Блокнот – важлива частина життя сучасної ділової людини. У ньому ми фіксуємо плани та цілі, розставляємо пріоритети та впорядковуємо свої думки. Тож блокнот уже давно перестав бути просто набором зшитих аркушів. Окрім того, до нього додатково випускають велику кількість аксесуарів, які роблять його ще більш зручним і практичним. Хороший блокнот може стати справжнім помічником, особистим асистентом і навіть другом.

The Village Україна разом з Dreamarium – ексклюзивним представником бренду Leuchtturm1917 в Україні – розповідають, на що треба звертати увагу при виборі блокнота.

80 г/м²

Папір має бути приємним на дотик, а ручка – легко писати. Крім того, чорнило не повинно переходити на інший бік аркуша, навіть якщо йдеться про перові ручки. Саме тому краще обирати блокнот з папером без кислотних компонентів і щільністю не менше як 80 г/м². Такі характеристики дають змогу з легкістю втримати чорнило і відчути максимальний комфорт від письма.

Гнучкість

Але навіть найбільш якісний папір не врятує, якщо в блокноті незручно писати і доводиться постійно його притримувати, розгладжувати, загинати. У цьому разі на допомогу прийде прошите переплетення, оскільки такі блокноти чудово розгортаються на 180 градусів і рівно лягають на поверхні столу. Так можна спокійно відволікатися, залишати блокнот розгорнутим і не боятися, що потрібний розворот доведеться шукати знову.

Навігація

При виборі блокнота варто звернути увагу на зручність ведення записів і зберігання інформації. Виробники записників приділяють цьому особливу увагу, адже їм доводиться конкурувати з електронними гаджетами та додатками.

Передусім проблему навігації вирішує закладка. Якісні сучасні блокноти оснащені двома або навіть трьома закладками-лясе. А для більш просунутого користування блокнотом та орієнтації у великих масивах інформації просто необхідна нумерація сторінок. З її допомогою легко скласти зміст записів з посиланням на конкретні сторінки, структурувати інформацію, створити розділи тощо. Зміст можна зробити самому, але є блокноти з уже готовими аркушами для заповнення.

Зберігання блокнотів

Окрема тема – це архівація блокнотів. По-перше, з ними справді важко розлучатися, адже на сторінках проживаєте ціле життя. По-друге, у блокнотах часто зберігається важлива інформація, до якої потрібно буде повернутися у майбутньому. Добре, коли виробник піклується про це і додає в комплект до блокнота спеціальні бірки або наклейки для архівації.

Усе по кишенях

Звісно, життя на самому блокноті не закінчується. У процесі роботи можуть знадобитися різні дрібнички, зокрема канцелярські, записки, аркуші з інших блокнотів. Тоді зручно, коли в блокноті є кишеньки, де можна зберігати все, що повинно бути під рукою. У кишеньці можна навіть організувати гаманець чи візитницю – це справді зручно.

матеріал підготовлено за підтримки