Як підтримувати колір і стан волосся після освітлення чи складного фарбування в салоні? Почнімо з того, що більшість фарб для волосся містять аміак, головна функція якого – забезпечення лужного середовища під час реакції фарбування. Завдяки лужності відкривається кутикула волосся й колоранти проникають усередину, де вже й відбуваються подальші події. Фарби з аміаком зазвичай роблять колір стійкішим і забезпечують краще покриття, ніж аналоги без аміаку.

Ставлення до цієї хімічної сполуки неоднозначне, адже аміак упливає на структуру волосся. Але все не так страшно. По-перше, завдяки новітнім технологіям, фарбування й навіть освітлення не такі шкідливі для волосся, по-друге, правильні фарбники та догляд у домашніх умовах допоможуть підтримати волосся та зберегти колір після процедур.

Чи можливо самостійно забезпечити салонний догляд за фарбованим волоссям? Так! Наприклад, із серією Total Results від бренда професійних засобів догляду за волоссям Matrix.

The Village Україна разом із Matrix розповідають про те, як задовольнити потреби фарбованого волосся.

Захист кольору після фарбування

Домашній догляд за волоссям – важливий етап у підтримці кольору після фарбування, яким не можна нехтувати. Для фарбованого волосся найкраще обирати засоби, що для цього призначені. До їхнього складу входять активні речовини, наприклад, антиоксиданти й UV-фільтри. Вони захищають колір від упливу сонця, яке пришвидшує його втрату.

У Matrix є дві лінійки – Keep Me Vivid і Color Obsessed, що дозволяють надовго зберегти колір волосся, «як після салону».

Засоби для волосся Keep Me Vivid – це спеціалізована лінійка для догляду за волоссям, створена для збереження насичених яскравих кольорів волосся та відтінків блонд. Засоби запобігають вимиванню колорантів і надають волоссю глянцевого блиску. У лінійку входять шампунь, кондиціонер, крем-вельветайзер і спрей для ламінації кольору. Тестування, у якому взяли участь 72 жінки, показало, що з регулярним використанням засобів Keep Me Vivid яскравість кольору зберігається до 65 днів.

Професійний догляд Color Obsessed підходить для волосся із класичним та однотонним фарбуванням, підтримує насиченість кольору, запобігає вимиванню пігменту та зміцнює фарбоване волосся. Завдяки антиоксидантам у складі, засоби захищають структуру волосся від дії вільних радикалів. У лінійку входять шампунь і кондиціонер для фарбованого волосся. За даними досліджень від Matrix, колір лишається незмінним після 32 змивань.

Нейтралізація небажаних відтінків

Корекція та підтримка холодного тону не потребує особливих зусиль, якщо підібрати правильні засоби для догляду. Превентивні міри від небажаних відтінків після фарбування волосся прості – обирайте засоби з нейтралізаторами. Наприклад, жовтий відтінок блонду можна нейтралізувати фіолетовим пігментом, своєю чергою, синій пігмент нейтралізує мідний відтінок, а зелений – червоний відтінок темних тонів волосся.

У Matrix є шампуні, кондиціонери та маски Total Results з ефективною концентрацією пігментів, які допомагають нейтралізувати небажані підтони. Засоби виконують і додаткові функції: зволожують, живлять і надають блиск фарбованому волоссю.

So Silver підходить для світлих і металевих відтінків волосся. Ця гама засобів нейтралізує жовті підтони на 8–10 рівні тону та підтримує платиновий колір. ​

Brass Off створена для каштанових темних кольорів. Засоби цієї лінійки усувають мідний відтінок на 5–7 рівні тону та надає глибокого холодного тону волоссю.​

Dark Envy – для брюнеток. Засіб нейтралізує червоні відтінки та підходить як для натурального, так і фарбованого волосся.​​

Відновлення волосся після освітлення

Бажаєте мати ідеальний блонд? І чи можливо отримати платиновий відтінок, не завдавши шкоди волоссю? Так, це можливо, якщо ви уважно підходите до процедури освітлення: йдете до перевіреного стиліста в салон, вибираєте якісну фарбу й освітлювальні засоби, грамотно доглядаєте за волоссям у домашніх умовах.

Аби вберегти волосся від пошкоджень, ламкості та переобтяження після освітлення, можна спробувати лінійку Unbreak My Blonde. У неї входять шампунь, кондиціонер і засіб для відновлювального догляду без змивання. Активним інгредієнтом Unbreak My Blonde є лимонна кислота.

Які особливості лінійки?

засоби містять лимонну кислоту, що зміцнює ослаблені зв’язки у структурі волосся

лінійка створена за безсульфатною технологією

за результатами інструментального тесту, після використання всіх засобів Unbreak My Blonde освітлене волосся стає до трьох разів міцніше, в порівнянні із класичним шампунем

Як доглядати за фарбованим волоссям: 5 порад

1

Що частіше ви миєте голову, то швидше волосся втрачає колір. Мийте голову 2–3 рази на тиждень. Уникайте гарячої води – вона сприяє вимиванню колорантів. 

2

Обирайте засоби із функцією захисту кольору, як у серії Total Results. Частина засобів Total Results навіть мають безсульфатну формулу.

3

Не використовуйте трави для догляду за волоссям. Особливо це стосується блондинок. Трави можуть пересушити волосся та надати йому зеленуватого відтінку. 

4

Фарбованому волоссю найкраще підходять засоби не для живлення, а для захисту кольору.

5

Термозахист та UV-фільтри в засобах – важлива частина догляду за фарбованим волоссям.

Ознайомитися з продукцією Matrix ви можете тут:

Записатися до салону

Матеріал підготовлено за підтримки