Натуральність завжди була в тренді. Зокрема, це стосується й макіяжу. Легкий мейк здатен підкреслити індивідуальність, а засоби з органічними компонентами допомагають шкірі залишатися здоровою та доглянутою.

The Village Україна разом із брендом органічної косметики Couleur Caramel розповідають основні поради для створення природного денного макіяжу.

But first природний тон

Запорука рівномірного тону – свіже та здорове обличчя, тому подбайте про правильний догляд, що підходить саме для вашого типу шкіри. Щоб тон тримався якомога довше, починайте макіяж із бази: вона підготує шкіру до нанесення тонального засобу.

База

Зверніть увагу на бази, які містять у собі органічні складники, зокрема олії. Такий засіб не обтяжуватиме шкіру й одночасно доглядатиме за нею. Завдяки натуральним компонентам відбувається регенерація клітин, зволоження, пом’якшення та тонізація.

Праймер

Власникам комбінованої та жирної шкіри радимо звернути увагу на праймери, які допоможуть досягнути матового ефекту. Такі засоби також можуть містити доглядові компоненти.

Наприклад, до складу праймера від Couleur Caramel входять олії примули вечірньої, жожоби та насіння рижика посівного. Вони додають шкірі еластичності, усувають дрібні запалення, надають заспокійливу та пом’якшувальну дію.

Якщо у вас комбінований тип шкіри, застосовуйте праймер на Т-зону, а якщо жирний – на все обличчя. Власникам сухої шкіри засобів із матувальним ефектом краще уникати. Для того, щоб макіяж краще тримався протягом дня, особливо в літню спеку, використовуйте мінімум косметики. Так ви отримаєте відчуття легкості та комфорту, але водночас матимете красивий і ніжний макіяж.

Коректор

Замаскувати дрібні недоліки та темні кола під очима допоможе коректор. Для літнього сезону більше підійдуть засоби з легкою текстурою. Щоб створити ефект об’єму та сяйва, радимо обирати відтінок на тон світліший. Але не перестарайтеся, маскуючи свої родимки чи веснянки, адже вони ваша особливість.

Коректор №12 від Couleur Caramel можна використовувати для щоденного макіяжу. Він не шкодить тендітній зоні під очима та чутливим місцям із висипаннями й почервоніннями. Інгредієнти, що входять до його складу, зволожують і пом’якшують шкіру.

Shine bright like a diamond / Спробуй рідкий хайлайтер

Ріанна сказала – будемо виконувати. Додати шкірі сяяння допоможуть хайлайтери. Вони бувають різні за структурою – компактні, сипкі, рідкі (кремові).

Щоб шкіра мала природне сяйво й ефект підсвічування зсередини, зверніть увагу на останній варіант. Крім того, рідкі хайлайтери не потребують додаткового пензлика, їх можна просто наносити подушечками пальців. Зазвичай хайлайтер наносять на зони, де сонце залишає свої «поцілуночки»: вилиці, скроні, дугу Купідона – але все у ваших руках.

Зверніть увагу на засоби, що містять доглядові компоненти органічного походження. Зокрема, до складу рідкого хайлайтеру від Couleur Caramel входить вода дамаської троянди та гліцерин. Вони мають ніжну консистенцію та забезпечують додатковий догляд за шкірою.

Дайте свободу бровам

Один із найголовніших трендів макіяжу – «неідеальні» брови, натуральні та пухнасті, без графічних ліній і чітких меж. Підкреслити красу та натуральну густоту брів допоможуть гель або тіні. Останні можна також використовувати для підведення контуру повік.

Як оформити «ідеальні» неідеальні брови за допомогою тіней:

  • візьміть хорошу щіточку;
  • розчешіть брови в напрямку росту волосся;
  • оберіть потрібний колір з палітри (почніть зі світлішого) та проведіть пензликом уздовж лінії росту брів;
  • додайте трішки темнішого тону, якщо потрібно;
  • ще раз розчешіть брови (спробуйте проти росту волосся).

Косметичні засоби для брів можуть виконувати й доглядову функцію. Наприклад, тіні від Couleur Caramel містять у складі багато органічних інгредієнтів: олії абрикоса, авокадо, ши та бджолиний віск. Останній виконує роль гідратації шкіри, відновлення та створення невидимої захисної плівки.

Пухнасті вії вашої мрії

Чорний колір туші – це класика. Але хто заважає експериментувати? Щоб додати акцент на очі, зверніть увагу на туш синього кольору. А якщо хочеться чогось більш природного – на коричневу. Вона додасть образу більшої натуральності. Туші зі стійкими та гіпоалергенними формулами зроблять використання засобу комфортним і допоможуть зберігати свіжий макіяж якомога довше.

Порада: щоб погляд був більш виразний, наносьте туш у два етапи. Зачекайте, коли перший шар підсохне, і додайте наступний. Вії виглядатимуть значно густішими та об’ємнішими, але водночас ви не будете схожі на ляльку з 90-х.

Тендітність vs Колір

Краса губ, як і шкіри, залежить від регулярного живлення та зволоження. Для цього потрібно завести корисну звичку – завжди носити з собою бальзам. Його можна використовувати як окремо, так і як основу під помаду.

Зверніть увагу на продукти, які містять органічні олії й антиоксиданти. Вони допоможуть запобігти старінню шкіри. Наприклад, бальзам від Couleur Caramel містить активні рослинні інгредієнти, як-от олії жожоби, виноградних кісточок, каранджи, ши й інші.

А додати акцент можна завдяки помаді. Обирайте яскраві відтінки як на щодень в офіс, так і ввечері на вечірку. Усе залежить від вашого настрою.

Матеріал підготовлено спільно з брендом органічної косметики