Ми вже розповідали про модні та б’юті-тренди, які були актуальними 2018 року. Перед стартом 2019-го зібрали також поради модних експертів, що купувати, аби бути стильним у новому році.

 Підпишись на канал про стиль KYIV LOOKS В TELEGRAM

Яна Бучко


фешн-консультантка

2019-й – рік певного міксу, трансформації та гіперболізації. Силуети 80-х, поєднання неонових і пастельних тонів, об’ємність форм, насиченість деталями, небувале злиття спорту, костюмної та жіночої вечірньої тем.

Серед трендів, які, найімовірніше, будуть найбільш популярними і приживуться в гардеробі кожного:

Плечі 80-х, костюм та об’ємні рукави

– інтерпретації чоловічого костюма залишаються, але набирають різноманітності. Костюм може бути або яскравого кольору, або в стилі диско, усипаний паєтками чи прикрашений різноманітними деталями. Плечі 80-х та об’ємні рукави тепер не тільки в куртках і косухах, а й на сукнях, светрах, сорочках.

Блуза Cos

Багатошаровість, поєднання спортивних і дуже жіночних тканин

– як у стритстайл-одязі, так і у вечірньому вбранні. Це дає змогу бути настільки розслабленим або нарядним у своєму образі, наскільки хочеться.

Кольори стають усе більш насиченими

– неон, відтінки коричневого, беж і гірчично-карамельний, золотий жовтий, а також світлі тони там, де їх не чекали – у куртках, шубах.

Шуба Asos

Трикотаж і використання екошкіри та хутра

– світ усе більше за розумне споживання, комфорт, екологічність. Це набирає обертів у роботах як маленьких, так і великих брендів, закликаючи до цього підходу все більше людей.

Квітковий принт і богемні сукні

давно не були такими структурними і красивими – той варіант, коли деталей чи об’єму занадто багато, але це не здається надмірним. Також у тренді будуть безліч деталей, особливо вузлів і хусток у різних інтерпретаціях – як аксесуарів та елементів одягу. Велосипедки, пуховики, клітинка й екзотичні принти кочують з попереднього сезону і легко вплітаються в усі інші тренди.

Сукня Flow The Label

Маргарита Мурадова


стилістка та блогерка

Те, що Living Coral – колір року за версією Pantone, вже багато про що говорить. Живий, багатий кораловий – відтінок, з яким неможливо нудьгувати, перебувати в меланхолії. Поєднуй його хоч із сірим – і настрій автоматично поліпшиться. Як ніколи, цей колір актуальний тепер, у дивний момент (політично і морально) для світу і людей.

Як його носити? Для більш спокійних комбінацій – як аксесуар або взуття, подалі від обличчя і з нейтральними відтінками (молочний, сірий, коричневий, шоколадний, темно-синій). Для більш пам’ятних луків – зі своєю гамою, наприклад, насиченим теплим червоним, пастельним рожевим або навіть, на диво всім, з приглушеним жовтим.

Костюм Mango
Cумка H&M studio

Великі сумки

Нарешті мода потроху отямлюється і дає людям те, що можна носити не тільки на коктейльні вечірки та прошені вечері. Практичні великі сумки (від пляжних до буденних) – це ще один гравець у команді оверсайзу, яка завоювала модні доми і публіку. У таку сумку можна скласти форму на тренування, ноутбук, ланч, змінне взуття і 101 маленьку дрібницю. Плюс і в тому, що на контрасті вони завжди робитимуть власницю візуально стрункішою, а також можуть поєднуватися як з діловим костюмом, так і зі спортивними штанами й кедами.

Велосипедні шорти T.O.Y 13.

Білий

Уже другий сезон поспіль дизайнери навмисно впроваджують його в свої колекції у промислових масштабах і доводять, яким універсальним може бути цей, здавалося б, святковий колір. І спорт, і кежуал, і коктейль, і пляжний одяг – усюди білий (а краще молочний) доречний, він освіжає образ.

Узимку цей колір додає м’якості глибоким відтінкам сезону. Навесні – розбавляє яскраві комплекти, не надто контрастуючи за насиченістю. Білий був, є і буде популярний, а отже, пора застосовувати його в гардеробі. Для найбільш боязких, як зазвичай, варіант старту у вигляді аксесуарів, сумок і взуття – найкращий.

Антон Єременко


фешн-редактор Harpers Bazaar

Наступний рік пройде під знаком тих, любить моду минулих десятиліть. Стиль 70-х, 80-х і 90-х не тільки не втрачає актуальність, а стає ще популярнішим. Яскравий приклад – велосипедки. Якщо ви не встигли придбати їх у 2018-му, то наступного року – саме час. Хороші варіанти є у Off-White, Toga, Bevza і Unrаvеl.

Bevza
Гідрокостюм Marine Serre

Разом із шортами модними будуть і гідрокостюми. З легкої руки Рафа Сімонса в Calvin Klein 205W39NYC, Карла Лагерфельда в Chanel і бренду Marine Serre одяг для серфінгу і дайвінгу ввійде в повсякденне життя модників і модниць.

Ще один забутий тренд, який повернувся в 2019-му – бандана. Зав’язана на шию, руку або сумку, вона буде мати однаково крутий вигляд. Найстильніший приклад – колекція весна-літо 2019 Proenza Schouler.

Трендом наступного року стане знайомий нам із 90-х варений денім. Фактурний джинс пропагують Y/Project і Stella McCartney, які створили куртки та комбінезони з цього матеріалу.

Proen Zaschouler
Сукня Tote

Безумовно, нікуди не дінуться білий колір і чорна шкіра, залишаться актуальними довжина міні та об’ємні плечі. Головне пам’ятати – серед великої кількості трендів варто обирати те, що пасує саме вам.

Олена Пащенко


креативна директорка та баєрка в Helen Marlen

У 2019 році більшість дизайнерів одягає сильну жінку. Але цього разу пропонують демонструвати м’яку сторону характеру, обираючи головний колір сезону – беж і всі його відтінки.

Сукня Acne Studios
Комбінезон Katsurina
Велосипедки T.O.Y 13.

Якщо бажаєте продемонструвати фізичну силу, погляньте на дівчат із Каліфорнії, які займаються серфінгом і катаються на велосипедах та роликах уздовж узбережжя. Велосипедні шорти сягають піку популярності завдяки Jacquemus, ультрамодним стає «комбінезон будівельника», принтовані речі та відварений денім, як у Proenza Schouler. Модно поєднувати мереживо та спортивні речі, як це робить, наприклад, Alexander Wang.

Escada

Якщо прагнете кольору, обирайте насичені фруктові відтінки та речі маскулінного крою. Так брючний костюм кольору манго може стати знаковою для вашого гардероба покупкою цього сезону.

Ярослав Лерман


Creative Head у СОХО, колумніст L’Officiel Hommes

Коли мені пропонують прокоментувати/спрогнозувати тренди на наступний сезон, я одразу хочу сказати: носіть те, у чому вам комфортно, особливо якщо це речі чорного кольору. Звісно, такий монохромний комфорт варто розбавляти. Серед розмаїття трендів кожен знайде те, що найбільше пасуватиме. Почнемо з найпопулярнішого для чоловіків.

Більшість тренд-репортів каже про повернення елегантності. Навесні будуть актуальними костюми. Зверніть увагу на чоловічий Dior pre-fall – це ідеальний варіант.

Костюм Dior 
Сандалі Rick Owens

Можливо, саме у 2019-му я нарешті знайду для себе сандалі. Впевнений, що цього року вони будуть скрізь. Сандалі – нові кросівки. Варіант Rick Owens мене манить уже давно, проте я все-таки чекаю Eytys x H&M.

Сорочка цього сезону має бути незвичною. Тестуйте довжину, форму рукавів, ба навіть те, як її заправити. Мій варіант – щось довге та комфортне, аби можна було носити з улюбленими широкими чорними шортами.

Принти. 2019-го їх буде багато. Вони повинні бути різними та найкраще – всі одразу, але в розумних межах. Я вже замовив штани з величезними тьмяними квітами, отримав у подарунок на день народження свій перший леопард і думаю зважитися на щось коміксне чи повернутися до колекції футболок спортивних команд. Буде просто чудовий жах! Ну і стиль кемп, що цього року є темою MET Gala. Для себе звідси раджу взяти трошки гротеску, щоб працювати з комбінуванням принтів, і вульгарності.

Moschino
Jil Sander

Щодо жіночих трендів, то особисто мені дуже близькі варіації бежевого кольору, який підтягує за собою опції тренчів для весни чи силуети сафарі для літа.

Спідниця Christopher Kane

Крім того, актуальними будуть спідниці, світшоти, сукні з мережива. І не забути про розкішне оздоблення: бахрома усіх видів, пір’я. Популярними будуть також принти і стиль кемп.

Обкладинка: Анна Шакун