Попереду три місяці літа й тепла погода за вікном – ідеальний привід для пікніка на свіжому повітрі. Ми вже розповідали, як влаштувати пікнік екологічно. Цього разу зібрали 15 предметів, які зроблять пікнік на природі приємним, комфортним і безпечним.

Скатертина Ikea

Скільки: 449 гривень

Лінк

На такій скатертині буде зручно розкласти овочі, фрукти, закуски та сандвічі. Її можна постелити як на землю, так і на стіл, якщо ви берете його з собою на пікнік чи орендуєте альтанку. Ми вже розповідали, що краще уникати пластикових скатертин, адже в їхньому складі є полівінілхлорид (ПВХ) – речовина, що під час нагрівання виділяє токсичні речовини. До того ж після використання таку скатертину потрібно викинути на смітник, із нею вже нічого не можна зробити. Тому краще обрати багаторазову з натуральних матеріалів. Наприклад, бавовняну, яку можна прати в машинці.

Килимок для пікніка

Скільки: 390 гривень

Лінк

Після дощів земля може бути волога, тому в пригоді стане килимок. Зверніть увагу на те, щоби він був щільний і мав спеціальну водонепроникну підкладку.

Плед Zara Home

Скільки: 1799 гривень

Лінк

Якщо ви плануєте сидіти до заходу сонця, не забудьте взяти з собою плед. У прохолодні вечори він зігріє та зробить пікнік затишним і комфортним.

Сумка Zara Home

Скільки: 999 гривень

Лінк

Щоби зручно скласти весь посуд, продукти та пляшки з водою чи лимонадом, знадобиться містка сумка або корзина. Багато виробників роблять корзини вже зі спеціальними відсіками для посуду, серветок і тримачами для столових приборів, що дуже зручно.

Сумка-холодильник Zara Home

Скільки: 699 гривень

Лінк

Оскільки влітку на вулиці спекотно, неодмінно захочеться випити чогось прохолодного, і до того ж деякі продукти швидко псуються в теплі. Тому варто взяти з собою термосумку, яка не дасть вашим продуктам зіпсуватися та дозволить зберегти прохолоду напоїв.

Скляний контейнер для їжі Ikea

Скільки: 159 гривень

Лінк

Силіконовий ланч-бокс Zara Home

Скільки: 299–599 гривень

Лінк

Щоби скласти з собою фрукти, овочі, салати чи сандвічі, знадобляться місткі контейнери для їжі. Краще надати перевагу скляним, адже вони більш екологічні. Єдиний їхній мінус у тому, що вони відносно важкі. Щоби сумка не була важкою, можна скласти нарізку овочів або фруктів у силіконові бокси. До того ж вони зручні у використанні, якщо ви йдете на пікнік із дітьми, які можуть випадково розбити скляну тару.

Комплект біорозкладного посуду Ecogrizlly

Скільки: 135 гривень

Лінк

Замість одноразового пластикового посуду краще взяти багаторазові тарілки та столові прибори з дому, аби не залишати після себе сміття. Ще одна екологічна альтернатива – біорозкладний посуд із кукурудзяного крохмалю або пшеничних висівок, які можна з’їсти після використання або закопати в землю без шкоди довкіллю.

Вощані серветки

Скільки: 25–280 гривень

Лінк

Замість харчової плівки краще обрати вощані серветки – це натуральні обгортки для їжі, посуду й навіть заморожування. У них продукти залишаються свіжими на довший період, бо натуральні складові дозволяють їжі дихати.

Розкладний стілець Jysk

Скільки: 699 гривень

Лінк

Якщо вам незручно довгий час сидіти на землі, візьміть із собою розкладний стілець. Обираючи його в магазині, зверніть увагу, чи комфортно вам у ньому сидіти та наскільки міцний каркас. Добре, якщо стілець можна скласти до зовсім маленьких розмірів, що полегшить його транспортування.

Розкладний стіл

Скільки: 1029 гривень

Лінк

Якщо ви збираєтеся на пікнік родиною або великою компанією, найімовірніше, вам знадобиться розкладний стіл, оскільки вмістити багато їжі на одній скатертині може бути складно. Обирайте стіл, що компактно складається: це полегшить його транспортування.

Гриль-барбекю

Скільки: 1320 гривень

Лінк

У багатьох парках розводити вогнище заборонено, тож, аби приготувати гарячі страви на природі, вам знадобиться гриль-барбекю.

Гамак

Скільки: 750 гривень

Лінк

Якщо ви виїжджаєте на пікнік у ліс або парк, можна взяти з собою гамак. На ньому можна буде полежати після застілля, розслабитись або навіть подрімати на свіжому повітрі.

Сонцезахисний спрей

Скільки: 1135 гривень

Лінк

Спрей від комарів

Скільки: 150 гривень

Лінк

Не забудьте взяти з собою сонцезахисний спрей або крем, оскільки влітку вдень припікає сонце. А на вечір вам знадобиться спрей від комарів, бо часто саме вони можуть зіпсувати проведений на природі час.