Напередодні Дня Незалежності редакція The Village Україна зібрала 15 шоу-румів, які варто відвідати в Києві в разі, якщо ви маєте бажання підтримати локальний бізнес або порадити друзям, які хочуть познайомитися з українськими дизайнерами.

Підтримай The Village!

Ksenia Schnaider

Якщо ви шукаєте джинси або будь-який інший одяг із деніму, не потрапити в шоу-рум Ksenia Schnaider – гріх. Ksenia Schnaider – це сімейний дует дизайнерів Ксенії й Антона Шнайдерів, які розпочали свою бренд-історію у 2011 році. Дизайнери постійно працюють над колекціями з перероблених матеріалів і пропагують свідоме споживання. У речах бренду можна побачити Dua Lipa, Bella Hadid, Celine Dion та інших знаменитостей.

Адреса: вул. Воздвиженська, 9

Katsurina

Katsurina – це бренд, який заснували Даша та Міша Кацуріни у 2015 році. Він прославився, коли випустив довгі пуховики, які нагадували великі ковдри. Пізніше, окрім зимових курток, Katsurina почали випускати одяг і для інших сезонів: лляні речі на літо, комбінезони, джинси, штани та сорочки-оверсайз.

Адреса: вул. Михайлівська, 24а

Hvoya

Hvoya – концепт-стор українських брендів взуття та сумок. Цей проєкт заснувала Марія Сіміч-Моісеєнко, яка водночас є дизайнеркою взуття. У просторі також розташовані рейли з одягом від інших українських брендів: Daff, Kosa тощо.

Адреса: вул. Велика Житомирська, 30а

Kachorovska

Якщо плануєте закінчити шопінг у кав’ярні, то відвідайте Kachorovska, які поєднують в одному приміщенні магазин взуття та сумок і кав’ярню.

Kachorovska – це український сімейний бренд, який шиє взуття, сумки й аксесуари.

Адреса: вул. Велика Васильківська, 14; вул. Боричів Тік, 35а

Katimo

Katimo Clothes – бренд жіночого одягу, заснований 2015 року. Дизайнерка Катя Тимошенко створює дві лінійки: базову й сезонну. Бренд має власне швейне виробництво в Києві та шоу-рум на Рейтарській. У Katimo варто зайти, якщо шукаєте класичний жіночий одяг із цікавим кроєм.

Адреса: вул. Рейтарська, 19-А

Ttswtrs

Український бренд Ttswtrs існує шість років. За цей час дизайнерка Аня Осмехіна відкрила шоу-рум у Києві й Одесі. У кожній їхній колекції є речі з роботами відомих татуювальників зі всього світу. З першою колекцією марка потрапила в паризький концепт-стор Colette, який продає бренди вуличної моди та сегменту люкс. Одяг Ttwstrs для тих, хто шукає щось небазове та небанальне.

Адреса: вул. Антоновича, 17-А

Nuga Studio

Nuga Studio – це український бренд жіночого одягу, який шиє речі на кожен день. Серед асортименту – топи з велосипедками, легкі літні костюми, сорочки та шуби зі штучного хутра на зиму.

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 45-Б

Marchi

Спочатку бренд позиціював себе як монобренд і пропонував лише пуховики та зимові пальта, але зараз презентує сукні, лляні костюми на літо, спідниці та жакети.

Адреса: вул. Ярославів Вал, 30/18

Syndicate

Syndicate – київська марка стритстайл-одягу, під якою невеликими колекціями випускають футболки, штани, кепки, шапки, світшоти, худі та сорочки. Бренд пропонує одяг унісекс-формату.

Адреса: вул. Рейтарська 21/13

Balcony Garment

Balcony Garment – український бренд одягу для дому, сну та відпочинку з натуральних тканин. В асортименті – жіночі піжамні набори, нічні сорочки, халати, аксесуари для дому та сну, пляжний одяг і купальники. Виробництво бренду розташовано у Львові.

Адреса: вул. Саксаганського, 108

Kozhuhar

Kozhuhar – це український бренд сумок, над яким працює невелика команда в ательє в Києві. Усі сумки відшивають з італійської шкіри та європейської фурнітури. Бренд став відомим завдяки різнокольоровим сумкам-відерцям.

Адреса: вул. Січових Стрільців, 1-5

Riot Division

Якщо ви шукаєте чоловічий одяг, то вам у Riot Division. Це український бренд чоловічого функціонального одягу. В асортименті марки є куртки, футболки, сорочки, штани, шорти й кросівки. Більшість виробів – «трансформери». Одяг шиють на фабриці в Україні з використанням технологічних тканин, наприклад, світловідбивальної.

Адреса: вул. Рейтарська, 9

Всі. Свої

«Всі. Свої» – це мультибрендовий магазин у центрі міста, де представлені українські виробники одягу для жінок і чоловіків. Крім цього, через дорогу навпроти (вул. Хрещатик, 34) розташований шоу-рум «Всі. Свої. Дім та декор», де можна придбати щось для дому від українських виробників. Адреса: вул. Хрещатик, 27

Квартира 31

Квартира 31 – це концептуальний простір у центрі Києва, де представлені жіночий одяг, взуття, аксесуари, білизна й прикраси від молодих українських дизайнерів.

Адреса: вул. Рейтарська, 5-8

byMe

Бренд жіночого одягу byMe запустили у 2016 році з капсульної колекції сорочок і спідниць. Зараз byMe створює сезонні колекції одягу та взуття в стилі smart casual. Засновники бренду – подружжя Дмитро й Аліна Сердюк.

Адреса: вул. Рогнідинська, 4-А

Обкладинка: Riot Division