З 22 вересня по 21 жовтня у галереї «Лавра» проводять мультимедійну виставку «Україна в моді» про 5 років роботи журналу Vogue Україна. На одній локації зібрали кадри знакових зйомок українського журналу, технології доповненої реальності, сучасне мистецтво та влаштували кінозал. Крім того, гостям виставки доступна віртуальна екскурсія редакцією – можна потрапити в кабінет головного редактора та дізнатися, як створюють обкладинки глянцю.

The Village Україна разом з Vogue UA зібрали 8 причин встигнути на виставку до її закриття.

Редактори журналу Vogue UA Тетяна Соловей і Вєня Брикалін

Про роботу індустрії моди

Освітня частина виставки – це лекції від редакторів та кінопокази на вихідних. 20 жовтня відбудеться public talk про моду швидкої дії і те, як нові канони краси змінюють дизайн. Модеруватимуть редактори журналу Вєня Брикалін і Тата Соловей, а серед запрошених гостей – Жулі Полі, Катя Сільченко, Надя Шаповал та інші. 21 жовтня планується public talk кураторки виставки  Юлії Поліщук та редакторки відділу культури Vogue UA Дар’ї Слободяник. До них долучаться художниці Юлія Бєляєва та Маша Куліковська, чиї роботи представлені на виставці.

Розібратися у стилях
модної фотографії

Усі фото на виставці тематично поділені на 5 розділів: обкладинка, нова хвиля, колір, арт-проекти та герої. Над різними номерами українського Vogue працювали перспективні молоді обличчя, топ-моделі та світові фотографи. На обкладинках з’являлися такі зірки, як Ванесса Параді, Мілла Йовович і Джессіка Честейн. А також українські моделі Ірина Кравченко і Яна Годня, топ-моделі Аня Рубік, Арізона Мьюз, Ізабелі Фонтана, Лара Стоун та інші.

Розважитися з інтерактивним
VR-контентом

Художниця Юлія Беляєва відсканувала модель Кейт Андервуд і створила інсталяцію Our Lady з трьох 3D-скульптур для віртуальної реальності. Одна з них надрукована спеціально для виставки. Доповнену реальність на основі цих скульптур розробила лабораторія інноваційних технологій Sensorama.

Як поєднуються українська автентика та мода

Vogue UA не раз продюсував серію проектів з українськими традиційними мотивами. Наприклад, січневий номер журналу в 2017 році, який традиційно вважається «круїзним», редакція присвятила національним мотивам та вирушила у подорож до Карпат. Головною стилістикою номеру стали традиції святкування Маланки у ніч з 13 на 14 січня. Так на обкладинці випуску з’явилися молоді українські моделі, одягнені в автентичні кожухи.

Зйомка "Маланка", Vogue UA, січень 2017

Зробити гарне фото в
Instagram

Простір виставки побудований на візуальних ефектах із застосуванням діджитал-технологій – є де зробити фото. І навіть більше – наведіть камеру на обкладинку журналу та запускайте відео з бекстейджу її зйомки.

Потрапити у кабінет
головного редактора Vogue

Інтерактивна частина виставки також включає editor’s room – кімнату головного редактора, де можна побачити, як створюють журнал. Відео розкажуть про роботу і життя редакції, оскільки за 5 років роботи Vogue Україна зміг випрацювати особливий стиль.

Перформанс Мірії Куликовської для Vogue UA

Зрозуміти, що таке феміністичне мистецтво

У двох залах виставки розташували роботи української художниці Марії Куликовської. У першому – «клони» мисткині із серії Сarpe Diem, які вона відливає з епоксидної смоли. До скульптур Марія додає метал, ланцюги, квіти, пір’я та мушлі. У другому залі розташували відеоперформанс Lustration, який Марія створила для арт–номеру Vogue UA 2018. Для цього художниця прийняла льодяну ванну разом зі своїм «клоном» з мила. Марія присвятила перформанс жінкам, війні й тендітності тіла.

Побувати в оновленому просторі галереї

Спеціально до виставки команда Vogue UA провела ремонт частини галереї «Лавра». Тепер в оновленому просторі з кращою інфраструктурою зручніше проводити лекції, виставки та культурні зустрічі.

Мультимедійна виставка «Україна в моді»

Де:
галерея мистецтв «Лавра», вул. Лаврська, 1

Коли:
22 вересня – 21 жовтня, вівторок-неділя, 12:00-20:00

Скільки:
одноразовий квиток – 150 грн
абонемент на всі дні виставки – 500 грн
студентський квиток – 100 грн

Матеріал підготовлено за підтримки Vogue Україна