Стійкий розвиток компанії, косметика як антистрес-засіб, переоцінка краси – про ці й інші тренди йдеться у звіті дослідницької компанії Mintel. Він присвячений тому, як змінюється сфера б’юті та турботи про себе у 2021 році.

The Village Україна разом із брендом натуральної й органічної косметики Weleda розповідають, які тренди у сфері краси актуальні для світу й України, і як вони впливають на засоби для догляду за шкірою.

Які головні тренди в б’юті-сфері 2021 року

Сьогодні місія косметики – не тільки бути ефективною в розв’язанні специфічних станів шкіри. Косметичні компанії піклуються про те, щоб їхні продукти не шкодили довкіллю та робили життя користувачів свідомішим.

Які ще основні тренди простежуються в індустрії краси в Україні?

  1. Рослинні органічні інгредієнти. Акцент на натуральні компоненти у формулах продуктів, спрямовані на зміцнення бар’єрної функції шкіри та збереження мікробіому.
  2. Екологічність. Зменшення кількості синтетичних стабілізаторів, консервантів, ароматизаторів, які шкодять шкірі та довкіллю, а також використання паковання з вторинної сировини або яке можна переробити.
  3. Усвідомленість. Косметичні засоби не тільки зменшують глибину зморшок, борються з сухістю та висвітлюють темні кола під очима, а ще й є важливою частиною ритуалу турботи за собою.
  4. Дія на перспективу. Використання натуральних компонентів, які не просто надають короткотривалий ефект після кожного нанесення засобу, а активізують природні процеси відновлення, живлення та зволоження шкіри.

Тренд 1.

Рослинні органічні інгредієнти

Згідно з опитуванням, 90% споживачів вважають, що натуральні косметичні інгредієнти безпечніші для здоров’я.

Б’юті-бренди все частіше відмовляються від виготовлення синтетичної косметики, адже вона шкодить і людині, і навколишньому середовищу. Деякі синтетичні косметичні продукти містять пропіленгліколь, етоксильовані спирти, оксибензон, штучні ароматизатори й інші хімічні речовини, які можуть порушити природні процеси в тканинах шкіри. Крім того, у синтетичних продуктах містяться й відповідні мийні компоненти, УФ-фільтри, важкі метали, як-то: алюміній, свинець, ртуть, кадмій і миш’як. Вони негативно впливають на навколишнє середовище.

Одним із глобальних б’юті-трендів є використання органічних рослинних компонентів у косметиці. Сучасні технології дозволяють розробляти ефективні формули та зберігати максимум корисних речовин у косметичних засобах, які направлені на зміцнення бар’єрних функцій шкіри та збереження мікробіому.

У Weleda є інноваційна серія засобів «Кактус опунція», що створена на основі рослинних екстрактів кактусу опунції й алое вера. Вони забезпечують природне та тривале зволоження саме завдяки зміцненню ліпідного бар’єру й інноваційній технології фіксації вологи у верхніх шарах шкіри.

Глобальне потепління, забруднення атмосфери, зменшення прісноводних ресурсів та інші екологічні проблеми не лишають байдужими. Вони все більше впливають і на наші рішення, і на рішення компаній-виробників.

Наприклад, Weleda проводить роботу в таких напрямах:

  • виготовлення паковання з вторинної сировини та паковання, яке можна переробити;
  • використання лише натуральних інгредієнтів, що не шкодять людині та повністю розкладаються в природі;
  • використання у виробництві відновлювальних природних ресурсів.

Ще одним важливим екотрендом, який підтримує Weleda, є відмова від тестування косметики на тваринах.

Тренд 2.

Екологічність

Тренд 3.

Усвідомленість

Усвідомлене ставлення до планети та себе – тренд не новий, але з кожним роком кількість його прихильників зростає. Особливо зараз, під час пандемії COVID-19, коли є багато причин для стресу.

Стрес є частиною захисного механізму людини та сприяє його розвитку, але тільки якщо йдеться про короткостроковий, а не про хронічний. Упоратися з короткостроковим стресом можна за допомогою різних інструментів, починаючи від дихальних вправ і закінчуючи ритуалами краси: використанням косметичних масок для обличчя, масажем тощо.

У Weleda впевнені, що ритуали краси допомагають розслабитися, заспокоїтися та зняти стрес після напруженого дня або налаштуватися на продуктивну роботу після б’юті-процедур зранку.

Миттєвий ефект від косметичного продукту – те, про що можна тільки мріяти. Але не менш важливо, щоб цей ефект був довгостроковим. Тому ціль косметики зразка 2021 року – активізувати природні процеси зволоження та живлення шкіри.

Чому зволоження шкіри важливе? Від зневоднення страждають до 90% жінок різного віку й з різним типом шкіри. Це впливає на важливі процеси в шкірі, як-то: живлення, відновлення та регенерація – і провокує подразнення, лущення, тьмяний колір і передчасне старіння шкіри.

Важливо пам’ятати, що зневоднена шкіра – це стан, а не тип шкіри, тому завдяки косметичним продуктам і правильному способу життя ситуацію можна нормалізувати. Для цього треба почати з відновлення водного балансу та засобів для догляду, які не тільки насичують шкіру вологою, а й утримують її всередині.

Тренд 4.

Дія на перспективу

Як інноваційна серія засобів «Кактус опунція» відповідає головним трендам?

Рецептура серії Weleda «Кактус опунція» створена за світовими трендами – на основі рослинних компонентів. У неї входять екстракти кактусу опунції й алое вера, олія бабассу, сафлорова олія, олія ши й інші.

Екстракти кактусу опунції й алое вера інтенсивно зволожують шкіру, а завдяки умовам оброблення сировини та виготовлення субстанції, засоби серії утримують вологу в шкірі до 24 годин. Легкі олії роблять консистенцію продукту невагомою та дозволяють шкірі легко їх вбирати.

Засоби з серії «Кактус опунція» виконують й інші функції:

  • заспокоюють шкіру;
  • посилюють її бар’єрну функцію;
  • насичують поживними речовинами;
  • не блокують пори.

Як рослинні компоненти утримують вологу в шкірі?

Кактус опунція й алое вера утримують вологу завдяки полісахаридам. Це складні вуглеводи, які мають властивості зв’язування води. Особливістю полісахаридів є те, що під час взаємодії з рідиною утворюються насичені вологою структури – гідрогелі.

Полісахариди, що містяться в екстракті кактусу опунції, мають будову, подібну до спіралей. Вони ніби утворюють «павутину», усередині якої «заплутуються» молекули води. Аналогічну структуру має й алое вера.

Яким є усвідомлений підхід до видобутку сировини для засобів?

Кактуси опунції вирощують органічним способом на фермерському господарстві в Мексиці. Під час вибору партнера для вирощування рослини Weleda звертає увагу на:

  • високу якість сировини;
  • органічність;
  • шанобливе ставлення до постачальників;
  • ощадливе використання природних ресурсів згідно з міжнародними стандартами UEBT.

Усі засоби з кактусом опунцією сертифіковані NaTrue та підходять для веганів.

Кактус Опунція крем 24 години зволоження

Клінічні випробування показали:

зволоження шкіри після нанесення + 64%

зменшення трансепідермальної втрати води -18%

Придбати

Кактус Опунція флюїд 24 години зволоження

Клінічні випробування показали:

зволоження шкіри після нанесення + 81%

зменшення трансепідермальної втрати води -18%

Придбати

Кактус Опунція гель для контура очей Roll-on

Клінічні випробування показали:

зволоження шкіри після нанесення + 93%

зменшення трансепідермальної втрати води -17%

Придбати

Кактус Опунція спрей-міст зволожувальний для обличчя

Клінічні випробування показали:

зволоження шкіри після нанесення + 56%

зменшення трансепідермальної втрати води -17%

Придбати

Матеріал підготовлено за підтримки