Підтримувати українську економіку та купувати в брендів вітчизняного виробника зараз важливо, як ніколи раніше. Особливо, якщо ці бренди передають кошти на потреби ЗСУ. По-перше, так ви підтримуєте українську економіку та людей, які мають можливість продовжувати працювати, по-друге, робите внесок в армію.

Якщо ви покинули власні домівки без одягу й інших речей, то ми зібрали для вас бренди, які продовжують працювати та частину заробітку донатять на армію, або допомагають іншим способом, наприклад, шиють берці чи інший одяг для хлопців.

Kachorovska

Український бренд одягу та взуття з перших днів анонсував благодійне пошиття берців для хлопців української армії, у межах якого відшили 1300 благодійних пар. Зараз у Kachorovska продовжують працювати та здійснювати доставлення Україною.

Скільки: 1750 гривень

Світшот

Hvoya

Якщо вам потрібне взуття, то радимо перевірити наявні позиції в українського бренда Hvoya. Команда робить знижку -50% та всі отримані кошти перераховує на волонтерство.

Скільки: 2950 гривень

Мюлі

Jul

Виробництво та склад Jul у Броварах були заблоковані, і бренд не міг спочатку працювати, але врешті вдалося вивезти весь стоковий одяг із магазину. Тож зараз бренд продає ці речі, здійснює доставлення Україною та світом і 25% із кожної купівлі донатить фонду «Повернись живим».

Окрім цього, Jul також організували нове виробництво на заході України, запускають усі процеси та зовсім скоро обіцяють показати нову колекцію.

Скільки: 1199 гривень

Худі

Mogozine

Український бренд Mogozine теж відновив роботу магазину, щоб підтримувати економіку країни, виплачувати заробітні оплати та допомагати Україні, кажуть представники. «У цей важкий час ми вирішили підтримати нашу країну та відправляти на потреби ЗСУ з кожного замовлення 50% від вартості речі, якщо річ маємо для вас у наявності, і 20% – якщо річ шиємо для вас».

Скільки: 2480 гривень

Штани

German Apparel

Черкаський бренд теж продовжує працювати та випускати нові колекції. Від продажу основних речей віддають 10% ЗСУ.

Зараз бренд також працює над створенням дропу з українськими ілюстраторами, з продажу якого також перераховуватимуть кошти для ЗСУ та цивільного населення.

Окрім цього, у просторі бренда, що в Черкасах, зробили функцію «підвішених сертифікатів» від місцевих бізнесів (перукарні, піцерії, салони краси, масажі), а також підвішені сертифікати на одяг для переселенців у Черкасах і по всій Україні.

Скільки: 2199 гривень

Куртка

Oberig

Ювелірний дім Oberig нині не може виробляти нові прикраси, оскільки виробництво розташоване в Харкові. Проте нещодавно усе-таки відновив роботу та запустив у продаж свої знакові прикраси-обереги Янголів-охоронців. Усі гроші з їхнього продажу бренд передає на пошив амуніції й інших важливих речей для ЗСУ.

BetterMe

Щоб підтримати країну, бренд створив спеціальну лінійку спортивних костюмів. 50% прибутку буде направлено на допомогу потерпілим дітям в Україні. Кошти передадуть до UNICEF Ukraine.

Скільки: 2900 гривень

Костюм

Rimmart

Ювелірний бренд прикрас ручної роботи теж відновив роботу та 15% від заробітку донатить на ЗСУ.

Скільки: 850 гривень

Каф

Coosh

Бренд також продовжує діяльність і частину коштів від прибутку витрачає на потреби ЗСУ. Нещодавно придбали два тепловізори і три бронежилети на суму 139 000 гривень. Про всі витрати на потреби армії бренд звітує в Instagram.

Скільки: 690 гривень

Куртка

Shypelyk

Команда також відновлює поступово роботу. Частина працівників паралельно відшиває замовлення для клієнтів, а інша частина шиє розвантажувальні пояси для ЗСУ, які бренд віддає безплатно.

Щодня шиють від 10–15 розвантажувальних поясів, тканину та фурнітуру закуповують завдяки продажам бренда.

Скільки: 4100 гривень

Куфайка

chornyshkin.second

Не бренд, а онлайн-секонд-хенд теж долучився до ініціативи та підтримки армії. Баєрка магазину донатить 30% від продажу речей, що викладені на продаж після 24 лютого і 100% суми – з речей, що викладені до повномасштабної війни.

Скільки: 245 гривень

Худі