До виставки про футуризм Мистецький Арсенал разом із дизайнеркою бренда MARSALA Марією Маслій розробив капсулу одягу, присвячену українським митцям 20 століття.

Колаборація складається з моносережки, класичної білої сорочки оверсайз з принтом картини Казимира Малевича та двох варіацій світшотів. Лукбук знімали в залах Арсеналу, де зараз проходить виставка «Футуромарення».

Сучасний інтелектуал у великому місті – така ідея лягла в основу капсули.


Купити можна на сайті бренда Marsala, у шоурумі Marsala на Марії Заньковецької, 5/2, і в Музейній крамниці Мистецького Арсеналу на Лаврській, 12.


Виставка «Футуромарення» в Мистецькому Арсеналі присвячена українському футуризму в кіно, архітектурі, живописі, музиці, поезії та дизайні. На ній можна простежити шлях футуризму від 1910-х до 1920-х років.

Експонують єдині збережені в Україні супрематичні вишивки Ніни Генке-Меллер, твори Давида Бурлюка, Вадима Меллера, Олександра Богомазова, Марії Синякової, Бориса Косарева, Сандро Фазіні, Василя Єрмилова, кінокамера й фільми Євгена Деслава.

Також можна буде побачити реконструкцію сцени з вистави Ігоря Терентьєва «Дивак», нереалізованого проєкту харківського Театру масового музичного дійства й мультимедійну інсталяцію «Поезомалярство» на вірші Михайля Семенка.

Виставка буде проходити до кінця січня 2022 року. Її можна відвідати з вівторка по неділю з 11:00 до 20:00. Вартість вхідного квитка – 100 гривень, пільгового – 50 гривень. Екскурсія виставкою коштує 250 гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО й ОБКЛАДИНКА: Марія Маслій, Мистецький Арсенал