Жіноче бра має бути комфортним: підтримувати груди, полегшувати навантаження на хребет і не натирати під кінець дня. Водночас 4 з 5 жінок регулярно обирають не свій розмір білизни.

Експерти компанії BRABRABRA розробили власну методику, яка допомагає підібрати правильний розмір бра – індекс комфортної посадки (ІКП). Для цього враховують такі індивідуальні характеристики, як зріст, розмір, особливості розташування та форма грудей. Крім того, ІКП бере до уваги особливості тканини, з якої пошили бра.

На основі комбінацій цих показників brabrabra створили 64 індекси під різні потреби.

Над створенням методу команда працювала весь останній рік. «Усе заради того, аби жінкам було легше та комфортніше обирати білизну під потреби власного тіла».

The Village Україна разом із brabrabra розповідають про 5 кроків до комфортного бра вашого розміру.

визначте свій тип грудей

Для найкомфортнішої посадки бра варто враховувати індивідуальні особливості будови грудей. Навіть якщо подруги мають однаковий розмір бюсту, їм імовірніше підходять різні форми бра.

Як підібрати бра під свій тип грудей

Індекс комфортної посадки від brabrabra враховує індивідуальні параметри кожної дівчини. Зокрема, форму грудей, способи їх розташування та особливості росту.

Чотири форми грудей:

  • Конусоподібна форма. Такі груди зазвичай широко посаджені, соски дивляться або вперед, або в різні боки.
  • Грушеподібна форма. Зовні груди нагадують грушу з вузькою основою й середнім / великим об’ємом грудей. Потребують додаткової підтримки, бо часто вони досить важкі та не завжди залишаються в тонусі.
  • Округла форма грудей із концентрацією в центрі.
  • Баклажаноподібна форма. Для неї характерний більш важкий низ і менш об’ємний верх бюста, що нагадує форму баклажана. Ця форма схильна до провисання.

Види розташування грудей:

  • Близько розташовані – груди одна від одної менше, ніж на 2 пальці.
  • Далеко розташовані – відстань між грудьми більша, ніж 2 пальці.

Види основ грудей:

  • Широка – починається з пахвової западини.
  • Вузька – початок лінії росту грудей у межах грудної клітини та має незначну кількість підгрудної складки.

Усе це формує особливості грудей, але базовим параметром для всіх будов є саме розмір, який перебуває у групі повноти. Розмір вирішує, яка конструкція бюстгальтера підійде за різних складових. При різних об’ємах під грудьми та однаковій букві розміру чашки – фактично розмір самої молочної залози буде різним.

підбирайте чашечки за розміром

Неправильний розмір чашечок – поширена помилка, яку легко розпізнати. Таке бра створює ефект «подвійних грудей» або ж сильно «відстає» від тіла. Крім того, увесь час хочеться поправляти бра, яке сповзає чи задирається.

У цієї помилки є кілька причин. Звісно, є теорія, що менша чашечка робить груди красивішими та ефектнішими. А завелика чашка бра може візуально збільшити груди. Це окрім того, що ми часто просто не знаємо, як має сидіти комфортне бра нашого розміру. Чи обираємо бра за красивим мереживом, а не за розміром.

Як підібрати свій розмір чашечки

За комфортного розміру бра, груди мають рівномірно заповнювати об’єм чашки. Для цього важливо врахувати:

  • Каркас білизни має бути чітко під грудьми. Потрібно трошки відтягнути каркас і рукою поправити груди знизу-вгору в напрямку до центру.
  • Коли груди правильно лежать у чашечці, потрібно додатково «налаштувати» білизну під себе: візьміться за краї чашечки та потягніть угору в напрямку до шиї.
  • Перевірте, наскільки правильно розташувалися груди в чашці. Для цього потрібно злегка провести пальцями під каркасами та перевірити, чи нічого не затиснуто.

обирайте бра за поясом

Пояс бюстгальтера це нижня горизонтальна планка білизни, яка відповідає за посадку. За статистикою, 78% жінок обирають неправильний обхват поясу бра, бо вважають, що вільний пояс білизни це запорука комфорту впродовж дня.

Проте це не так. До складу тканини поясу бра додано еластан, що поступово розтягується від носіння й прання. Тому комфортне бра має досить щільно прилягати до тіла. Крім того, пояс бра має бути не тільки комфортним у носінні, але й виконувати головну функцію (про яку ми часто забуваємо) фіксувати груди.

Як підібрати свій обхват бра

Під час вибору бра пам’ятайте, що 80% усієї фіксації забезпечує саме пояс. Завжди перевіряйте щільність його прилягання й фіксації. Для цього:

  • Застібайте нове бра на останній рядок гачків. Так зберігається більша еластичність бра розтягується під форми тіла і служить довше.
  • Слідкуйте, щоб спинка бра була під лопатками. Так знімається зайве навантаження на хребет.
  • Перевіряйте, наскільки щільно сидить бюстгальтер. Якщо вам вільно дихається, а рухи не обмежуються – ви підібрали правильний розмір.

реагуйте на зміни тіла

Це нормально, коли в різні періоди життя розмір грудей змінюється: це зміна ваги, народження дитини, втрата тонусу м’язів із віком і безліч інших причин. Жінки змінюють розмір одягу, проте часто забувають про зміну розміру грудей і продовжуючи ходити в незручному бюстгальтері. Це не лише може викликати дискомфорт, а й призвести до захворювань молочної залози.

Як завжди знати свій розмір

Експерти компанії brabrabra рекомендують заміряти розмір грудей мінімум двічі на рік, а краще частіше. У середньому, бра служить 6–8 місяців (усе залежить від догляду за білизною й частоти носіння), за цей період його еластичність і розмір змінюється. Важливо, щоб ці зміни були співмірними до змін вашого тіла.

шукайте свій стиль бра

Підбір бра дуже індивідуальний, кожна дівчина має свої критерії вибору. Метод визначення індексу комфортної посадки (ІКП) від brabrabra доводить, що комфортна білизна може бути різною за стилем, фактурою й формою. Головне – це правильно підібрана модель.

Як підібрати комфортне бра метод ІКП

  1. Якщо ви купуєте білизну онлайн, то визначте свій розмір бра за допомогою сантиметрової стрічки й чат-бота brabrabra. Він надішле всі необхідні підказки й інструкції. Зокрема попросить вказати форму грудей, їхнє розташування й основи росту. Чат-бот визначить ваш ІКП і бра, які підходять, а ще сформує посилання на сайт з усіма конструкціями ІКП.
  2. Якщо ж ви купуєте офлайн, у магазині з цим допоможе брафітерка brabrabra. Це експертка, яка заміряє показники сантиметровою стрічкою або ж самостійно визначить розмір методом примірювання бра. Експертка також визначає форму та розташування грудей, уточнює побажання щодо ефекту від білизни, якого ви прагнете. Так брафітерка визначає ІКП із перетином форми та розташування грудей і підбирає можливі варіанти конструкцій бра.

Матеріал підготовлено за підтримки