Мода на український продукт недарма досі тримається на хвилі, адже речі, вироблені в нас, часто мають не гіршу якість, ніж у міжнародних брендів. Ми разом з магазином брендового одягу Rehab склали список 12 українських дизайнерів, чиї речі можуть замінити мас-маркет у літньому гардеробі.

Rehab – магазин молодих українських дизайнерів у ЦУМ, який об’єднує понад 15 брендів. Деякі колекції представлені лише у Rehab.


Who Is It?

Гендерно-нейтральний лейбл з Києва. Бренд займає активну соціальну позицію, відповідально ставиться до того, що робить і до світу, в якому живе. Також працює з апсайклінгом, виступає на захист тварин, підтримує тему гендерної рівності та свободи самовираження. Who Is It? – переможці конкурсу «Design It. 2016» від Vogue Ukraine та переможці конкурсу «Design It. 2017» у категорії «Найкращий молодий бренд» від Mercedes-Benz Kiev Fashion Days.

На фото: сукня, ціна 2 900 грн

Придбати можна у магазині Rehab у ЦУМ (3 поверх)

NUAGE EXQUIS

Незвичайна французька назва означає «вишукана хмара». Створюють базовий street wear одяг (худі, футболки, ремені, шкарпетки). Але далі планують значно розширити асортимент і створити власний стиль для поціновувачок індивідуальності і новизни.

На фото: футболка, ціна 800 грн

Придбати можна у магазині Rehab у ЦУМ (3 поверх)

RCR KHOMENKO

Бренд, який одним із перших в Україні почав займатися апсайклінгом, тобто створенням нових речей зі старих. У хід йде і одяг, і оббивка меблів, і штори – усе, що можна знайти на секонд-хендах, барахолках і вінтажних крамницях. Речі яскраві, помітні, геометричні і в барвистих художніх принтах.

На фото: халат, ціна 3 200 грн

Придбати можна у магазині Rehab у ЦУМ (3 поверх)

Lalkarka by Loyanich

Бренд створили сестри Ганна та Олександра Лоянич у 2014 році. Продуманий крій, натуральні тканини, лімітовані серії, етно деталі, зафіксовані у вишивці, – характерні риси бренду. Жінка Lalkarka by Loyanich харизматична і безпосередня, успішна, гармонійна і чуттєва, вона створює свій унікальний стиль. Філософія бренду – інтелігентне споживання. Речі, створені дизайнерами бренду, завдяки продуманому крою, підбору матеріалів і техніці вишивки не втрачають актуальності багато сезонів.

На фото: худі, ціна 3 100 грн

Придбати можна у магазині Rehab у ЦУМ (3 поверх)

Ruslan Baginskiy

Українські дизайнери капелюхів. Бренду немає ще і двох років, а його вже знають у всьому світі й носять багато зірок від Кайі Гербер, Памели Андерсон та Ірини Шейк до Белли Хадід, Анни Делло Руссо і Кортні Кардашян. Бренд отримав премію як найкращий дизайнер аксесуарів 2017 року на Best Fashion Awards, британський Vogue називає його культовим, а в рейтингу Forbes молодих дизайнерів він посів 4 місце і випередив Off-White.

На фото: капелюх, ціна 5 000 грн

Придбати можна у магазині Rehab у ЦУМ (3 поверх)

DIS/ORDER

DIS/ORDER – арт-група і дизайнерська студія, що базується в Києві, заснована Любою Маліковою і Максом Побережським. Створюють сучасне мистецтво і концептуальні прикраси. Як художники мають багаторічний досвід роботи у багатьох візуальних сферах (vj-ing, ілюстрація, арт-інсталяції та об’єкти), це привело DIS/ORDER до експерименту з дизайну ювелірних виробів. Використовують новітні матеріали і технології, а їхні ультрасучасні намиста злегка нагадують архаїчні.

На фото: намисто, ціна 850 грн

Придбати можна у магазині Rehab у ЦУМ (3 поверх)

GOLUB.UDP

«Мене завжди надихала ідея подарувати нове життя старим джинсам. Я хочу показати, що ресайкл може бути так само гарним, як і останні подіумні колекції. І при цьому без шкоди для довкілля. Менше консюмеризму і більше свідомості – це головна ідея екопанку в моді. Особливість моїх джинсів в тому, що всі гудзики я зберігаю в первісному вигляді, оскільки вони можуть розповісти всю історію джинсів. Мне подобається багато експериментувати з грубими розрізами і загорнутими краями, металевими вставками, ланцюгами, великими пружинами, блискавками. Кожній деталі притаманний бунтарський дух», – говорить дизайнерка бренду Яна Голуб.

На фото: джинси, ціна 4 500 грн

Придбати можна у магазині Rehab у ЦУМ (3 поверх)

DMDV

DMDV – бренд одягу для людей, які цінують функціональний сучасний дизайн. DMDV – це абревіатура прізвища ідеолога бренду Ольги Демидової. Компанія заснована в 2014 році в Києві. У своїх колекціях дизайнерка переосмислює повсякденний стиль, експериментуючи з кроєм і декоративними елементами. Натхненням служить абстрактне мистецтво, комп’ютерна графіка і сучасний ритм життя. Ольга Демидова вірить, що моди з правилами більше немає і бачить красу в індивідуальності.

На фото: костюм, ціна 2 700 грн

Придбати можна у магазині Rehab у ЦУМ (3 поверх)

IIIIT SARKISIAN

IIIIT SARKISIAN – арт-бренд одягу, подарунків і декору з принтами української ілюстраторки Ліліт Саркісян. В асортименті представлені базові речі для всієї родини, прикрашені акварельними ілюстраціями, які Ліліт в оригіналі малює вручну. Бренд активно співпрацює з іншими українськими майстрами і створює в колаборації з ними унікальні принтовані вироби ручної роботи: дерев’яні сумки-клатчі, брошки, значки та багато іншого. Бренд також випускає ексклюзивні лінії базового одягу, які можна придбати в магазині Rehab у ЦУМі.

На фото: футболка, ціна 1 139 грн

Придбати можна у магазині Rehab у ЦУМ (3 поверх)

KOZHUHAR

Український бренд сумок та аксесуарів, що створила дизайнерка Аліна Кожухар. «Я люблю і вмію працювати зі шкірою, тому думаю, що моє прізвище дісталася мені не випадково», – каже дизайнерка. Всі вироби створюють тільки з натуральної італійської шкіри з використанням високоякісної європейської фурнітури в ательє в Києві.

На фото: сумка, ціна 3 800 грн

Придбати можна у магазині Rehab у ЦУМ (3 поверх)

NADIA YURKIV

Бренд жіночого одягу та аксесуарів, заснований у 2016 році дизайнеркою Надією Юрків. Візитівкою бренду є використання асиметричної композиції, вільних об’ємних форм поруч з оригінальним принтом і вишивкою. При створенні образів дизайнерка балансує між мінімалізмом, функціональністю і продуманою складною конструкцією, а також використовує високоякісні тканини.

На фото: сукня, ціна 6 200 грн

Придбати можна у магазині Rehab у ЦУМ (3 поверх)

JEALOUSY

Український бренд, який, незважаючи на молоду історію, вже має свої відмінні риси: драматичні кольори, що викликають дух ретро. Фірмовим стилем бренду є жіночність, сміливість і відверта сексуальність. Успіх бренду лежить в його щирості й вірності ідеї, що одяг допомагає почуватися впевненішим, розслабленішім, при цьому концентруючи на собі увагу. Креативний директор бренду Таню Муінне виросла на півдні України, в Одесі, однак її дитинство минуло на Кубі, яка до цього дня її надихає своєю культурою, фарбами і людьми. Таню поєднує в собі не тільки роль креативної директорки бренду Jealousy, а також є фотографом, режисеркою і стилісткою. Чому бренд був названий Jealousy? Мотто бренду є фраза «Я заздрю ​​твоєму наряду».

На фото: дощовик – ціна 7 280 грн, шорти – ціна 1 600 грн

Придбати можна у магазині Rehab у ЦУМ (3 поверх)


Магазин REHAB
ЦУМ (вулиця Хрещатик, 38), 3 поверх
Тел.: +38-098-850-8147
Графік роботи:
10:00-22:00

Матеріал підготовлено за підтримки