У кінці листопада кількість справ збільшується. А разом з ними збільшується час, який ми проводимо перед екранами гаджетів. І якщо ви думали, що це впливає лише на зір та поставу, є погані новини: від цього також страждає шкіра обличчя та шиї.

The Village Україна разом з брендом професійної ізраїльської косметики Christina розповідає, як зберегти здоровий вигляд, незважаючи на передноворічні дедлайни.


Що таке діджитал-старіння?

Синє випромінювання (HEV-випромінювання) від екранів телевізорів, моніторів компютерів і ноутбуків, а також від енергоощадних ламп, впливає на зовнішній вигляд і здоровя людини.

Наслідки для шкіри вчені та косметологи виявили лише кілька років тому. Саме тоді зявився термін «діджитал-старіння». Головні ознаки цифрового старіння – гіперпігментація та запальні реакції.



Як знизити вплив синього випромінювання на шкіру?


→ Максимально збільшуйте відстань між джерелом синього випромінювання та обєктом, який він освітлює.

→ Зменшуйте час впливу випромінювання на шкіру.

→ За дві години до сну не використовуйте телефон, планшет, ноутбук, компютер, телевізор тощо.

→ Під час роботи з електронними пристроями використовуйте окуляри з жовтими чи жовтогарячими лінзами: вони блокують синє світло.

→ Не встановлюйте люмінесцентні та світлодіодні лампи, що дають синє світло, у спальні.

→ Встановіть на смартфон програми, що обмежують синє світло дисплею.

→ У нічний час не використовуйте електронні пристрої з рідкокристалічними дисплеями.

→ Користуйтеся засобами, що мінімізують вплив випромінювання, збільшують кількість антиоксидантів у шкірі та покращують її захисні функції. Наприклад:

Unstress сироватку «Абсолют» (2 712 гривень), що розгладжує зморшки.

Unstress денний крем (1 656 гривень)
з пробіотичною дією SPF 15.


Як уповільнити процес діджитал-старіння?

Причинами діджитал-старіння може бути не лише HEV-випромінювання, а й тривалий нахил голови під час використання смартфона, планшета й інших гаджетів. Це спричиняє такі проблеми, як зморшки та «кільця Венери» на шиї, що є першими ознаками старіння шкіри та мязів. Для зміцнення мязів достатньо кілька разів на день виконувати вправи, а піклуватися про шкіру косметологи радять за допомогою призначеної для цього косметики.



Вправи


1. Зчепіть долоні на потилиці та, долаючи опір рук, напружуйте шийні мязи та відхиляйте голову назад.

2. Долонями впирайтесь у чоло і, долаючи опір рук, нахиляйте голову вперед.

3. Висуньте підборіддя вперед, затримайте на 5-10 секунд, після чого поверніть його у вихідне положення. Повторіть 20 разів.

4. Візьміть у зуби олівець і напишіть
у повітрі кілька рядків вірша або порахуйте від 1 до 30.

5. Впирайтеся внутрішнім боком обох долонь у підборіддя. Долаючи опір, нахиляйте голову до грудної клітки. Далі зусиллям рук відхиляйте голову назад. Повторіть 10-20 разів.


Косметика Christina

Маска краси з екстрактом троянди Muse

1 128 гривень (75 мл)

Маска Muse має кремоподібну текстуру. Вона підтримує тонус шкіри, покращує колір обличчя, освітлюючи його тон. Олія купуасу, екстракти льону, пелюстків троянди та петрушки насичують шкіру біоактивними компонентами, а також мають захисну та антиоксидантну дію.

Як використовувати: нанести на обличчя, шию, зону декольте. Залишити на 7-10 хвилин. Змити теплою водою за допомогою спонжів. Використовувати до двох разів на тиждень.

Зволожувальна маска «Сяйво» Forever Young

984 гривні (50 мл)

Маска зволожує шкіру, насичує її вітамінами, запобігає зневодненню, покращує захисний барєр і опірність клітин. А пептиди стимулюють процес оновлення клітин.

Як використовувати: нанести маску рівним щільним шаром на обличчя, шию, зону декольте на 5-7 хвилин. Зробити легкий масаж, а потім вологий компрес на 5-10 хвилин. Змити теплою водою. Використовувати до двох разів на тиждень.

Маска для моментального ліфтингу Chateau de Beaute

1 632 гривні (75 мл)

Маска зволожує, підтягує, живить шкіру та робить її гладкою. А олія ши у складі має протизапальну, захисну та відновлювальну дію. Маска не засихає на шкірі.

Як використовувати: нанести маску рівним щільним шаром на обличчя, шию, зону декольте на 10-15 хвилин. Змити теплою водою за допомогою спонжів. Використовувати до двох разів на тиждень.

Матеріал підготовлено за підтримки