Біологічно активні добавки (БАДи) – засоби, що містять поживні речовини та призначені для доповнення харчового раціону. До дієтичних інгредієнтів цих продуктів належать вітаміни, мінерали, рослинні речовини, амінокислоти, а також органічна клітковина й залізо.

Наразі харчові добавки використовують у комплексі з традиційним доглядом за організмом для налагодження балансу корисних речовин, поліпшення загального стану здоров’я. А також для розв’язання точкових проблем шкіри, волосся, нігтів і тіла. Серед іншого це акне, старіння, хронічне почервоніння, гіперпігментація, сухість шкіри та зайва вага. Такі комплекси БАДів називають нутрікосметикою.

Важливо пам’ятати, що харчові добавки – не ліки. Вони не замінять збалансованого харчування, а ефективно діятимуть разом з дотриманням здорової дієти, зменшенням кількості цукру в раціоні та кількості страв, що порушують баланс кишкової флори. Водночас БАДи мають бути натуральними, без додавання консервантів, а капсула – рослинною. Варто не тільки обрати комплекс, який підходить саме вам, а й проконсультуватися зі спеціалістом. Також можна використати вже скомпоновані програми для вирішення певної проблеми. Програми створили з урахуванням рекомендацій дієтолога, що спеціалізується на персоналізації добавок. Комплекси діють у трьох напрямах. Це активація клітинного дихання, клітинне живлення та детокс. Приймати нутрікосметику для підтримки організму можна в будь-який сезон.

The Village Україна разом з французькою лабораторією нутрікосметики D-LAB розповідають про комплексні препарати харчових добавок, що покращують стан шкіри обличчя, тіла й волосся.

Обличчя

Проблема:
суха шкіра, що відлущується

Які вітаміни допоможуть:
вітамін А (ретинол) і каротин.

Як харчуватися:
молочні продукти, печінка, яєчний жовток, морква, гарбуз, мандарини, апельсини, червоний перець, помідори, курага, зелень.

Проблема:
шорстка шкіра

Які вітаміни допоможуть:
В3 та РР (нікотинова кислота), амінокислота триптофан.

Як харчуватися:
крупи та хліб з борошна грубого помелу, сушені гриби, бобові (квасоля, горох, соя), капуста, часник, солодкий перець, спаржа й картопля.

Проблема:
шкіра втрачає пружність

Які вітаміни допоможуть: природний антиоксидант вітамін С, що зміцнює судини й капіляри, а також цинк, що має протизапальний і загоювальний ефект.

Як харчуватися:
ягоди шипшини, чорна смородина, цитрусові, горіхи, часник, солодкий перець, морква, квашена капуста, петрушка, обліпиха.

Проблема:
бліда шкіра землистого кольору

Які вітаміни допоможуть:
В2 (рибофлавін) і В12.

Як харчуватися:
кисломолочні продукти (кефір, кисле молоко), сири, нежирне м’ясо, печінка, яєчний жовток, пекарські дріжджі, щавель, шпинат, капуста, морква, редис, родзинки, інжир, апельсини, вівсяна й гречана крупи.

Проблема:
шкіра втрачає еластичність

Які вітаміни допоможуть:
залізо, оскільки воно відповідає за рівень гемоглобіну й бере активну участь у тканинному диханні.

Як харчуватися:
нежирна яловичина, печінка, яєчний жовток, капуста, шпинат, інжир, цитрусові, редис, родзинки, вівсяна й гречана крупи.


Комплекси вітамінів для шкіри обличчя


D-LAB NUTRICOSMETICS розробили програми біологічно активних добавок для догляду за шкірою і тілом, а також для поліпшення здоров’я загалом. Формули препаратів містять понад 200 компонентів, серед яких п’ять видів пробіотиків, антиоксиданти, молочні ферменти, амінокислоти, елементи, що регулюють метаболізм, екстракти рослин тощо.


Perfect Skin

«Ідеальна шкіра» – 1 930 гривень

Програма об’єднує 34 натуральні веганські інгредієнти в рослинних капсулах, що очищають, розгладжують і відновлюють тканини. Вона діє на джерела дисбалансу, що призводять до проблем зі шкірою, регулює секрецію сальних залоз, прискорює загоєння шкіри та усуває недоліки.

Комплекс підійде людям з комбінованою, жирною та схильною до дефектів шкірою. А також для тих, у кого розширені пори та хто живе в забрудненому середовищі.


Age Reverse Program

«Час назад»  2 395 гривень

Комплекс складається із 32 активних інгредієнтів, серед яких є запатентований концентрат морської сосни. Він усуває перші ознаки старіння, розгладжує і підтягує шкіру обличчя, глибоко її очищує та стимулює кровообіг, а також освітлює тон і покращує колір шкіри.


Pure Nutrition Program

«Чисте харчування»  2 450 гривень

Комплекс схожий на «Час назад», але його рекомендують використовувати людям із сухою шкірою, що втратила пружність у зоні повік і нижньої частини обличчя.

Програма містить три активних компоненти: морський колаген, олію сача інчі, врівноважену в Омега-3, 6 і 9, та біоферментовану гіалуронову кислоту. 

волосся

Проблема:
випадіння, порушення правильного харчування коріння волосся

Які вітаміни допоможуть:
вітаміни А, С, В5 (пантотенова кислота), В6, цинк, селен, мідь, хром, інозитол, марганець. Ці компоненти покращують стан шкіри, запобігають ранній сивині, стимулюють ріст волосся, регенерують волосся та шкіру голови, зміцнюють волосся і стінки судин.


Комплекси вітамінів для волосся



Hair Mass Program

«Маса волосся»  2 395 гривень

Програму розробили для людей, які мають проблеми з випадінням волосся та схильні до епізодів стресу. 34 активних інгредієнти запобігають випадінню, зміцнюють волосся та роблять його густим. Крім того, у складі є кератин і кінський каштан, що поліпшують кровообіг у мікросудинах шкіри голови.


Hair Nutrition

«Живлення волосся»  3 265 гривень

Завдяки кератину та натуральним активним інгредієнтам у складі комплексу волокна волосся зміцнюються, заповнюються та потовщуються. Програму створили для людей із пошкодженим волоссям, які хочуть відростити його та зміцнити.

тіло

Харчові добавки для тіла допомагають прискорити обмін речовин, процес розщеплення жирів та вуглеводів і втратити зайву вагу. D-LAB пропонують три програми, що в комплексі з фізичними навантаженнями та правильним харчуванням допоможуть схуднути.


Комплекси вітамінів для  ТІЛА



Fat-Burning Program

«Втрата жиру»  1 930 гривень

Ця програма для схуднення допоможе втратити вагу на довгий час. За словами розробників, ця нутрікосметика збільшує витрату калорій.

Комплекс підходить тим, хто хоче зменшити вагу, пришвидшити процес схуднення та залишитися у бажаній формі. Він складається із 32 активних інгредієнтів, що сприяють виведенню з організму токсинів і жирів.


Body-Firming Program

«Підтягнуте тіло»  1 930 гривень

Комплекс складається із 33 активних речовин, що працюють разом проти целюліту та його причин. Він допомагає виводити з організму надлишки рідини, стимулює кровообіг та активізує втрату жиру. Крім того, програма допомагає робити шкіру більш гладкою і пружною.


Fat-Stomach Program

«Плаский живіт» – 1 930 гривень

Комплекс із 34 активних речовин сприяє відновленню балансу травної системи, що може зменшити об’єм талії. Також він регулює гормональний баланс і стрес, що викликає в організму втрата ваги.

Вітамін В6 керує процесами гормональної та нервової діяльності, хром і гуарана підтримують метаболізм цукру та жирів, а фукус забезпечує баланс травної системи.

Матеріал підготовлено за підтримки