FREYWILLE – австрійський ювелірний дім, що спеціалізується на виробах з емалі в поєднанні з дорогоцінними металами. Нова колекція прикрас присвячена творчості Вінсента ван Гога. The Village Україна разом з FREYWILLE обрали 9 прикрас, на які варто звернути увагу.

«Зоряна ніч»

Вінсент ван Гог присвятив двадцять одну картину одному і тому ж краєвиду з вікна своєї кімнати, писав його в різні пори року і доби. Так з’явилася «Зоряна ніч» – одна з найвідоміших картин автора. Вона була написана у червні 1889 року, з 1941-го зберігається у Музеї сучасного мистецтва у Нью-Йорку. На картині художник зобразив село перед світанком у характерній для нього манері – довгими динамічними мазками. За її мотивами ювеліри FREYWILLE створили прикраси з колекції ETERNITE (з французької – вічність).

Підвіска Luna Piena

22 795 гривень

На підвісці майстри FREYWILLE зобразили нічне небо та вигадане ван Гогом селище. Назва прикраси – відсилка до місяця у повній. Зображення жовтого місяця та зірок контрастують з глибоким синім фоном неба та перегукуються із золотим обрамленням і ланцюжком. А завдяки додаванню пудри 24-каратного золота зорі та місяць створюють ефект сяяння.

Сережки Mini-Creoles

27 395 гривень

Елегантні сережки з англійською застібкою. Завдяки цьому вони надійно зафіксовані та комфортні у носінні. Класична форма підкреслює малюнок на емалі.

Годинник Helena

57 560 гривень (без вартості ремінця)

Назва моделі годинника – референс до героїні давньогрецької міфології Єлени Троянської. Його циферблат вкрито перламутром і декоровано дорогоцінною емаллю із зображенням місячної ночі. Шкіряний ремінець до годинника можна обрати з декількох кольорових варіантів.

«Квітучий мигдаль. Небесна блакить»

Колекція L'AMANDIER TURQUOISE створена за мотивами іншої відомої картини Вінсента ван Гога – «Квітучі гілки мигдалю». Художник створив її за рік після «Зоряної ночі» на честь народження свого племінника – гілки мигдалю зацвітають рано та символізують нове життя.

У цій картині художник використовує незвичайну комбінацію технік, властивих імпресіонізму, дівізіонізму та японській гравюрі. Японські мотиви проявляються в чіткому контурі гілок, які виступають на передній план і створюють ефект об’ємності картини. Робота зберігається у Музеї ван Гога в Амстердамі.

Підвіска Helena

16 555 гривень

Підвіска має лаконічну форму кола, прикрашена зображенням сакури на дорогоцінній емалі. Прикраса має вкраплення 24-каратного золота. Підвіску можна поєднувати з повсякденним або вечірнім образом.

Каблучка Diva

15 255 гривень

Стиль каблучки об’єднує лаконічну круглу форму та великі деталі квітів, втілені у яскравій емалі. Каблучка Diva має високу форму, але це не заважає їй мати елегантний вигляд на руці. Прикрасу можна поєднувати з підвісками та браслетами із цієї ж колекції.

Каблучка Luna Piccolissima

76 875 грн

Каблучка Luna Piccolissima це – це поєднання лаконічної форми та дорогоцінної художньої емалі. Акцент виробу – діамант в оточенні 18-ти каратного золота. Білий діамант вигідно поєднується з пастельними відтінками блакитного фону та біло-рожевих квітів на емалі. Прикраси з діамантами не доступні в онлайн-магазині, лише у фірмових бутиках.

«Квітучий мигдаль. Оксамитовий світанок»

Майстри ювелірного дому FREYWILLE створили власну кольорову інтерпретацію картини «Квітучі гілки мигдалю». У дизайні колекції прикрас L’AMANDIER ROUGE ÉCLAT фон з блакитного став багряним. Поєднання глибокого червоного із золотом та білими квітами – одночасно лаконічне та незвичне.

Від моменту, коли обрано картину, яку беруть за основу дизайну прикрас, до моменту виготовлення проходить від двох до п’яти років. Майстри роблять ескізи, підбирають форми та створюють кольори для майбутніх виробів. Тому колір мигдальної гілки на підвісці Wave гармонійно поєднується із золотим обрамленням.

Підвіска Wave

12 570 гривень

Модель отримала свою назву завдяки незвичній хвилястій формі підвіски. Для її створення поєднали дорогоцінну емаль, з принтом квітучих мигдалевих гілок, та золоте обрамлення. Золотий та багряний кольори вигідно контрастують із білими квітами мигдалю.

Браслет Diva

29 125 гривень

Литий браслет Diva – найширший у колекції. На дорогоцінній емалі вдалося чітко передати головні елементи з картини художника – гілки та квіти мигдалю. Крім того, зображення на браслеті має ті самі характерні для Ван Гога чітки контури, що нагадують нам техніку японської гравюри.

Підвіска Helena

16 555 гривень

Для створення цієї підвіски ювеліри поєднали зображення квітучих гілок мигдалю з багряним фоном. Як і в попередніх моделях, тут використали дорогоцінну емаль і золото 24-х каратів. Емаль наносять і сплавляють у 4 шари один за одним, після того наносять фарби.

матеріал підготовлено за підтримки

ФОТО: wikimedia.org