Бажання змін часто починається із зачіски чи кольору волосся. Засоби для фарбування без аміаку дають змогу спробувати новий відтінок і не шкодувати наступного дня через імпульсивне рішення.

The Village Україна разом з L’Oreal Paris розповідають про переваги фарбування засобами без аміаку.

Як пофарбувати волосся і не пошкодити його

Аміак у складі фарби для волосся дає можливість кардинально змінити колір, наприклад, перейти з каштанового у світло-русий. Проте це значний стрес для волосся, після якого потрібен додатковий догляд та постійне підфарбовування коренів.

Однак існують альтернативи. Наприклад, фарби без аміаку – це дбайливе фарбування, після якого волосся залишається блискучим і м’яким. Аміак у таких засобах замінили на етаноламін, що не має запаху та більш щадний до волосся.

Як отримати природний результат фарбування

Фарби без аміаку допомагають підкреслити натуральний колір волосся. Наприклад, зробити його на два тони світлішим чи темнішим. Або ж додати новий відтінок, як-от золотистий, мідний, попелястий чи перламутровий. Попри щадну формулу безаміачні засоби також зафарбовують до 70% сивого волосся.

Як уникнути постійного підфарбовування коріння

Знайоме відчуття для всіх, хто кардинально змінив колір волосся – необхідність постійно підфарбовувати відросле коріння. Це не дуже зручно, ще й шкодить йому. Та формула фарби без аміаку не створює сильного контрасту між натуральним і фарбованим волоссям. Таке фарбування дозволяє спокійно відростити свій колір волосся, якщо затонований відтінок уже набрид.

Як часто змінювати відтінки без шкоди для волосся

Стійкість фарби без аміаку залежить від кольору та структури натурального волосся. У середньому відтінок тримається до 28 змивань шампунем. Це дає змогу відносно швидко повернути природний колір або ж спробувати щось нове – яскравіше чи, навпаки, темніше. Немає потреби постійно використовувати один і той самий колір фарби.

Як пофарбувати волосся в домашніх умовах

Фарби без аміаку не мають різкого хімічного запаху та легкі у використанні. Проте є деякі застереження для застосування. Наприклад, не варто фарбувати волосся після хімічної завивки – воно стане надто ламким. А використання фарби поверх прямих колорантів чи пігментів може призвести до непередбачуваного відтінку волосся.

Фарба без аміаку, як і будь-яка інша, може викликати алергічну реакцію. Щоб уникнути несподіванки, варто пройти попередній тест на алергію. Це особливо важливо, якщо ви схильні до алергічних реакцій, маєте чутливу шкіру, коли-небудь робили тату хною чи вже мали алергічну реакцію на фарбу для волосся.


Як зробити тест на алергію


•  Виділіть кілька вільних хвилин за 48 годин до фарбування.

•  Зніміть сережки та нанесіть невелику кількість незмішаної фарби у зону площею з дрібну монету за вухом.

•  Повторіть процедуру нанесення, після того як попередній шар фарби підсох.

•  Залиште фарбу на 48 годин.

•  Якщо за цей період ви відчуєте дискомфорт чи помітите реакцію шкіри – не користуйтеся фарбою.

Якщо ви плануєте пофарбувати волосся фарбою без аміаку, спробуйте Casting Crème Gloss. Це проста у використанні безаміачна фарба від L’Oreal Paris.

Інгредієнти натурального походження у складі підібрані відповідно до кольору волосся:

 олія кокоса для насичених відтінків брюнеток;

 олія лісового горіха для каштанових відтінків;

 ягоди Годжі для яскравих рудих, 

 мед – для блискучого блонду.

Фарба Casting Crème Gloss підходить для першого фарбування, і наноситься просто – у три кроки. Колір тримається до 28 разів миття шампунем, без ефекту відрослого коріння.


Матеріал підготовлено за підтримки