Український бренд Ienki Ienki безкоштовно розробив новий верхній одяг для команди української антарктичної станції «Академік Вернадський».

Цей одяг отримав назву Antarctic Expedition Parka. Для нього разом з італійською фабрикою Majocchi створили нову тканину, яка б протистояла впливу холоду, вологи та вітру. Як наповнення для парок використали гусячий пух, оброблений гідроскопічним розчином (цей розчин робить пух водонепроникним).

Розроблення верхнього одягу тривало шість місяців. Протягом цього часу команда Ienki Ienki спілкувалася з полярниками, щоб урахувати їхній досвід і потреби.

Учасники експедиції працюють у складних погодних умовах: це майже постійна температура нижче нуля, підвищена вологість, опади близько 300 днів на рік. Також вони на човнах виїжджають працювати на інші острови за десятки кілометрів від станції. Під час пересування човнами на них летять крижані бризки й дме холодний вітер. Antarctic Expedition Parka розробляли насамперед для таких поїздок на човнах.

У березні партію парок відправлять у Чилі, звідки доставлять на станцію «Академік Вернадський».


Ienki Ienki – український бренд, який був заснував у Києві у 2016 році Дмитро Євенко. Бренд спеціалізується на верхньому та зимовому одязі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Саша Маслов