Перехід від зими до весни – стресовий період для шкіри та волосся. Перепади температур, нестача вітамінів і сухе повітря через обігрів приміщень викликають сухість, зневоднення і відчуття стягнутості шкіри. У цей період варто звернути увагу на спеціальний догляд.

The Village Україна разом з мережею магазинів косметики ISEI дають пять порад і розповідають про пять засобів для шкіри та волосся, що повернуть зволоженість, еластичність і пружність після зими.

Поради для захисту шкіри від зневоднення

1. Проводьте не менше як 30 хвилин на свіжому повітрі удень, уникайте прямих сонячних променів.

2. Створіть збалансований раціон, додайте продукти, що містять вітаміни груп А, В, С та Е. Наприклад, шпинат, базилік, рибу, горіхи.

3. Дотримуйтесь режиму: засинайте та прокидайтесь в один і той самий час. Спати варто не менше ніж сім годин.

4. Зменшуйте обігрів у приміщеннях, у яких проводите багато часу.

5. Для обличчя, тіла та волосся обирайте засоби із сертифікованими натуральними складниками. Орієнтуйтеся, щоб у складі була гіалуронова кислота та рослинні екстракти й не було барвників та ароматизаторів.

Засоби для покращення стану шкіри та волосся


Snail Recovery Gel від Mizon

425 гривень

Відновлювальний гель-крем для обличчя має у складі 80% муцину равлика. Цей гіпоалергенний фільтрат містить природний колаген, гліколеву кислоту та вітаміни груп А, В і Е. Муцин забезпечує антиоксидантну дію, а також робить шкіру обличчя більш пружною та еластичною. А екстракти листя камелії, квітів лотоса та азійського щитолисника підсилюють ефект. Крем-гель не містить парабенів, барвників та ароматизаторів.

Спосіб застосування: нанести Mizon Snail Recovery gel cream після очищення та тонізації шкіри обличчя. Масажними рухами рівномірно розподілити засіб до повного вбирання.


Super Aqua Ultra Waterful eye treatment від MISSHA

585 гривень

Зволожувальний крем для шкіри навколо очей глибоко зволожує, знімає набряклість і захищає шкіру від негативного зовнішнього впливу. Такий ефект створює термальна вода з австралійських Блакитних гір у складі.

Крім того, дерматологи підібрали рослинний комплекс, що підсилює дію термальної води,
а також підвищує тонус шкіри. До комплексу входять:
• екстракт баобаба, що надає антиоксидантну
і ліфтингову дію в глибинних шарах епідермісу;
• екстракт імперати, що запобігає процесам дегідратації;
•екстракт аденіума, що захищає шкіри від смогу, ультрафіолету й різкої зміни температурних режимів.

Спосіб застосування: на очищену та зволожену шкіру нанесіть маленьку горошину крему на зону навколо очей. Масажними рухами розподіліть засіб від перенісся до скронь.


Hydrogel eye patch with marine collagen від IYOUB

475 гривень

Гідрогелеві патчі з морським колагеном допомагають вирівняти тон і розгладити мікрорельєф епідермісу навколо очей. Ефект дають три натуральні компоненти у складі:
• пудра чорних перлин насичує шкіру вітамінними та мінеральними комплексами, прискорює процеси регенерації клітин;
• екстракт ламінарії забезпечує живильний
і ліфтинг-ефект і запобігає виникненню зморшок;
• екстракт морської капусти зміцнює дерму, поліпшує циркуляцію крові та позбавляє набряків під очима.

У комплекті до 60 патчів пропонують лопатку, якою зручно наносити продукт на обличчя. Висококонцентрована есенція у складі патчів не розтікається і добре абсорбується.

Спосіб застосування: на попередньо очищену шкіру накладіть патчі гострим кінцем до перенісся. За 30-40 хвилин приберіть патчі з обличчя, а залишки розподіліть по шкірі. Для посилення ефекту накладіть на патчі тканинну маску, що тонізує.


Dermatical hair-loss shampoo від Lador

765 гривень

Бренд Lador робить акцент на своїх професійних засобах для догляду за волоссям. Лабораторні формули для продуктів розробляють трихологи, дерматологи та косметологи. А серед інгредієнтів переважають рослинні олії та екстракти, керамід, LPP-кератин, колаген, амінокислоти шовку та вітамінні комплекси. Засоби від Lador можна використовувати як у салонах, так і вдома.

Шампунь для активації росту волосся очищує шкіру голови, не висушуючи її, та зміцнює структуру ламкого волосся. Натуральні олії апельсина, лаванди й шавлії живлять шкіру, прискорюють ріст волосся завдяки поліпшенню кровообігу, а також надають волоссю блиску та еластичності. Засіб захищає волосся від негативного впливу зовнішніх чинників і заспокоює подразнення шкіри голови.

Спосіб застосування: на вологе волосся та шкіру голови нанесіть необхідну кількість шампуню. Масажними рухами розподіляйте засіб упродовж трьох хвилин і змийте.


M perfect cover BB-cream
SPF42 від Missha

565 гривень

Якщо ви вважаєте, що декоративна косметика не може виконувати функцію зволоження, спробуйте BB-крем від корейського бренду MISSHA. У його складі натуральні екстракти розмарину, морських водоростей, ікри, олійки троянди, жожоба, макадамії, а також активні складові – колаген, гіалуронова кислота й аденозин. Крем підтримує тонус шкіри, зволоженість і пружність. Екстракт ромашки має протизапальний і заспокійливий ефект, а SPF захищає обличчя від фотостаріння.

BB-крем підлаштовується під колір шкіри та ефективно вирівнює тон. Він маскує широкі пори, постакне, пігментні плями, рубці та веснянки.

Засіб забезпечує натуральний фініш, не створюючи відчуття липкості чи стягнутості після нанесення.

Спосіб застосування: нанесіть засіб на спонж, бюті-блендер або пензлик, розподіліть по шкірі обличчя та розтушуйте від центру до периферії.


Матеріал підготовлено за підтримки