, такі речі буде легко поєднати з чорними колготками та чорним взуттям. До них одягніть ковбойки або грубі черевики.

Сукня See by Chloe

Скільки: 11 550 гривень

Лінк

Спідниця Reserved

Скільки: 699 гривень

Лінк

Ботильйони

Під час вибору черевиків зверніть увагу на моделі, які будуть вдало поєднуватися зі спідницями й сукнями. Хорошим варіантом можуть бути ковбойки або грубі черевики.

Ковбойки Isabel Marant

Скільки: 19 350 гривень

Лінк

Черевики Zara

Скільки: 2 899 гривень

Лінк

Кеди

Уже кілька сезонів поспіль із кросівками комбінують навіть елегантні та класичні луки. Класичні білі кеди зі шкіри ідеальні для будь-якої погоди, навіть під дощ не страшно потрапити.

Кеди Acne Studios

Скільки: 11 750 гривень

Лінк

Кеди Kachorovska

Скільки: 2 500 гривень

Лінк

Джинси

Існує стереотипна думка, що на осінь і зиму краще купувати джинси та штани темних кольорів – і тому більшість людей обирають чорні або сірі джинси. Але є багато моделей із цупкого деніму світлих відтінків, в яких буде комфортно в холодну пору року. Радимо поекспериментувати, додати більше кольорів до базових речей на кожен день.

Джинси Zara

Скільки: 1 499 гривень

Лінк

Джинси Mango

Скільки: 1 399 гривень

Лінк

Штани

Чорні штани мають бути в гардеробі не лише в людей, які працюють в офісі та змушені дотримуватися дрес-коду. Більшість стилістів рекомендують широкі штани класичного крою поєднувати з приталеним верхом, аби збалансувати образ. Проте це не є обов’язковим правилом: якщо вам комфортно поєднувати з об’ємним верхом – такий образ теж буде стильно виглядати. Якщо не хочете виглядати надто офіційно, поєднайте класичні чорні штани з білими кедами та худі.

Штани Syndicate

Скільки: 2 250 гривень

Лінк

Штани Katimo

Скільки: 3 800 гривень

Лінк

Жакет

Краще обирати жакет фасону оверсайз, аби була можливість під нього одягати худі, світшот чи теплий светр. Якщо пощастить із температурою, то такий піджак можна носити замість верхнього одягу восени. Окрім жакетів із шерсті та інших тканин, радимо звернути увагу на трендові зі шкіри.

Жакет Mango

Скільки: 1 999 гривень

Лінк

Жакет Leskizoo

Скільки: 4 500 гривень

Лінк

Сорочка

Обирайте джинсову або у клітинку – неважливо. Але сорочка точно має бути в гардеробі тих, хто любить багатошаровість, яка так рятує в холодну пору.

Сорочка Bershka

Скільки: 1 499 гривень

Лінк

Сорочка Isabel Marant

Скільки: 7 350 гривень

Лінк

Примітка: речі, які редактор зібрав для добірки, не є обов’язковими до покупки й можуть пасувати не всім. Перш за все, радимо підбирати одяг, в якому вам буде комфортно.