З 1 до 31 липня бренд brabrabra влаштовує акцію з утилізації спідньої білизни. За основу компанія обрала меседж: «Коли любиш – відпусти». Мета події – поєднати турботу про екологію та про комфорт жінок. Компанія пропонує утилізувати старі речі та отримати за це вигоду на нову білизну від brabrabra.

The Village Україна разом із brabrabra та організацією «Україна без сміття» розповідають, як утилізувати непотрібну білизну без шкоди для екології.

Як з’явилася ідея акції?

Спершу головним фокусом акції від brabrabra була проблема екології, забруднення та користь сервісу з утилізації білизни. Зрештою ідею події розширили, аби також звернути увагу на необхідність позбуватися старої спідньої білизни заради комфорту та здоров’я. Так основою кампанії став меседж: «Коли любиш – відпусти».

Правда в тому, що багато жінок мають ту саму білизну, з якою їм важко розпрощатися. Вона комфортна, звична, у ній завжди відчуваєш себе ніби більш упевненою. Проте вони продовжують носити стару спідню білизну, що вже втратила свої властивості й деформувалася, і просто не наважуються її позбутися

– коментують представники бренду brabrabra.

Чому важливо утилізовувати стару білизну?

Коли ми викидаємо речі на сміттєзвалище, вони роками розкладаються разом з органічними відходами. Це спричиняє формування шару метану – під час з’єднання з киснем цей вибухонебезпечний газ починає тліти та виділяти в повітря токсичні речовини й попіл. Повітря розносить їх до відкритого ґрунту, води та на рослини, звідки токсини потрапляють в організм і шкодять здоров’ю. Щоб уникнути цього процесу, варто утилізовувати білизну. Наприклад, за допомогою високотемпературного спалювання на спеціальному заводі.

Що роблять у brabrabra зі старими речами?

Наразі існує три способи боротьби з відходами: захоронення, спалювання та переробка. Через те, що не для всіх матеріалів винайшли оптимальний спосіб перероблення, залишається або спалити річ на заводі за надвисоких температур, або викинути її на сміттєзвалище. При спалюванні відходи піддають потокам гарячого повітря з керованою температурою до 1300°C. Цю технологію вважають найкращою для термічної утилізації небезпечних відходів.

Тому brabrabra приєдналися до відповідального способу боротьби з відходами та разом з організацією «Україна без сміття» запускають сервіс з екологічної утилізації старої білизни. Високотемпературне спалювання відходів проводитимуть на заводі «Тарком Екосервіс».

Ми не можемо сказати, що високотемпературне спалювання – це корисно для нашого довкілля. Але ми маємо обирати найкращу з доступних наразі технологій. Ми хочемо, щоб люди зрозуміли, що оплачуючи відповідне поводження – отримуєте кращий спосіб. Якщо економити та обирати найдешевший варіант, отримаєте зіпсоване довкілля та проблеми зі здоров’ям

– коментує голова «Україна без сміття» Євгенія Аратовська

Як узяти участь в акції?

  • З 1 до 31 липня приносьте стару білизну до боксів, які є в усіх студіях brabrabra.
  • При онлайн-замовленні або покупці білизни в магазині brabrabra, ви отримаєте спеціальні пакетики для майбутньої утилізації.
  • Кількість білизни, яку можна здати на утилізацію, не обмежена, проте в одному пакеті має бути не більше двох одиниць: дві пари трусів, дві пари бра або комплект.
  • Після утилізації на ваш номер телефону прийде промокод. Скористатися ним можна буде протягом двох місяців: з 1 липня до 31 серпня.

Що таке брафітинг і чому це важливо?

За статистикою, 79% жінок обирають невірний розмір бра. Це призводить до дискомфорту в спині, плечах і шиї. А ще може спричинити проблеми зі здоров’ям.

Brabrabra відкрили Лабораторію та Школу білизни, що працюють над створенням комфортної білизни та навчанням професійному брафітингу – підбору спідньої білизни з урахуванням особливостей тіла. Лабораторія білизни вже розробила 78 розмірів, 64 форми й 20 конструкцій, що задовольняють 90% потреб жінок у бра, та продовжує розширювати розмірну сітку. Працівниці студій brabrabra є професійними брафітерками, які проходять освіту в Школі білизни.

Матеріал підготовлено за підтримки