Українська дизайнерка Яся Хоменко та її бренд «ХОМЕНКО» представили лімітовану колекцію світшотів із вторсировини, яку створили для премії Future Generation Art Prize. Нагороду двічі на рік вручають у Pinchuk ArtCentre.

Дизайнерка стала першим учасником серії колаборацій між Future Generation Art Prize та українськими розробниками.

За словами дизайнерки, вона надихалася темами виставки Future Generation Art Prize 2021, для якої й робила одяг. До колекції ввійшли різнокольорові светри, виконані за технікою стиснення вторсировини.

За премію змагатиметься 21 номінант, серед яких митці з Великої Британії, Афганістану, Ефіопії, Сінгапуру, Болівії, а також дует українських художників – Ярема Малащук і Роман Хімей.

Премію вручать у грудні 2021 року, а виставки робіт конкурсантів проходитимуть до кінця січня 2022 року.

Також з 1 по 19 грудня 2021 року бренди проведуть у соцмережах конкурс #мійулюбленийсветр, а переможець отримає в подарунок світшот з лімітованої колекції.


Яся Хоменко – українська дизайнерка, засновниця брендів RCR Khomenko й «ХОМЕНКО».

Future Generation Art Prize – це міжнародна премія в галузі сучасного мистецтва, метою якої є відкриття імен нових митців. Володар головної премії отримує 100 000 доларів, 60 з них як грошову винагороду, а 40 як інвестицію в художню практику.

Також є спеціальні премії на загальну суму 20 000 доларів, яка може бути розділена на розсуд журі між декількома художниками (до 5 осіб).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: «ХОМЕНКО»