Український бренд верхнього одягу й аксесуарів S-cape презентував серію дизайнерських патчів Sila Ptakha, створену за мотивами вишивки з фондів музею Івана Гончара.

Перша колекція нараховує п’ять нашивок, натхнених зразками вишивки з Полтавщини, Буковини, Київщини, Поділля й Чернігівщини. Наприклад, є патчі, створені за мотивами буковинської килимової тайстри початку 20 сторіччя й вишитим рушником Київщини кінця 19 сторіччя.

Бренд планує доповнювати колекцію моделями, присвяченими іншим етнографічним регіонам України.

Робота над проєктом стартувала на початку осені 2022-го. Дизайнерка колекції Марія Кінович вирішила використати в усіх патчах образ птаха.

«Коли ми працювали над оцифруванням колекції, то ставили собі за мету не лише зберегти експонати, а й створити можливість вільного доступу до культурної спадщини. Радіємо, що диджитально колекція музею продовжує жити й надихати інших. Маленькі елементи стилізованих пташок із традиційних орнаментів різних етнографічних регіонів – влучне нагадування про своє коріння в повсякденності», – прокоментували співробітники музею Гончара.

Патчі можна замовити на сайті бренда, вони коштують 250 гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


ЦУМ представив благодійну колекцію футболок й аксесуарів спільно з Музеєм Гончара. У дропі – футболки, шопери й чашки в білих і чорних кольорах, на яких зображені картини «Портрет дівчини у вінку» й «Козак Мамай».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі