Українські онлайн-магазини мають безкоштовну доставку, індивідуальні примірки, дають можливість замовити дизайнерську річ просто з подіуму, роблять знижки при першій покупці та просувають українського виробника.

The Village Україна розповідає які переваги мають онлайн-магазини, у яких можна замовити одяг, взуття та аксесуари успішних українських брендів і дизайнерів.

SUITSTER.COM

Кількість українських брендів: 38

Доставка: по Україні безкоштовна

Особливість: є можливість зробити перед-замовлення речей просто з подіуму

SUITSTER.COM одним із перших почав продавати українські бренди онлайн. Пропрацювавши шість років на великого fashion-ритейлера, Анна Пащенко вирішила заснувати власну платформу для просування українського одягу. Сьогодні в асортименті магазину 38 українських дизайнерів. Серед них є як відомі бренди, такі як Bevza, LAKE Studio, ARTEMKLIMCHUK, POUSTOVIT, так і молоді марки SAYYA, SLAVA, WHOISIT?.


Анна Пащенко, засновниця SUITSTER.COM

SUITSTER.COM був першим онлайн-ритейлером, що представив українські бренди онлайн. Це були мої особисті домовленості з дизайнерами: найвпізнаванішими та з молодими іменами. На моїх очах виросло багато нових імен. Сьогодні вони вже можуть конкурувати з такими першопрохідцями українського ринку як Каравай чи Пустовіт.

Часто онлайн-магазини фокусуються тільки на українському продукті. Ми ж намагаємося змінити сприйняття українських марок у споживача як «локальних», міксуючи їх з відомими міжнародними contemporary-брендами, створюючи космополітичну платформу.


Доставка Україною у SUITSTER.COM безкоштовна. Незабаром планують запустити експрес-доставку Києвом, є можливість пересилати замовлення за кордон. Повернення речей, які не підішли – безкоштовне. Проте такий ризик мінімальний, адже діє опція примірки при отриманні замовлення. Нові клієнти отримують знижку 5% на першу покупку. На сайті діє постійний розділ OUTLET, де можна придбати дизайнерські речі зі знижкою. Колекції вітчизняних брендів оновлюються щомісяця. Крім того, у спеціальному розділі сайту PRE-ORDER є можливість залишити передзамовлення на речі, що були щойно продемонстровані на подіумі.


Ярослав Лерман, Digital Coordinator SUITSTER.COM

Нещодавно ми провели редизайн сайту, зробили навігацію категоріями більш зрозумілою та простою, вдосконалили систему фільтрів. Тепер знайти «саме ту” річ стало ще простіше. Оновлення сталося і всередині продуктів: ми надаємо вичерпну кількість візуальних матеріалів по кожній речі, щоб не було жодних сюрпризів. Проте, найголовніша перемога – швидкість завантаження сайту. SUITSTER.COM – найшвидший у сегменті, ба більше: наша швидкість краща навіть за деякі міжнародні онлайн-магазини! Функція «Список бажань» перейшла в новий дизайн та користується великим попитом: набагато легше складати список всередині ресурсу, аніж зберігати речі, що сподобалися, до закладок.


KAPSULA

Кількість українських брендів: 82

Доставка: по Україні безкоштовна

Особливість: є унікальний каталог готових образів «капсул» та безкоштовні послуги стиліста

На сьогодні в онлайн-магазині KAPSULA представлені 82 українські брендів. Їх відбирає засновниця онлайн-магазину Наталія Гордієнко. В KAPSULA представлені різні цінові сегменти, але всі речі об’єднує селективний відбір за стилем і якістю. Найпопулярніші українські бренди серед покупців KAPSULA – Marsala, The Body Wear, Nuances, Herstory та Ksenija Andress. Ідея створення платформи виникла з бажання власниці стильно вдягатися, витрачаючи на шопінг мінімум часу. Так з’явився інтернет-магазин готових образів – «капсул», створені стилістом комплекти дають можливість швидко придбати не просто речі, а готові образи.


Наталія Гордієнко, співзасновниця KAPSULA

Ми прагнемо створити магазин, в який хотілося б повертатися. Увесь сервіс в KAPSULA безкоштовний: доставка, примірка, повернення, а також послуги стиліста. Ми розуміємо потреби наших клієнтів і завжди робимо все можливе, щоб він був задоволений покупками. Були випадки, коли ми доставляли замовлення день в день за 5 хвилин до відправлення потягу клієнта, який був у Києві проїздом. Наші клієнт-менеджери завжди уточнюють коректність розмірів за параметрами фігури і підкажуть, на який тип фігури речі сідають класно. Іноді, відразу відмовляють від покупки, якщо знають, що якась річ не сяде на покупця. Наша мета – закохати вас в наші класні речі і показати, що в Україні може бути європейський рівень сервісу.


Купуючи дві чи більше речей з каталогу готових капсул ви отримаєте знижку 10%, а якщо проведете оплату карткою на сайті – 3%. Асортимент сайту оновлюється щодня. За тиждень онлайн-магазин пропонує декілька нових колекцій одягу, взуття та аксесуарів. Крім того, з березня 2017 року KAPSULA відкрили шоурум. Тепер є можливість замовити усі вподобані речі на сайті та приміряти їх перед покупкою в шоурумі у зручний час.

The Room Number

Кількість українських брендів: більше 30

Доставка: по Києву та Україні Новою Поштою або кур’єром, по світу сервісом DHL

Особливість: індивідуальний підбір речей, доставка замовлення у неробочий час та виїзні примірки

На онлайн платформі магазину The Room Number представлені більше 30 саме молодих українських брендів. Серед яких, такі імена як Demmy Vik, Nuances, Name It, Ohaina, Marsala, Fredinskaya Jewelry, Lena Yastreb, Lalkarka by Loyanich, Nit.ka, Comechance і багато інших. Зараз онлайн-магазин веде переговори ще з трьома брендами, які незабаром до них приєднаються. Крім того, The Room Number зазначає, що постійно перебуває в пошуку нових імен.


Маруся Коваль, засновниця The Room Number

Історія онлайн-магазину The Room Number почалася в кінці минулого року (2016 – ред.), коли я особисто познайомилася з новими українськими дизайнерами. Це виявилися молоді та талановиті дівчата і хлопці, які дуже відповідально ​​ставляться до своєї справи. Я почала співпрацювати з Lia Boo Accessories – брендом, який виготовляє рукавички і аксесуари з натуральної шкіри найвищої якості, з українською художницею Ольгою Дворянською, яка сама малює принти і друкує їх на шарфах і палантинах з італійського шовку, і брендом My25, що презентував на той момент колекцію майстерно виконаних туфель із замші різних відтінків. Щомісяця портфель брендів поповнювався і до кінця цього року ми плануємо представляти 50 кращих, в тому числі і чоловічих, брендів з України.


Засновниця сайту впевнена: щоб стати кращими на ринку, потрібно весь час підхоплювати візуальні тенденції і оперативно змінюватися. Тому за літо сайт інтернет-магазину оновить дизайн, розширить функціонал, який значно прискорить процес покупки і зробить його ще більш приємним. The Room Number пишається своєю лояльністю до клієнтів. Серед послуг онлайн-магазину: індивідуальний пошив чи підшив речей, підбір і упаковка подарунків, доставка замовлення у неробочий час, знижки чи виїзні примірки.

Щотижня в розділі «Новинки на цьому тижні» на сайті з'являється новий бренд або нові речі, взуття, прикраси та аксесуари вже раніше представленого бренду. Додатковою фішкою стало відкриття корнера The Room Number на вулиці Драгомирова, 12. Клієнт може приїхати в корнер в зручний для нього час і приміряти все, що напередодні обрав на сайті.


Styleinsider Store

Кількість українських брендів: більше 100

Доставка: по Україні безкоштовна

Особливість: програма лояльності для постійних клієнтів, які отримують карту інсайдера – Styleinsider

В онлайн-магазині Styleinsider Store представлено більше 100 українських брендів одягу, взуття, аксесуарів і прикрас, які ретельно відбирають і вивчають. Серед них є як відомі бренди, які вже зарекомендували себе в українській модній індустрії, так і молоді бренди, які створюють цікаві і незвичайні речі. За словами засновниці магазину Олени Желіховської, до селекції речей підходять серйозно. Часом обирають лише одну або дві речі зі всієї колекції – ті, в яких впевнені на 100%.


Олена Желіховська, засновниця Styleinsider Store

Ідея створення магазину Styleinsider Store народилася одночасно з ідеєю онлайн-журналу про талановитих і прогресивних людей – Styleinsider. Ми розуміли, що наше завдання полягає не тільки в тому, щоб розповісти про молодих і талановитих особистостей, а й дати можливість читачам придбати продукти їхньої творчості. Так, прочитавши статтю в журналі про історію створення колекції, ви за допомогою одного кліка можете перейти в магазин і придбати річ, про яку тільки що прочитали.

Готуючись до запуску онлайн-магазину, ми ретельно обирали платформу, на якій він буде розміщений, тому, проаналізувавши безліч варіантів, зупинилися на лідері – Magento. Функціонал цієї платформи дозволить в майбутньому легко перейти на багатомовну версію, що дасть можливість продавати речі на інших ринках, а також створювати безліч варіантів продажу цілісних образів, формувати промо-коди і різні акційні пропозиції.


Мінімалістичний дизайн дає можливість робити покупки швидко та легко. Під кожним обраним вами товаром сайт покаже речі, які зможуть доповнити образ. Окрім безкоштовної доставки по Україні є послуги примірки в шоурумі, послуги стиліста та кравця. В Styleinsider Store діє програма лояльності для постійних клієнтів, які отримують карту інсайдера. Завдяки цій карті клієнти отримують не тільки знижки, але і приємні подарунки. Кожен день працівники сайту спілкуються з дизайнерами, тому асортимент магазину оновлюється практично щодня.


SIASPACE.СOM

Кількість українських брендів: близько 70

Доставка: по Україні безкоштовна

Особливість: можливість пошиття потрібної речі у вашому розмірі

З 70 брендів, заявлених на сайті, активно продається близько 50. Хтось більш популярний, хтось менше – залежить від сезону, моделі і настрою покупців.


Інна Єлисєєва, засновниця SIASPACE.COM

Ідея створити онлайн-магазин виникла не випадково. Одним з найважливіших факторів стала наша з Настею (СЕО SIASPACE.COM) особиста зайнятість. В нас просто не було часу ходити по магазинах, а запит на якісний красивий і модний одяг був великий. На особистому досвіді ми переконалися, що для того, щоб обрати гарну дизайнерську річ, потрібно об'їхати десятки шоурумів, розташованих в різних частинах міста, здійснити примірку, порівняти речі і тільки потім визначитися з вибором. Тому ми зробили ставку на онлайн-магазин, який дозволяє переглянути всі новинки і зробити свій вибір в будь-який зручний час, в будь-якому зручному місці, з функцією безкоштовної доставки і примірки.


Анастасія Пилипишина,

СЕО SIASPACE.COM

На самому початку, коли сайт тільки розроблявся, ми не дуже розуміли, що нам було потрібно. Тоді ми орієнтувалися на свій власний смак та наших подруг. Сьогодні, через два роки роботи сайту, 70% покупок припадає вже на зовнішній ринок.


На сайті діє система оновлення асортименту – 10 новинок в тиждень. Додатковими фішками дівчата називають лукбуки, які демонструють декілька варіантів продуманих модних образів з речей онлайн-магазину. Клієнти часто надихаються цими знімками і бачать, як можна поєднувати речі між собою. Нещодавно у SIASPACE.COM з’явився фізичний шоурум, де можна приміряти речі.