Якщо вам набридло носити розпущене волосся або звичайний хвіст чи гульку, розповідаємо, які цікаві й легкі зачіски можна зробити вдома. Разом із hair-стилістками ділимося ідеями актуальних плетінь та укладок.

Наталія Боженко

hair-стилістка


Для різного типу волосся є своя укладка. Наприклад, кучеряве волосся потрібно правильно висушувати, щоб завиток залишався красивим. Перед тим, як помити голову, треба розчесати волосся, а далі рушником сформувати кучері на вологому волоссі. Після цього буде набагато легше зробити будь-яку зачіску. Людям із кучерявим волоссям можна додати до укладки кілька яскравих аксесуарів: шпильки, крабик або шовкову гумку. Також можна зробити недбалий пучок, який завдяки кучерям матиме текстурний вигляд.

Недбалий пучок з елементом плетіння

Дуже актуальна та практична зачіска – недбалий пучок, у який можна додати елемент плетіння. Насамперед потрібно зробити будь-яке плетіння, яке вам подобається. Після цього формуємо товстий джгут і підколюємо його шпильками. З волосся, яке залишилося, робимо хвіст і беремо його в руку, створюючи шар. Усе об’єднуємо, спереду за бажанням можемо залишити декілька пасом волосся.

Нижній пучок зі джгутом

Спочатку потрібно зробити проділ. Із частини волосся на потилиці робимо начіс, аби пучок добре тримався. Далі зав’язуємо хвіст і закручуємо декілька джгутів. Після цього джгути об’єднуємо із хвостом і формуємо пучок. Спереду також можна залишити декілька пасом волосся для ефекту легкості.

Накрутка стайлером

Є декілька правил, які варто пам’ятати перед накруткою й укладкою. Насамперед потрібно обов’язково використовувати засоби термозахисту, враховуючи структуру та стан вашого волосся та шкіри голови. Укладку й накрутку треба робити лише чистими та якісними інструментами.

Для цієї зачіски потрібно розділити волосся на окремі пасма, після чого накрутити їх та акуратно прочесати. Кожне пасмо накручуємо по 10 секунд.

Аби стайлери не псували волосся, потрібно ставити на інструменті температуру 170–190 градусів і використовувати термозахист.

Афронакрутка

Ця зачіска підходить як для довгого, так і для короткого волосся. Найзручніше її робити зі спеціальною плойкою для афронакрутки.

Спочатку на чисте волосся потрібно нанести термозахист. Після цього тонке пасмо накручуємо на плойку й чекаємо декілька секунд. Скільки триватиме афронакрутка залежить від довжини й густоти волосся. Якщо воно довге й густе, то така зачіска може зайняти півтори-три години часу. Якщо ж це тонке й коротке волосся, то зазвичай вистачає від тридцяти хвилин до півтори години.

Марі Козаченко

топстилістка в салоні Formi


Зачіска з крабиком

Із шпилькою-крабом можна дуже багато експериментувати, робити легкі та недбалі зачіски, які зараз знову набирають популярність. Потрібно взяти волосся в руку й заколоти його. За бажанням кінці підкручуємо плойкою.

Низький рівний хвіст

Зараз у моді низькі й рівні хвости. Вирівняти їх можна з допомогою плойки чи фена. Проділ для цієї зачіски робимо або рівно по центру, або збоку. Також низький хвіст матиме дуже легкий і невимушений вигляд, якщо біля обличчя випустити декілька пасом.

Лєнара Муслядінова

стилістка-перукар


Накрутка на круглу щітку

Перед тим, як накручувати волосся на щітку, його варто підсушити. Розділяємо пасма, закручуємо їх на щітку й сушимо на середній температурі. Так у вас вийдуть повітряні й легкі локони, які підійдуть як для довгого, так і для короткого волосся.

Укладка морською сіллю

Є багато спреїв, у складі яких морська сіль. Вона створює ефект мокрого волосся. Якщо у вас пряме волосся й вам не вистачає об’єму, то з допомогою цього спрею можна зробити стильну текстуру з легкими локонами.

Наносимо спрей на мокре волосся й підсушуємо його феном. Після цього знову бризкаємо спрей, формуємо джгутики й розпускаємо їх. Так у нас утворяться легкі пляжні локони.

Укладка за допомогою дифузора

Якщо у вас кучеряве або хвилясте волосся, то з допомогою насадки-дифузор можна підкреслити свої натуральні кучері.

На вимите волосся наносимо пінку, після чого сушимо його дифузором і легко масажуємо волосся.

Аня Фурія

майстер-перукар у салоні «Кімера»


Французька коса

Французька коса – це найлегше плетіння, яке підходить для довгого волосся. У простонародді його називають «колоском».

У центрі голови потрібно виділити одне пасмо й почати плести звичайну косу. Далі беремо тонкі пасма з обох боків і додаємо їх до коси. Її можна заплести як усередину, так і навиворіт – так вона матиме вигляд маленьких сердець.

Із французької коси можна зробити пучок, поєднавши її кінці між собою. Так зачіска буде більш зібраною й елегантною. А для святкової події у волосся можна додати квіти й аксесуари.

Хвіст-джгут

Найпростіша та водночас стильна зачіска – хвіст-джгут. Її можна зробити за одну хвилину. Потрібно виділити два пасма волосся, спочатку закрутити їх навколо своєї осі, а потім одна з одною.

Ця зачіска підійде як для офісу, так і для прогулянки чи вечірки.

Риб’ячий хвіст

Не набагато важчою та не менш стильною косицею є риб’ячий хвіст, який підійде для прямого та хвилястого волосся.

Волосся потрібно розділити на дві рівні частини. Далі виділяємо тонке пасмо з лівої частини й перекладаємо його на праву. Так робимо декілька разів і плетемо до потрібної нам довжини. Для більшого об'єму косу можна розпушити.

Бокове плетіння із французьких кіс

Насамперед збоку з частини волосся потрібно зробити дві-три тонкі французькі коси, а решту волосся перекинути на інший бік. Зачіска вийде дуже яскравою та підійде для каре.

Коса навколо голови

Створити оригінальну зачіску можна, якщо заплести косу навколо всієї голови. Спочатку заплітаємо її з боку скронь і підхоплюємо пасма, які залишаються. Так ми проплітаємо косу по всій голові, а хвостик ховаємо всередину.

Метод плетіння можна використати будь-який, а сама зачіска протримається протягом усього дня.

Колоски на всій голові

Для всіх типів волосся дуже круто підійдуть декілька колосків. Потрібно обрати кількість кіс, яку ми хочемо зробити на голові, і туго заплести кожну.

Цю зачіску часто використовують на фестивалях, та й у повсякденному житті вона буде зручною.

Монокоса

Особливо легкий і яскравий вигляд має монокоса, у яку вплітається аксесуар. Це можуть бути будь-які прикраси чи кільця.

Для того, щоб зробити цю зачіску, необхідно заплести тонку косу та на одне пасмо надягти аксесуар. Далі продовжуємо її туго плести й додавати прикраси. Зазвичай їх вплітають біля скронь або на маківці.