Бренди активно запроваджують технології екологічного виробництва одягу та взуття для мінімізації впливу на планету. Для цього вони використовують перероблені матеріали, а також розвивають відновлювальне сільське господарство.

Timberland уже кілька сезонів поспіль працює над екологічною колекцією Greenstride, для якої розробили інноваційні технології, що не шкодять природі. Цього сезону бренд запустив дві нові лінійки взуття – Ray City та Ultra. Також до зимової колекції увійшли верхній одяг, взуття, светри й аксесуари для чоловіків і жінок. Знайти речі з екологічної колекції можна в магазинах Timberland і на сайті INTERTOP, який офіційно представляє бренд в Україні.

The Village Україна разом із брендом Timberland розповідають, чому взуття, одяг та аксесуари з нових лінійок потрібно обирати тим, хто піклується про довкілля.

Відновлювані матеріали в складі

Серед матеріалів, із яких Timberland шиють одяг, є органічна бавовна. Під час вирощування волокон бавовник не обробляють хімічними речовинами, що робить матеріал гіпоалергенним. Також використовують сонячні батареї та водозберігальні способи поливу.

Взуття в нових лінійках має інноваційну підошву, що зроблена за технологією GreenStride. Вона на 75% складається з природних відновлюваних матеріалів: 55% – цукрової тростини та 20% – натурального каучуку рослинного походження, який не є продуктом вирубування лісів. Такий каучук забезпечує на 7% більше амортизації, ніж звичайна підошва з полімерного матеріалу EVA, який до того ж не стійкий до морозів. У багатьох моделях є підошва з технологією TimberGrip, яка виготовлена з природних смол із деревної маси, целюлозно-паперових відходів і натурального каучуку.

Реглан з органічної бавовни та переробленого поліестеру

Ціна зі знижкою – 2729 гривень*

Жіночі водонепроникні черевики з підошвою GreenStride

Ціна зі знижкою – 5949 гривень*

Усе пакують в екологічні коробки

Коробки для взуття Timberland виготовляють зі 100% переробленого матеріалу. Для них не використовують хімічні клеї, а зображення наносять чорнилами на водній основі. На коробках також є заклик до повторного використання та перероблення.

Жіноча зимова куртка з утеплювачем зі 100% переробленого PET-пластику

Ціна зі знижкою – 5579 гривень*

Рюкзак із верхом зі 100% переробленого
поліестеру

Ціна зі знижкою – 2399 гривень*

Інноваційні технології вторинного перероблення

Для створення одягу бренд використовує перероблені матеріали, як-от Cordura та Tencel. Cordura створюють зі 100% переробленого PET-пластику. Хоча цей матеріал і дуже міцний, проте водночас він легкий і м’який на дотик. Tencel складається на 70% з деревної маси евкаліпта, а на 30% – з перероблених відходів бавовни, які залишаються під час виробництва одягу.

Верхній одяг бренд утеплює волокнами THERMORE ECODOWN FIBERS. Це дуже легкий наповнювач, який забезпечує високий рівень теплоізоляції. Крім того, цей матеріал на 100% складається з переробленого PET-пластику.

Для взуття використовують тканинні підкладки ReBOTL і TimberDry. Вони виготовлені з переробленого пластику, а TimberDry ще й має водонепроникні властивості.

Чоловіча зимова водонепроникна куртка з утеплювачем зі 100% переробленого PET-пластику

Ціна зі знижкою – 11 199 гривень*

Чоловічі водонепроникні черевики з водонепроникною мембраною TimberDry

Ціна зі знижкою – 4419 гривень*

Довготермінові ініціативи для відновлення природи

Для Timberland важливо не лише виготовити якісний кінцевий продукт, а й зробити внесок у збереження та відновлення природи. Саме тому бренд контролює всі етапи виробництва: від відбору сировини до утилізації речей після використання. Для цього вони розвивають практики відновлюваного сільського господарства, а також підтримують концепцію «циклічної моди», яка дає змогу перероблювати речі та давати їм нове життя.

У межах роботи з відновлювальним сільським господарством у Timberland планують отримувати 100% первинних природних матеріалів. Такий формат сільськогосподарської практики дає змогу землі поглинати вуглець з атмосфери й ефективно зберігати його в землі, щоб ґрунт міг відновлюватися. У поєднанні із замкнутим циклом виготовлення продукції це дасть змогу бренду мати не просто нульовий вплив на природу, а навіть здійснювати позитивні зміни.

Чоловіча зимова куртка з водовідштовхувальним покриттям

Ціна зі знижкою – 4899 гривень*

Чоловічі водонепроникні черевики з ортопедичною устілкою

Ціна зі знижкою – 4909 гривень*

*Актуальну ціну перевіряйте на сайті INTERTOP.UA.

Хочу екологічні речі від Timberland

Матеріал підготовлено за підтримки