MoonGoose – український бренд одягу, заснований 2017 року, що спеціалізується на пухових куртках і пальтах. Колекції Moongoose Outerwear можна купити в магазинах Нью-Йорка, Токіо, Мілана, Гонконгу.

The Village Україна разом з MoonGoose розповідає, як з’явився бренд, у чому особливості виробництва та якою вийшла остання колекція.


Як з’явився бренд MoonGoose?


Бренд MoonGoose Outerwear заснували на базі «Першої київської фабрики пухових виробів», яка працює з 1946 року. З 1995-го виробництво працює у форматі сімейного бізнесу.

Першу лінійку пуховиків створили ще 2007 року під іншою назвою. Керував налагодженням запуску японський промисловець Казунарі Кавада. Він власник фабрик у Японії, які виготовляють пуховики для таких гігантів, як Puma та Adidas. Технологи української фабрики теж пройшли навчання в Японії. Це допомогло налагодити правильне виробництво пуху та пошиття одягу, що забезпечує його легкість і термостійкість.

У 2017 році директорка пухової фабрики Марія Монтьева та журналістка Анна Хаєцька запустити новий бренд пуховиків MoonGoose на базі фабрики. MoonGoose орієнтований на комфортний, мінімалістичний і сучасний міський одяг.

Щороку MoonGoose представляє свої колекції на виставках у Парижі, а пуховики бренду продаються у шістдесяти магазинах за кордоном.

Співзасновниця українського бренду одягу MoonGoose Outerwear Марія Монтьева

У чому особливість пуховиків MoonGoose?


Усередині пуховиків MoonGoose – білий гусячий пух, завдяки чому вони легкі та морозостійкі. У всіх моделях використовують італійську та швейцарську фурнітуру.

MoonGoose – єдиний в Україні бренд пуховиків, який має закритий цикл виробництва. В приміщенні фабрики виробляють пух, тут розташовані лабораторія, де здійснюють технологічний контроль, дизайнерський відділ і цех, де відшивають колекції.


Якою вийшла нова колекція?


Колекцію MoonGoose осінь-зима 2020/21 створили за мотивами фільму Сергія Соловйова «Асса». Саме завдяки йому з’явилося пальто Alika. Тренч, пухова косуха і джинсова куртка теж вийшли схожими на ті, що носила головна героїня стрічки Аліка.


Джинсовий пуховик Angel

Форма повторює силуети кінця 80-х і початку 90-х. Усередині куртки є підкладка з гусячим пухом.

Бомбер Rave

Тепла модель, що розрахована на морозні дні. У пуховика італійська фурнітура.

Пальто Alika

Тепле пальто-кокон, натхнене кадрами з фільму «Асса». Оверсайз силует робить його затишним і дарує відчуття комфорту в морозну погоду.


Піджак Muse

Зовні цей піджак не відрізнити від звичайного, але він має вологостійку мембрану та пухову підкладку.

MoonGoose Anorak

Унісекс пуховик MoonGoose Anorak – зручна модель в умовах міста. Застібається на блискавку, має високий ступінь захисту від холоду.

Пуховий тренч MoonGoose

Тренч пошили з натуральної бавовни зі спеціальним вологостійким покриттям.


MoonGoose BaNaNan

Модель розрахована на морозну зиму. Пуховик можна носити під пояс.

MoonGoose Zeppelin

Пухова куртка-косуха. Це унісекс модель, яка надійно захищає від холоду.

MoonGoose Vest Bridge

Пухова жилетка MoonGoose Bridge зі знімним капюшоном. Застібається на блискавку.

Пуховики MoonGoose Outerwear можна придбати на сайтіВ Інстаграмі бренду або ж у шоурумі на вулиці Дарвіна, 10.

Матеріал підготовлено за підтримки