Фарбування, спосіб життя, використання стайлінгу, ультрафіолетове випромінювання – усе це впливає на якість волосся. Щоб покращити його стан, потрібно ретельно підібрати домашній догляд і комбінувати його із салонними процедурами.

Професійний французький бренд догляду за волоссям L’Oréal Professionnel Paris цього року оновив Serie Expert. Це лінійки професійного догляду, які подбають про всі типи волосся: від довгого та ламкого до освітленого та фарбованого. До них увійшли шампуні, маски, кондиціонери, олії, термозахисні спреї й інші засоби.

The Village Україна разом із L’Oréal Professionnel Paris розпитали експертку про те, як повернути волоссю блиск і силу, а ще – максимально довго зберігати колір після фарбування.

Анастасія Заярська

hair-stylist, експертка L’Oréal Professionnel Paris

Кожен із нас має особливе волосся, яке потребує індивідуального догляду. Дехто не фарбується та мріє бачити його довгим і міцним, хтось бажає зберегти стійкість кольору, а хтось хоче запобігти посіченим кінчикам. Ключем до красивої зачіски є правильний домашній догляд. Якщо вам важко обрати його самостійно, раджу звернутися до стиліста. Він зрозуміє особливості вашого волосся та підбере необхідні засоби.

Як доглядати за пошкодженим волоссям

Найчастіше причиною пошкодження волосся є неправильний догляд, наприклад, розчісування неякісними гребінцями або використання засобів, які вам не підходять. А ще на якість можуть впливати стрес, гормональні зміни в організмі й інші проблеми зі здоров’ям. Усі ці чинники шкодять кутикулі волосся, тому воно стає ламким і тьмяним, а кінчики починають сіктися.

Для швидкого й інтенсивного відновлення пошкодженого волосся вдома я раджу звернути увагу на лінійку Absolut Repair. Продукти цієї серії інтенсивно зволожують його та роблять м’яким і блискучим. Усе це можливо завдяки складу з формулою, збагаченою екстрактами кіноа та протеїнами пшениці. Вони сприяють швидкому відновленню пошкодженого волосся. Мій особистий фаворит – нова олія Absolut Repair. Вона не тільки живить волосся та відновлює його зсередини, але й полегшує розчісування.

Інфлюенсерка Валентина Сафро. Користується лінійкою для відновлення волосся Absolut Repair

Absolut Repair

– експерт з інтенсивного відновлення волосся

Активні компоненти: екстракт кіноа та протеїни пшениці

3 причини полюбити цю лінійку:

  • Відновлює волокно волосся
  • Глибоко зволожує без обтяження
  • Робить волосся міцним, гладким і здоровим

Лайфхак: якщо плануєте провести відпустку біля моря, пам’ятайте, що ультрафіолетове випромінювання пошкоджує волосся, а через сухий клімат воно стає неслухняним. Раджу взяти із собою маску Absolut Repair, наносити її на 5–10 хвилин і не до кінця змивати на кінчиках. Так волосся отримає ще більше живлення та буде захищеним.


Як доглядати за довгим волоссям

Довге та коротке волосся потребує різного догляду. Перед миттям довгих пасом обов’язково потрібно розчісуватися, щоб зменшити кількість вузлів. Також я раджу регулярно користуватися кондиціонером, а раз на тиждень робити інтенсивніший догляд удома.

Допомогти в домашньому догляді за довгим волоссям може лінійка Pro Longer. Унікальна технологія Filler A-100 робить волосся менш ламким, а також надає йому сили та захищає від зовнішніх агресивних чинників, як-от морозу чи сонячних променів.

Окрім цього, я раджу своїм клієнтам періодично робити салонну процедуру Pro Longer із використанням професійного філера-концентрата, який заповнює та потовщує поверхню та кінці волосся.


Pro Longer

– експерт із догляду за довгим волоссям

Активні компоненти: Filler A-100 (філоксан + полікватерніум PQ6)

3 причини полюбити цю лінійку:

  • Заповнює та потовщує довжину та кінці волосся
  • Зменшує посіченість кінчиків
  • Робить волосся більш густим, міцним, пружним і блискучим

Лайфхак: спостерігайте за станом свого волосся: як швидко воно забруднюється, чи легко його вкладати, чи слухняне воно? У разі, якщо один із цих пунктів вас не влаштовує, спробуйте час від часу замінювати кондиціонер на маску – й навпаки.

Як підтримати колір після фарбування волосся

Сухе та ламке волосся набагато швидше втрачає колір, ніж доглянуте та зволожене. Я не раджу клієнтам мити голову надто гарячою водою, адже вона прискорює вимивання пігменту, а також пропоную їм обирати доглядові засоби, які розробили спеціально для фарбованого волосся.

Моя рекомендація в такому випадку – лінійка Vitamino Color. Формула з ресвератролом, потужним поліфенолом, захищає колір фарбованого волосся до восьми тижнів. Своїм клієнтам я раджу використовувати не тільки шампунь і кондиціонер-маску з цієї серії, але й професійний спрей 10 в 1. Він полегшує розчісування, має ефект термозахисту та ще багато інших переваг. Використовуйте його як самостійний засіб або як фінальний етап догляду.

Інфлюенсерка Анна Орловська. Користується лінійкою для збереження кольору Vitamino Color

Vitamino Color

– експерт зі збереження кольору

Активні компоненти: ресвератрол

3 причини полюбити цю лінійку:

  • Захищає колір волосся та запобігає його вицвітанню та вимиванню
  • Зволожує та робить пасма яскравішими
  • Надовго зберігає колір і додає блиску

Лайфхак: протягом двох тижнів після фарбування не використовуйте маску для волосся – надайте перевагу шампуню та кондиціонеру. Вони допоможуть зберегти інтенсивність кольору та пролонгувати результат фарбування. Маску я раджу використовувати з третього тижня після фарбування.


Як отримати прогнозований результат фарбування

Вода, яку ми щодня використовуємо для миття волосся, містить частинки міді. Вона накопичується у волокнах пасом і стає причиною ламкості волосся та небажаних відтінків після фарбування. Особливо страждають власники волосся з високою пористістю – що вона вища, то легше мідь проникає у структуру пасом.

Тим, хто фарбує волосся та бажає отримати прогнозований результат, я раджу звернути увагу на лінійку Мetal Detox. Її формула містить інноваційну молекулу глікоаміну, яка нейтралізує наявні метали у волоссі та запобігає їхньому накопиченню. Для домашнього догляду обирайте шампунь і маску з цієї серії.

Інфлюенсерка Аліна Френдій. Користується лінійкою для догляду та нейтралізації металів у волоссі Metal Detox


Мetal Detox

– експерт із догляду за освітленим і фарбованим волоссям

Активні компоненти: молекула глікоаміну

3 причини полюбити цю лінійку:

  • Захищає волосся від накопичення міді
  • Робить пасма менш ламкими
  • Робить колір стійкішим до вимивання

Лайфхак: постійно змінюйте лінійки для догляду, щоб досягти найкращого стану волосся. Після фарбування протягом двох тижнів я раджу використовувати засоби із серії Vitamino Color. Далі обирайте догляд для зміцнення з лінійки Pro Longer. За два тижні до фарбування потрібно підготувати волосся до наступної взаємодії з фарбою. Для цього я раджу скористатися засобами для глибокого відновлення або для нейтралізації металів із лінійок Absolut Repair чи Metal Detox.

Набір для інтенсивного відновлення пошкодженого волосся

Купити

Набір для догляду за довгим волоссям

Купити

Набір для захисту кольору фарбованого волосся

Купити

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ