Vogue Italia відмовився від фотосесій для січневого випуску журналу, щоб підтримати збереження довкілля, пише The Guardian.

Цей крок покликаний підкреслити вплив фотосесій на навколишнє середовище в друкованих журналах.

Головний редактор Vogue Italia Емануель Фарнеті в редакторській колонці перерахував деякі ресурси, які потрібні були для того, щоб заповнити найбільший випуск року за вересень 2019 року оригінальними фотографіями: «У ньому брали участь 150 чоловік. Близько 20 рейсів і близько десятка поїздок на поїзді. 40 машин в режимі очікування. 60 міжнародних поставок. Харчові відходи від підприємств громадського харчування. Пластик для упаковки одягу. Електрика для підзарядки телефонів, камер ... ».

На восьми ілюстрованих обкладинках цього номера, який вийде в газетних кіосках 7 січня, будуть представлені роботи різних художників, що зображують реальних моделей в одязі Gucci.

Емануель Фарнеті сказав у коментарі New York Times: «Я думаю, що найчесніший спосіб вирішити проблему – це почати з її визнання».

Січневий номер Italian Vogue стане одним з перших міжнародних публікацій корпорації Condé Nast, яка буде використовувати 100% пластику, що компостується, у 2020 році.