Шкіра – захисний барєр організму. Щоб його підтримувати, сальні залози виробляють шкірний жир – один з будівельних матеріалів гідроліпідної плівки. Якщо цей процес порушується, шкіра стає жирною та з можливими висипаннями. З подібними проблемами стикаються 74% європейських жінок.

У липні бренд рослинної косметики Yves Rocher перезапускає гаму догляду Sebo Végétal для комбінованої і схильної до жирності шкіри та Sebo Pure Végétal – для проблемної. В їхній основі – активні рослинні інгредієнти та натуральні формули.

The Village Україна разом з Yves Rocher розповідають про те, як делікатно доглядати за жирною та проблемною шкірою за допомогою натуральних рослинних інгредієнтів.


Рододендрон гренландський для себорегуляції


Основний інгредієнт лінійки для комбінованої та жирної шкіри Sebo Végétal – рододендрон гренландський. Це рослина, що росте в канадських бореальних лісах (тайгові ліси – ред.). Рододендрон відомий своїми лікувальними, очищувальними та ароматичними властивостями. Він росте густими заростями в дикій природі на відкритій місцевості, щоб бути ближче до сонця.

Улітку листя рослини збирають вручну на північ від канадського озера Сен-Жан, відповідно до принципів раціонального збору врожаю. Після цього воно проходить процес натуральної екстракції. Таким чином отримують активний інгредієнт на 100% рослинного походження, який легко асимілюється шкірою.

У косметиці Yves Rocher листя рододендрона використовують у формі пудри, що діє в глибоких шарах шкіри. Цей інгредієнт має себорегулювальні властивості та нормалізує роботу сальних залоз. Він перешкоджає появі блиску, а також бореться із запаленнями та покращує текстуру шкіри.


Грушанка для глибокого очищення


Листя грушанки – це основа натуральної саліцилової кислоти у лінійці Sebo Pure Végétal. Настій з листя кущів грушанки, що має очищувальні властивості, використовують в народній медицині. Для створення косметики листя рослини збирають вручну протягом всього року. Далі дистилюють для отримання саліцилової кислоти – важливого інгредієнту для боротьби із запаленнями. Адже він має антибактеріальну та очищувальну дію. На відміну від решти косметичного ринку, який застосовує саліцилову кислоту синтетичного походження, у підгамі Sebo Pure Végétal використовують на 100% рослинний інгредієнт, який бореться з недоліками шкіри.


Sebo Végétal: гама на основі рододендрона гренландського 


Для комбінованої та жирної шкіри: матує, вирівнює поверхню та регулює вироблення шкірного жиру.

Очищувальний гель для вмивання

200 мл – 269 грн (215 грн зі знижкою)

390 мл – 399 грн (279 грн зі знижкою)

Через наявність у складі гелю пудри з листя рододендрону гренландського засіб очищає шкіру, усуває надлишки шкірного жиру, видаляє сліди макіяжу. Шкіра стає свіжою та матовою.

Рекомендації щодо застосування

Наносити вранці та ввечері легкими масажними рухами на вологу шкіру обличчя, уникаючи зони контуру очей. Потім ретельно змити водою.

Очищувальна міцелярна вода 2 в 1

200 мл – 269 грн (215 грн зі знижкою)

390 мл – 399 грн (279 грн зі знижкою)

Міцелярна вода усуває забруднення та макіяж. А завдяки натуральним компонентам мяко очищає та матує шкіру.

Рекомендації щодо застосування

Наносити вранці та ввечері за допомогою ватного диска легкими масажними рухами на шкіру обличчя, шиї та контуру очей.

Гель-крем «Нуль Недоліків»

455 грн (318 грн зі знижкою)

Гель-крем зі свіжою та легкою текстурою звужує пори, матує шкіру, вирівнює її поверхню, зволожує впродовж 24 годин.

Рекомендації щодо застосування

Наносити вранці та ввечері на обличчя, уникаючи контуру очей.

Есенція-антиоксидант «Матовість»

585 грн (409 грн зі знижкою)

Концентрована есенція з невагомою текстурою не залишається плівкою на обличчі, матує та оновлює шкіру, вирівнює її поверхню. Чинить антиоксидантну дію, звужує пори та відновлює здорове сяйво комбінованої та схильної до жирності шкіри. Має флюїдну текстуру, що легко вбирається.

Рекомендації щодо застосування

Наносити вранці та ввечері на обличчя, уникаючи контуру очей, перед використанням основного догляду.

Очищувальна маска для обличчя
з глиною

385 грн (269 грн зі знижкою)

Маска на основі глини з освіжною текстурою видаляє надлишки себуму, відкриває закупорені пори та глибоко очищає шкіру. В результаті шкіра стає чистою та матовою. Має пастоподібну текстуру.

Рекомендації щодо застосування

Нанесіть маску на обличчя, уникаючи зони навколо очей. Залиште на 5 хвилин, потім ретельно змийте. Використовуйте двічі на тиждень.

Очищувальний гоммаж для обличчя

269 грн (215 грн зі знижкою)

Гоммаж з мікрогранулами абрикосових кісточок видаляє надлишки шкірного жиру, глибоко очищає та звужує пори, а також видаляє ороговілі клітини.

Рекомендації щодо застосування

Наносити на вологу шкіру обличчя, уникаючи зони навколо очей, легкими масажними рухами, потім ретельно змити водою. Використовувати двічі на тиждень.

Лосьйон-пудра «Матовість»

269 грн (215 грн зі знижкою)

Двофазний лосьйон на основі пудри листя рододендрона гренландського усуває небажаний блиск, абсорбуючи надлишки себуму. З кожним днем поверхня шкіри вирівнюється.

Рекомендації щодо застосування

Струсіть флакон, щоб змішати пудру та лосьйон до однорідної консистенції. Нанесіть лосьйон на долоні або ватний диск, розподіліть його аплікативними рухами по обличчю, уникаючи контуру очей. Застосовуйте його уранці та ввечері на добре очищену шкіру.

Blur-крем «Матовість»

399 грн (279 грн зі знижкою)

Blur-крем з легкою формулою без силікону матує, згладжує нерівності шкіри, вирівнює колір обличчя. Поверхня шкіри розгладжується та стає матовою. Має ультралегку текстуру.

Рекомендації щодо застосування

Наносити вранці після основного догляду на все обличчя, уникаючи контуру очей, або локально на ділянки з підвищеним виділенням себуму. Можливе повторне нанесення протягом дня в разі появи небажаного блиску.




Sebo Pure Végétal: гама на основі рододендрона гренландського та саліцилової кислоти 100% рослинного походження


Для проблемної шкіри: бореться із розширеними порами, чорними цятками, висипаннями та наслідками запалень.

Гель-гоммаж для проблемної шкіри
3 в 1

269 грн (215 грн зі знижкою)

Очищувальний засіб потрійної дії для щоденного застосування з мікрогранулами абрикосових кісточок глибоко очищає шкіру, відкриває пори та видаляє чорні цятки.

Рекомендації щодо застосування

Наносити вранці та ввечері масажними рухами на вологу шкіру обличчя, уникаючи контуру очей. Потім ретельно змити.


Лосьйон для очищення і звуження пор для проблемної шкіри

269 грн (215 грн зі знижкою)

Лосьйон не пересушує шкіру, очищає її, знімає запалення та вирівнює поверхню. Має освіжну гелеподібну текстуру.

Рекомендації щодо застосування

Наносити вранці та ввечері після очищення за допомогою ватного диска, уникаючи контуру очей. Не змивати водою.

Маска з рослинним вугіллям для проблемної шкіри

385 грн (269 грн зі знижкою)

Маска з рослинним вугіллям абсорбує надлишки себуму, очищає шкіру від забруднень і токсинів, видаляє чорні цятки.

Рекомендації щодо застосування

Наносити маску тонким шаром на все обличчя, уникаючи зони навколо очей, або локально на Т-зону. Залишити на 5 хвилин, потім ретельно змити. Використовувати двічі на тиждень.

SOS-гель від прищів для локального застосування

385 грн (269 грн зі знижкою)

Догляд спрямованої дії – дієвий спосіб позбутися прищів та наслідків висипань. Зручний формат пакування та легка текстура з невидимим покриттям допомагає ефективно боротися з недоліками в будь-який час дня за потребою. Має текстуру прозорого гелю.

Рекомендації щодо застосування

Наносити до трьох разів на день локально, безпосередньо на запалення. Опісля – двічі на день, поки вони не зникнуть.

Крем-зволоження для проблемної шкіри

385 грн (269 грн зі знижкою)

Зволожувальний догляд 4 в 1 усуває недоліки проблемної шкіри: матує протягом 8 годин, звужує пори, бореться з висипаннями та чорними цятками, зменшує наслідки запалень. Має легку кремоподібну текстуру.

Рекомендації щодо застосування

Наносити вранці та ввечері на очищену шкіру обличчя, уникаючи зони навколо очей.


Складові догляду за жирною шкірою:


  1. Видалити надлишки шкірного жиру, очистити шкіру та позбутися блиску.
  2. Звузити розширені пори, щоб зупинити появу висипань, а також вирівняти поверхню шкіри.
  3. Відновити нормальне функціонування шкіри в глибоких шарах і збалансувати вироблення шкірного жиру, повернути їй ніжність і свіжість.


З 1 липня до 4 серпня у магазинах бренду та на сайті проходить акція: при купівлі одного продукту з лінійки Sebo Végétal або Sebo Pure Végétal у подарунок отримуєте маску з відповідної гами.

Матеріал підготовлено за підтримки