Українці Ася Мхітарян, Дмитро Євенко та Ольга Кирищук потрапили у список найвпливовіших людей моди за версією журналу The Business of Fashion 2018.

Пара Асі Мхітарян та Дмитра Євенко – засновники Asthik Group та бренду Ienki Ienki. Вони потрапили у рейтинг журналу вдруге.

Вони контролюють мультибрендовий магазин Asthik, онлайн-магазин asthik.com, київські бутіки Valentino та Agent Provocateur. Також торгові простори у ЦУМ та онлайн-журнал Buro 24/7 Україна.

«У цьому році в списку BoF 500 – 127 представників США, 78 представників Великої Британії та лише троє українців. Це честь представляти нашу країну другий рік поспіль і я пишаюсь, що команда BoF знову високо оцінила наші зусилля та успіхи Ienki Ienki», – коментує засновник бренду Ienki Ienki Дмитро Євенко.

Ще одною українкою у рейтингу 2018 стала Ольга Кирищук – засновниця журналу 1 Granary та платформи VOID. Сервіси допомагають молодим спеціалістам із модної індустрії знайти роботу. Зараз Ольга живе у Лондоні.


Це шостий рейтинг журналу Business of Fashion. Щороку журнал визначає імена дизайнерів, стилістів, директорів модних брендів, ритейлерів, моделей, журналістів, які мали найбільший вплив на модну індустрію за минулий рік.

Список складають попередні учасники BoF 500, на основі статистики і аналітики від експертів Business of Fashion.

Обкладинка: Ася Мхітарян/@Asthik