Догляд за шкірою та волоссям необхідно адаптувати до кожного сезону. Літо – час високих температур, сухого повітря, а ще морської солоної води та прямих сонячних променів. Тому в цей період шкіра й волосся потребують особливого догляду: засоби мають бути легкими та мати у складі зволожувальні компоненти та SPF.

The Village Україна разом з онлайн-магазином EVA.UA зібрали поради та засоби для догляду за тілом, обличчям і волоссям улітку.

Для тіла: засоби із SPF і домашній масаж

Для синтезу необхідної кількості вітаміну D достатньо 15-хвилинної прогулянки на свіжому повітрі. Проте довге перебування під прямими сонячними променями може мати негативні наслідки для шкіри. Це відбувається через уплив ультрафіолету, що активує ферменти, які руйнують гіалуронову кислоту та колаген у матриксі шкіри. Це призводить до зневоднення, фотостаріння та навіть шкірних захворювань.

Своєрідним щитом для тіла є одяг і сонцезахисні креми й лосьйони, які варто наносити на всі відкриті ділянки шкіри. Що світліший у вас відтінок шкіри, то вищим має бути показник SPF у засобах. Оновлювати покриття необхідно кожні дві години, а також щоразу після купання та занять спортом. Також через спеку шкіра влітку потребує зволоження. Тому обирайте засоби, що запобігають сухості й активно живлять.

Перед зволоження варто відлущити ороговілі клітини, а також вивести з організму зайву рідину, що сприяє набрякам. Зробити це можна вдома з допомогою масажу сухою щіткою. Крім того, така процедура завдяки покращенню якості шкіри сприяє більш рівномірній засмазі.

  ПЕРЕГЛЯНУТИ ЗАСОБИ  

Для обличчя: заміна тональної основи та крем із SPF 30+

Шкіра обличчя так само потребує захисту від ультрафіолетових променів. Проте засоби, які ви обрали для тіла, не варто тестувати на тонкій чутливій шкірі обличчя. Вони можуть забити пори, викликати сухість і навіть подразнення. Натомість оберіть спеціальний крем, спрей або сироватку із SPF 30+ та зволожувальними компонентами для повсякденного догляду. А щільність і складники продуктів обирайте залежно від власних уподобань, потреб і типу шкіри.

Також у весняно-літній період краще «полегшити» декоративну косметику. Замініть тональну основу зі щільним покриттям на BB- або CC-крем із SPF у складі, а матові помади й олівці – на зволожувальну олію. Намагайтеся уникати обтяжувальних засобів, аби полегшити роботу сальних залоз і знизити ризик висипань і подразнень.

  ПЕРЕГЛЯНУТИ ЗАСОБИ  

Волосся: комплексний догляд незалежно від типу

На жаль, сонячні промені є стрес-фактором не тільки для тіла й обличчя, а й навіть для волосся. Під дією ультрафіолету руйнуються амінокислоти, зокрема й ті, що утворюють кератин – основний структурний елемент волосся. Через втрату вологи та пошкодження воно стає сухим, жорстким, ламким і пористим, втрачає блиск і життєву силу. А фарбоване волосся ще й втрачає яскравий насичений колір.

Щоб уникнути таких негативних наслідків довгого перебування на сонці, використовуйте спеціальні незмивні засоби із SPF, які утворюють невагоме покриття, що утримує вологу та нейтралізує дію ультрафіолету.

Важливо пам’ятати, що до пошкодження волосся також можуть призводити високі температури, сухе повітря, солона морська чи хлорована вода в басейнах, а також уплив піску та вітру. Тому, окрім шампуню, бальзаму та маски, не забувайте використовувати скраб для шкіри голови раз на тиждень. Регулярне усунення зроговілого шару клітин стимулює ріст волосся та нормалізує роботу сальних залоз, а також надає додаткове очищення.

  ПЕРЕГЛЯНУТИ ЗАСОБИ  

Матеріал підготовлено за підтримки