Say No Mo − новий формат салону краси на вулиці Шота Руставелі. Це дворівневе приміщення площею 200 м² у будинку з висотою стелі 4 метри. За концепцією, у салоні не лише роблять манікюр, а й наливають коктейлі в барі.

«Це Social Nail Bar, місце, де можна одночасно зробити манікюр і педикюр і красиво відпочити з келихом ігристого в руці. У Say No Mo є коктейльна карта з креативною подачею напоїв», – розповідають у салоні.

Say No Mo

Адреса: вулиця Шота Руставелі, 36

Дизайн: Balbek Bureau (Слава Балбек, Софія Гупаловська, Наталія Стуконог)

Facebook

За дизайн відповідало Balbek Bureau архітектора Слави Балбека. Головним завданням було позбавлення типового гендерного поділу та «салонного присмаку» в інтер’єрі, кажуть у бюро.

«Назва салону співзвучна з підходом архітекторів Balbek Bureau до роботи над цим проєктом. Сказати «Say No Mo» стандартному поглядові на проєктування салонів краси, гендерному розмежуванню, звичним рішенням. [Сказати] «так» – творчості, креативу, естетиці», − пояснюють у бюро.

Say No Mo розділений на функціональні зони: на першому поверсі рецепція, лаунж-зона, манікюр, бар і педикюр. У підвальному приміщенні – зона макіяжу, догляд за волоссям, косметологія, санвузол і технічні приміщення.

У зоні рецепції розташована монолітна бетонна «пробита» арка – це один з основних візуальних акцентів інтер’єру, який символізує розбиті шаблони у сфері краси. Арка зроблена з литого бетону вагою кількасот кілограмів, на її виготовлення витратили понад чотири місяці.

Стійку рецепції теж виконали з монолітного бетону. Попри те, що візуально вона схожа на брилу каменю, дизайнери передбачили офісну стільницю з розетками для повноцінної роботи. Поруч розташували місце для гостей біля каміна, де вони можуть чекати на свій запис або відпочивати під час коктейльної вечірки.

У барній зоні встановили радіусні золоті панелі, які стали візитною карткою інтер’єру та акцентним елементом салону, кажуть у Balbek Bureau. Завдяки формі, вони обтікають стіни й колони, візуально об’єднують вхід, бар і зону для педикюру. Конструкція поєднує відразу кілька функцій: місце для продажу косметики, барні полиці, перегородки й маскування нерівностей опорних стін. Барну стійку обшили чорним металом із грубими зварними швами, стільницю виконали з композитного матеріалу.

Зону педикюру розмістили на подіумах, в які сховали висувні тумби та мийки для майстрів. У центрі розташована раковина, зібрана з двох дитячих ванн часів СРСР.

У транзитній зоні для манікюрних послуг розташували підвісне крісло-гамак. Під час вирівнювання стяжки в кімнаті для нейларту, виявили басейн глибиною 2 метри, тому дизайнери вирішили використати його: туди помістили кульки кольору брендингу Say No Mo, а над ними вмонтували скляну підлогу.

Підвальний рівень салону виконали в білих тонах через нестачу природного світла та низьку стелю. Також використали дзеркала, щоб візуально додати простору освітлення.

Фото: Євгеній Авраменко