Індивідуальний проєкт кухонних меблів, розроблений під конкретну квартиру, – це зручно. Проте може лякати невідомість і нерозуміння, яким буде результат.

Студія Shimko виготовляє меблі за індивідуальним замовленням з 2007 року. Створює кухні, шафи, гардеробні, керує процесом від проєктування до монтажу.

The Village Україна разом зі студією Shimko розповідає, як обрати кухню на замовлення та уникнути розчарування.


Зберіть референси


Перед початком ремонту пошукайте візуалізацію того, що вам подобається. Багато ідей є на Pinterest. Зберіть картинки інтер’єрів і меблів, зверніть увагу на кольори та стиль.

Спочатку сфокусуйтесь на загальній атмосфері приміщення, а потім розберіть його на деталі: які кольори фасадів, фурнітура, матеріали. З референсами вже можна звертатися у студію.


Врахуйте усю побутову техніку


Кухні від Shimko створює дизайнер-конструктор: він враховує кількість посуду, функціональність робочої зони та розміри обідньої частини. На цьому етапі час визначитися з побутовою технікою: який буде холодильник – вбудований чи ні, якого розміру посудомийна машина, чи буде на кухні мікрохвильова піч.

Для прорахунку проєкту потрібно виміряти приміщення. Точні виміри виконує підрядник, використовуючи спеціальну техніку: лазерний далекомір, нівелір і електронний кут.


Погодьте візуалізацію проєкту


У студії Shimko пропонують два варіанти візуалізації проєкту: у програмі Pro100 і 3D Max. Перший варіант – швидка візуалізація, за кілька днів ви отримаєте зображення майбутньої кухні. Другий варіант – фотореалістична візуалізація майбутньої кімнати з урахуванням точних кольорів і техніки.

Після створення попереднього проєкту можна внести правки, затвердити матеріали та скласти кошторис. Затверджений цифровий макет віддають на виробництво. Дизайнерські кухні виробляють за 35 днів.


Зверніть увагу на матеріали


Меблі для кухні від Shimko виконують з ДСП або МДФ. Обидва матеріали – це плити, створені з деревної тирси. Різниця між стружкою для ДСП і МДФ полягає в розмірі волокон. Для фасадів частіше використовують плити з більш дрібної тирси МДФ. Але сьогодні кухні з фасадами із ДСП стають дуже популярними завдяки своїм експлуатаційним можливостям і ціні.


Встановлюйте кухню разом з компанією-виробником


Готові меблі попередньо складають та упаковують в цеху, відтак доставляють додому. Майстри встановлюють кухню на місці, монтують побутову техніку.

Важливо, щоб монтаж відбувався під наглядом виробників та авторів проєкту. Це гарантує якість робіт і надійне встановлення деталей.

Матеріал підготовлено за підтримки студії