На шляху до довгого волосся стоїть не тільки імпульсивне бажання змін, а й посічені кінчики та особливий догляд. Так і хочеться все відрізати. Проте правильний догляд та корисні звички можуть допомогти підтримувати здоровий вигляд довгого волосся.

The Village Україна разом з Elseve L’Oreal Paris розповідають про сім секретів, як відростити волосся.

Контролюйте рівень заліза, цинку та міді в організмі

На уповільнення росту волосся і порушення його структури часто впливає дефіцит заліза, цинку, міді. У такому разі варто звернутися до фахівців за консультацією, змінити свій раціон і щоденні звички.

Збільшити кількість споживання овочів та фруктів, ігноруючи білкові продукти, не завжди правильне рішення. Не варто забувати, що білки виконують важливі функції в організмі та можуть впливати на структуру й міцність волосся. Тому нестача білкової їжі може призвести до його ламкості.

Варто також пам’ятати, що довжина волосся залежить від вроджених особливостей, на які майже неможливо вплинути.

Користуйтеся засобами для захисту від сонця

Волосся, як і наша шкіра, чутливе до впливу ультрафіолетового випромінювання і температурних перепадів. Кожна волосина на 10-12% складається з води, що впливає на її еластичність і щільність. А сонячні промені, відповідно, випаровують цю вологу та роблять волосся тонким, сухим і ламким.

Теплова енергія, що утворюється під впливом ультрафіолету, окислює молекули сірки. Саме вони відіграють важливу роль у підтриманні цілісності кутикули – верхнього шару волосини, що складається з кератинових лусочок. До того ж сильне сонячне випромінювання окислює натуральний пігмент, так ми отримуємо вигоріле на сонці волосся. А вплив хлору, солі та морської води підсилює негативний вплив на нього.

Тому для здорового волосся важливо захищати його від сонця за допомогою головних уборів та спеціальних спреїв з UV-фільтрами. А ще використовувати шампуні з керамідами та кератином у складі, що сприяють його відновленню.

Обирайте гребінець відповідно до типу волосся та шкіри голови

Для сухої та нормальної шкіри голови обирайте класичний варіант масажної щітки. Для довгого та густого волосся віддавайте перевагу гребінцю з нечастими товстими зубчиками. Краще, щоб їх було не менше 16. З таким гребінцем кінчики не будуть плутатися чи вириватися, тому не сіктимуться.

Для тонкого та рідкого волосся обирайте гребінці з вузькими та частими зубчиками. Так волосся після розчісування здаватиметься об’ємнішим. А для стайлінгу візьміть гребінець круглої форми з отворами в каркасі. Це забезпечить додатковий потік повітря під час сушіння феном.

Матеріал гребінця також має значення. Найкраще шукати моделі з натуральних матеріалів. Дерев’яні гребінці підійдуть для власниць сухого волосся, що часто електризується. А якщо у вас воно тонке й ослаблене, уникайте металевих гребінців, що травмують волосяну кутикулу.

Наносьте засоби для термозахисту перед гарячою укладкою

Термічні прилади для стайлінгу волосся, як-от фени та плойки, травмують волосся. Негативний вплив посилюється, якщо волосся попередньо зазнало пошкодження внаслідок фарбування. Аби уникнути ламкості та посічених кінчиків, завжди користуйтеся термозахистом перед оформленням зачіски.

Додатковий захист – це олійки, сироватки та креми для кінчиків, що не змиваються. Використовуйте їх, щоби волосся було стійким до пошкодження. Наприклад, крем-догляд «Ні Ножицям» від Elseve L’Oreal Paris. Формула з рициновою олією живить волосся та робить його міцнішим. Крем того, надає йому блиску й допомагає боротися з наелектризованістю.

Використовуйте щітку як масажер для шкіри голови

Правильний гребінець має не тільки розчісувати, а й масажувати шкіру голови. Тільки в жодному разі не дряпати її гострими кінчиками. Краще обирати модель, що має маленькі масажні кульки на зубчиках.

Вдало підібраний гребінець сприяє кровообігу шкіри голови, через що фолікули отримують більше поживних речовин і кисню. Це сприяє росту здорового волосся. А регулярний масаж допомагає розслабитися та мінімізувати стрес.

Захищайте волосся від механічного пошкодження

Звичайні резинки, шпильки та обручі можуть механічно травмувати волосся. Негативно на нього впливає і звичка постійно носити дуже стягнуте волосся та регулярне начісування об’єму. Тому варто обирати аксесуари, що не плутаються та не травмують волосся.

Волосся, якому не бракує живлення, більш стійке до механічного травмування від розчісування та аксесуарів. Регулярно користуйтеся бальзамами, які полегшують розчісування та сприяють відновленню його структури. Наприклад, до складу бальзаму «Легке Розчісування» від Elseve L’Oreal Paris входять рослинний кератин і вітаміни РР і В5. Активні елементи в складі допомагають відновити та зміцнити пошкоджене волосся.

А відновлювальний шампунь з лінійки Dream Long від Elseve L’Oreal Paris має кремову текстуру та добре очищає шкіру голови. Крім того, засіб містить рицинову олію та рослинний кератин, що живить волосся без ефекту обтяження.

Наносьте маску, уникаючи шкіри голови

З усіх видів масок для довгого волосся варто вибирати ті, що призначені для використання за довжиною волосся. Такі маски рекомендують наносити на волосся, уникаючи шкіри голови, інакше засіб може мати ефект обтяження.

Аби маска подіяла, наносьте її на вологе волосся та залишайте на 2-3 хвилини. Використовуйте засіб один-два рази на тиждень, не частіше. Обирайте маску відповідно до типу волосся. Наприклад, відновлювальна маска Dream Long від Elseve L'Oréal Paris допомагає зміцнити пошкоджене волосся, інтенсивно живить його та додає блиску.

Матеріал підготовлено за підтримки