13 червня в Україні зареєстрували антирекорд – 753 випадки COVID-19. Це була найбільша добова кількість хворих за весь час епідемії в Україні. Таку ситуацію можна пояснити тим, що вулиці переповнені людьми, рекомендованої дистанції не дотримуються, а про захисні маски дехто вже й забув.

Аби нагадати читачам The Village Україна, що карантин таки триває і треба дбати про себе та навколишніх – зібрали 7 українських брендів, які виготовляють захисні маски.

Who is it

Український бренд Who is it випустив колекцію під назвою Masks-19. Крім однотонних масок багаторазового використання, є з цікавими принтами: леопардовий, варений денім. Усі маски рекомендують використовувати не більше 2–3 годин, після кожного використання їх слід прати та прасувати.

Скільки: 150 гривень

Лінк

Anna Sun

В Anna Sun пропонують маски з двошарової тканини з багаторазовим фільтром із бавовняної марлі (4 шари). Він вкладається в пов’язку. Також фільтр можна й необхідно змінювати на інші протягом дня. У наборі до маски йде один. Окремо можна придбати додатковий комплект із двох фільтрів-вкладишів за 15 гривень.

Скільки: 59 гривень

Лінк

«Авіація Галичини»

Маски від бренду «Авіація Галичини» зроблені з віскози, лайкри та поліестеру. Зсередини вони мають трикотажну підкладку-кишеньку (95% бавовна, 5% еластан) для змінного фільтра. Для нього можна використовувати спанбонд, марлю, ватні диски. Маска комплектується набором із 20 змінних фільтрів зі спанбонду. Бренд рекомендує прати їх щодня після використання.

Скільки: 75 гривень

Лінк

Sayya

Маски від Sayya підійдуть для алергіків, оскільки виготовлені ​​з гіпоалергенного матеріалу – неопрену, який зберігає легкість дихання й щільно прилягає до обличчя. Вони багаторазового використання, прати можна лише руками.

Скільки: 200 гривень

Лінк

Dodo Socks

Український бренд шкарпеток і білизни теж долучився до створення масок. Вони є двох розмірів (S і M), які шиють із бавовни та еластану.

Скільки: 70 гривень

Лінк

Bobkova

Бренд розробив багаторазові захисні маски з матеріалу, який зберігає свої властивості протягом 2-х місяців щоденного використання. У Bobkova рекомендують прати їх щодня за температури вище 60°, оскільки вірус гине лише за такої.

За ініціативи Starenki й Foodies – кожна третя маска від Bobkova надсилається пенсіонеру безкоштовно.

Скільки: 220 гривень

Лінк

Ozero

У магазині екотоварів також можна придбати багаторазові маски. Усі пошиті з бавовни. Є дитячі.

Скільки: 55 гривень

Лінк

Обкладинка: Dodo socks