Збиратися у відпустку – той ще челендж. Треба встигнути закрити всі робочі завдання, зібрати валізи (і нічого не забути!) та зробити тисячу справ. Але цього стресу можна уникнути, якщо створити чіткий план.

The Village Україна разом із брендом зубних щіток Apriori розпитали Сабіну Мусіну про головні лайфхаки під час підготовки до відпустки.

лайфстайл-інфлуенсерка та співзасновниця мережі б’юті-барів G.Bar

Як емоційно полегшити процес зборів перед відпусткою?

Насправді ніяк! Я просто прийняла те, що ідеальних зборів не існує. І якщо факт скорого відпочинку дуже підкупає та надихає, збори особисто мене сильно гальмують. Не люблю я цю справу! Мені здається, вже давно треба створити послугу або сервіс «Зберу вас у відпустку за ваші гроші». До речі, класна бізнес-модель, я над цим ще подумаю.

Чесно, я ніколи не встигаю. А якщо встигаю, знаходжу ще 1000 причин для того, щоб відтягнути все аж до останньої хвилини. Хоча роки 4–5 тому я збирала валізу за 5 днів до відпустки, і вона просто стояла й чекала відправлення. Але це лишилося далеко в минулому.

Шукати золоту середину мені допомагає така настанова: якщо щось забути, це обернеться або незручностями, або додатковими витратами й непотрібними речами, адже на курорті зазвичай усе на порядок дорожче. А якщо взяти зайве, то або не вистачить місця, або потім я точно буду проклинати все на світі, тягнучи важкущі валізи.

Чи варто створювати план із переліком справ?

Тут я, напевно, мала б відповісти: «Звісно, так!», але на практиці все спрацьовує якось інтуїтивно. Головне – встигнути себе зібрати та бути готовою до відпустки. Це дозволить почуватися комфортно, кажу вам як дівчина. До речі, не так давно я ввела нову звичку: вношу в Google-календар великими мазками основні справи, які необхідно встигнути закрити до відпустки. Це допомагає хоча б трохи структурувати процес.

Такий стислий план полегшує процес зборів як мінімум тому, що його можна делегувати. Але це працює тільки в тому випадку, якщо ви чітко описали всі процеси, а це не про мене й не для мене.

Що взяти із собою та як зібрати валізу?

Мій справний дієвий варіант – одразу створити образи на кількість проведених у відпустці днів і подій, які можуть на ці дні припасти. Раджу також узяти кілька запасних варіантів, адже плани можуть змінитися, тож треба бути готовою до всього. Звісно, це забере більше часу під час зборів, але полегшить ваш вибір образів під час відпочинку.

Що взяти із собою в сумку або ручну поклажу?

  • Документи (всі про них знають, але водночас постійно забувають)
  • Вологі та сухі серветки
  • Заряджений телефон, навушники, павербанк
  • Друковану або електронну книгу
  • Маску та патчі під очі (для зручності їх можна придбати відразу в Duty Free)
  • Бальзам для губ
  • Зубну щітку SLIM
  • Смачні перекуси (куди ж без них!)

За яким принципом обирати речі?

Ось тут у мене все чітко й просто. Треба пригадати уроки анатомії та слідувати чітко за сценарієм зверху вниз. Починаю я з доглядової косметики: для волосся, обличчя, тіла – так я формую свою косметичку, що складає майже половину моєї валізи. Але це не означає, що я не вкладаюся в необхідну вагу та доплачую за додаткові кілограми. Рятують тревел-версії. Іноді мені навіть здається, що спочатку з’явилися тревел-версії б’юті-продуктів, а вже потім – мінісумки. Таке собі натхнення для брендів.

Ще велику частину виділяю під купальники. Їх у мене багато, неважливо, одягну я їх чи ні: їх можна брати із собою в необмеженій кількості. А вже потім усе інше.

Але найбільший страх для мене – забути свою улюблену зубну щітку SLIM, тож я завжди беру дві, бо розумію: хтось зі своїх точно забуде. Мені нескладно, бо вони компактні та легкі. А от зубну пасту, навпаки, спеціально забуваю, бо мені подобається привозити її із собою додому з відпустки.

Ідеальний вибір для подорожувальників – зубні щітки SLIM від британського бренда APRIORI.

У них поєднали три основні риси: красу, ефективність та екологічність. Місія Apriori – перетворити буденну зубну щітку на елегантний б’юті-аксесуар.

При цьому бренд вірить, що краса не має шкодити планеті. Тому щітки SLIM, завдяки своєму запатентованому дизайну, містять на 30% менше пластику та є легшими, ніж звичайна зубна щітка, що є важливою перевагою під час подорожей.

SLIM від Apriori гарантує ефективне чищення, яке забезпечує якісна, щільна та м’яка щетина з її асиметричним розташуванням. А атравматичний для емалі та ясен догляд забезпечують діагональні борозни між рядами щетинок.

Зубні щітки бренда Apriori можна придбати в мережі магазинів Brocard і на сайті Brocard.ua

Обрати зубну щітку SLIM

Матеріал підготовлено за підтримки