Діставайте з шафи оверсайз-жакети, мініспідниці, речі рожевого кольору і бра-топи – цього року вони знову в тренді. Актуальність не втрачають екологічність та усвідомленість у виборі одягу, а також комфорт.

Що ми будемо носити 2021 року та як пандемія вплинула на фешн, розповідають стилісти.

Стася Монастирська

стилістка


Очевидно, всі вже втомилися від теми пандемії і карантину, але ми не можемо ігнорувати той факт, що локдаун перевернув свідомість людей, наше сприйняття світу і себе в ньому. Одяг не став винятком. У світі моди відбулася реконструкція: restyling, refreshing, recycling.

1

Однозначно криза підштовхнула нас по-іншому ставитися до того, що ми споживаємо та як це робимо. Тому першим трендом я назву sustainability. Ми будемо більше уваги приділяти якості речей, а не кількості.

2

Пророцтва з приводу того, що весь світ після карантину переодягнеться в піжаму, не збулося. Провівши стільки днів у домашньому одязі, нам захотілося наряджатися. Тільки силуети стали більш вільними і зручними – oversized піджаки та хвилясті палацо в цьому році остаточно змістять обтислі речі.

3

Що стосується кольору, багато інсайдерів fashion-індустрії подейкують, що в моді будуть заспокійливі для очей базові кольори, які прийшли на зміну вибухового неону 2018-го. А хітом сезону буде рожевий колір і всі його відтінки.

4

У чоловічу моду ввірвуться штани із завищеною талією.

5

Бра-топи, щось середнє між кроптоп і ліфом, будуть на кожному кроці. Не потрібно сприймати все буквально й ходити напівроздягненими. Можна вдягати їх поверх светрів і сорочок, роблячи образ більш складним і цікавим.

6

Поряд з ugly shoes і кросівками на полиці стане більш консервативна форма взуття така, як: дербі і лофери – але з перебільшеною товщиною платформи й підбора.

7

Хайпом будуть трикотажні жилети, а також сети із двох в’язаних речей, наприклад: топ + спідниця або кардиган і вільні штани.

8

Тренд на унікальність речей поверне в маси вінтажні речі, а також одяг ручної роботи.

9

Мікроміні спідниці повернуться в моду в 2021-му.

10

Сумки-пакети, тонкі, як папка з папером, різного розміру, на одне плече, змінять поясні сумки та мікросумки.

Євгенія Скварська

стилістка


Як би це іронічно не звучало, але у 2021-му ми будемо доношувати тренди 2020-го. Саме ті, які не встигли одягнути, бо проміняли їх на піжами або інші варіації зручного домашнього одягу.

Зі зрозумілих і відомих трендів залишаться ті, що встигли полюбитися всім: oversized жакети та тренчі, мінімалістичні луки, бахрома та сітка.

З особисто моїх відчуттів і досліджень вважаю, що цього року зростатиме попит на вінтаж та речі, які потенційно зможуть стати вінтажем: коштовності, знакові одиниці відомих брендів, такі, як: tabi boots, перезапущена модель сумки jackie від Gucci або перша колекція Prada в дуеті з Raf Simons.

Я вірю в переосмислення моди загалом і набуття більш утилітарного значення, де кожен згідно із власними вподобаннями буде купувати речі, які житимуть і служитимуть на благо людини, а не навпаки.

З цього випливає ще один важливий аспект — ідентичність. Минулорічний локдаун дав великий поштовх до переосмислення та перезапуску багатьох механізмів. Наприклад, стало важливим і цікавим питання національної ідентичності та повернення до історії національного костюму, традицій і побуту. У колекціях відомих брендів почали з’являтися елементи предметів повсякденного вжитку, такі як свічки й тарілки.

Мода 2021-го тісно переплітається з тим, що люди вважають для себе найважливішим. Може, не так уже й важливо, що ми будемо носити в цьому році, а важливо, як ми будемо себе почувати та хто буде оточувати нас.

Владислав Чабаненко

стиліст


Ми стали свідками глобальної трансформації. Не беруся судити, був минулий рік поганим чи хорошим, але однозначно він став доленосним, для світу моди зокрема.

У трендах 2021-го було б недоречно робити акцент тільки на речах. Усвідомленість – це головний тренд наступного року. Бути в гармонії з собою та навколишнім світом – завдання, яке нам із вами ще треба буде виконати.

Я виділив би 3 вектори на цей рік: комфорт, агендерність і сміливість.

  • Як не дивно, комфорт не виходить з моди, а тільки набирає обертів. Настали часи, коли здоров’я – це пріоритет номер один. Поспіх, дедлайни та нескінченні зустрічі залишилися в минулому році. У цьому – трикотаж, спортивні костюми та взуття без підборів.

Усім дівчатам раджу звернути увагу на бренд Proenza Schouler: у них не тільки відмінний трикотаж, але й розкішне взуття, не гірше гучних Bottega Veneta.

  • Межі між чоловічим і жіночим стираються, світ стає більш універсальним і гнучким. Багато дизайнерів переосмислюють сексуальність. Наприклад, незамінною річчю жіночого гардеробу став костюм-трійка. Найкращі – в Yves Saint Laurent і LesyaNebo.
  • Сміливість – це індикатор усвідомленості, коли ти чесний із собою й не боїшся робити певну заяву своїм зовнішнім виглядом. Чого тільки варті ботфорти від Balenciaga. У 2021 році бренд укорінює ідею, що весь світ – гра.

Не сприймайте моду занадто буквально, будьте собою й носіть те, що подобається виключно вам. Це й є головний тренд 2021 року.