«Ковальська» – промислово-будівельна група, яка займається виробництвом будівельних матеріалів. В одному з її підприємств, «Дарницькому заводі ЗБК», відкрили їдальню. Над дизайном приміщення працювали архітектори Еміль Дервіш і Катерина Бандура.

The Village Україна разом із
«Ковальською» розповідають про деталі створення дизайнерської їдальні.

Склад, що став їдальнею

Простір, який перетворили на їдальню, раніше був старим складом із неробочими електродвигунами та запчастинами. Тому архітектори зазначають, що будівлю для їдальні менш ніж за рік звели практично з нуля. Місце розчистили під новобудову, а мотлох здали на металобрухт. Також, крім їдальні, тут розташували навчальний центр.

Приміщення може вмістити одночасно 40 осіб. На заводі в одну зміну працює близько 290 співробітників.

Адреса: вулиця Бориспільська, 11
Метраж: 128 м²
Рік: 2019

Індустріальний стиль і власні будівельні матеріали


Ми поставили за мету зробити простір максимально легким. Це вдалося завдяки початковому потенціалу будівлі – великих вікон до підлоги, високої стелі й відкритого планування.

Еміль Дервіш, архітектор


Їдальню спроєктували архітектори Еміль Дервіш і Катерина Бандура. Своїм дизайном команда архітекторів прагнула підкреслити індустріальний стиль заводу, створивши при цьому легке та просторе приміщення. Для нового простору використовували будівельні матеріали «Ковальської».

Стіна зі склоблоків та акценти на рослинах

Ключовим матеріалом для стін і тримальних конструкцій їдальні став бетон. А для контрасту приміщення декорували білою глянцевою плиткою. Також при створенні дизайну архітектори зробили акцент на стіні зі склоблоків, якою відокремили зону для приймання їжі від решти простору. А меблі та рослини обрали як кольоровий акцент у приміщенні.

Матеріал підготовлено за підтримки