Прогноз погоди передбачає багато дощів, тож необхідно мати із собою парасольку. Зібрали добірку якісних парасольок, а також розповідаємо, на що варто звернути увагу під час вибору парасольки, аби вона прослужила вам довго.

Є два види парасольок – парасолька, що складається, і парасолька-тростина. Парасолі-тростини зазвичай більш надійні та можуть слугувати гарним аксесуаром. Незручність у тому, що їх потрібно постійно носити в руках, таку парасолю не сховаєш у сумку. Складені парасолі зручні своєю компактністю, що безумовно плюс. Проте від виду механіки складання залежить навантаження на спиці та зносостійкість парасолі.

Механіка складання

Під час вибору парасольки необхідно звернути увагу на механіку її складання. Парасолі з механічним типом складання вважаються найбільш міцними. Їх треба розкладати та складати власноруч, тому вірогідність пошкодити механізми найменша. Проте для когось це може бути незручно, оскільки щоразу, щоби розкрити або закрити парасолю, доведеться докладати зусиль.

Також є вироби напівавтоматичного й автоматичного типу складання. Парасолі з напівавтоматичним типом складання є найпоширенішим варіантом. Відкриваються вони автоматично, а складаються вручну. Такі парасолі зручні та зазвичай мають середню ціну.

А от парасолі з автоматичним типом складання коштують значно дорожче, оскільки вони найбільш функціональні. Для того, щоби розкрити або закрити таку парасолю, достатньо одного натиску кнопки. Плюс таких виробів у тому, що вони дуже заощаджують час. Особливо зручно це в моменти, коли треба швидко скласти парасолю, коли заходите в будівлю або транспорт. Але така система складання передбачає велике навантаження на елементи конструкції, що підвищує вірогідність поламання.

Спиці

Щоби парасолька не зламалася від першого пориву вітру, необхідно звернути увагу на міцність і кількість спиць. Від цього залежить їхня можливість утримувати купол, коли дує сильний вітер. Оптимальною кількістю спиць вважається діапазон 8–16: цього цілком достатньо, щоб утримувати купол за сильного шквалу вітру.

Каркас

Обираючи парасолю, зверніть увагу на те, із якого матеріалу зроблений каркас: від цього також залежить довготривалість використання. Краще уникати каркасів з алюмінію. Хоч парасольки з алюмінієвими каркасами й дешевші, вони швидше ламаються, бо алюміній не витримує тиск вітру. Обирайте парасолі з каркасом зі сталі, її сплаву або карбону.

Купол

Важливо зважати не лише на колір та візерунок, але й на матеріал, із якого зроблений купол. Від міцності та водостійкості матеріалу залежить і те, скільки загалом вам прослугує парасолька. Купол у дешевих парасольках найчастіше зроблений з нейлону. Це не дуже якісний матеріал, тому його варто уникати. Більш водостійким і міцним матеріалом є поліестер. Найкращим варіантом буде поєднання поліестеру та шовку, оскільки тоді купол парасолі буде не тільки водостійким, а ще й швидко сохнутиме.

Парасоля Happy Rain

Скільки: 674 гривні

Лінк

Парасоля Xiaomi

Скільки: 699 гривень

Лінк

Парасоля Zest

Скільки: 754 гривні

Лінк

Парасоля Trust

Скільки: 790 гривень

Лінк

Парасолька Happy Rain

Скільки: 836 гривень

Лінк

Парасоля Oysho

Скільки: 999 гривень

Лінк

Парасоля Fulton

Скільки: 1150

Лінк

Парасоля-тростина Doppler

Скільки: 1209 гривень

Лінк

Парасоля-тростина Fulton

Скільки: 1209 гривень

Лінк

Парасоля Tous

Скільки: 1607 гривень

Лінк

Протиштормова парасоля Senz

Скільки: 2330 гривень

Лінк

Парасоля Paul Smith

Скільки: 3850 гривень

Лінк