«Для нас Різдво – це старовинний маєток, великий спільний стіл для гостей, подарунки з усього світу та український фокстрот», – кажуть організатори вінтажного маркету Kyivness. 22-23 грудня вони відкриють для відвідувачів маєток Лібермана, який є пам’яткою архітектури та мистецтва.

На різдвяному Kyivness 50 баєрів пропонуватимуть свої знахідки з Парижа, Берліна, Барселони, Копенгагена, Токіо. У секції особливих подарунків – чаї із Сеула, з хурмою та гарбузом; путівники містами світу від Cereal; прикраси з Парижа. А ще – книжки про мистецтво та фотографію. Традиційно Kyivness презентує і локальні бренди, що відповідають естетиці та філософії маркету.

Коли: 22-23 грудня, 11:00-20:00

Де: вулиця Банкова, 2 (маєток Лібермана, Спілка письменників України)

Скільки: 100 гривень, для дітей до 12 років та пенсіонерів – безкоштовний

ПОДІЯ

Grand Christmas Ballroom

У залі буде представлена колекція вінтажу з усього світу. Серед товарів: одяг, аксесуари, взуття, вінтажні та нові парфуми, книги, декор. Знайти можна буде якісні вінтажні речі та вживані речі люксових марок: Yves Saint Laurent, Gucci, Balenciaga, Jil Sander, Marni, Chanel, Dior. З-поміж продавців – директорка відділу моди Vogue Ua Юлія Пеліпас, співачка Луна, стиліст Євген Прімаченко.

Хороші новини для екосвідомих гостей: на різдвяному маркеті Kyivness відмовляються від продажу одягу з мас-маркету та речей з натурального хутра.

Біля старовинної печі розташуються вінтажні та нові годинники від Zavodshop, реконстуруйовані джинси Levi's від ReViClo, re-done вовняні костюми та піджаки для жінок. Також у цій залі: чоловічий одяг, колекція вінтажної кераміки та декору від Flava studio, сукні й піжами з натурального шовку, вінтажний посуд з Англії. Серед українських брендів у Grand Christmas Ballroom: BEVZA, Metrique Ukraine, Forsea.

Діапазон цін різноманітний: є демократичні вінтажні речі від 100 до 600 гривень, вживаний одяг люксових брендів від 600 до 2 000-3 000 гривень, колекційні речі за 3 000 гривень і більше.

Christmas hall

У затишній залі також розташуються подарунки на Різдво та Новий рік – шовкові хустки та піжами з принтами українських ілюстраторів від Jia Atelier, шовковий одяг від Her Store, вінтажний посуд і декор з маркетів світу, прикраси. Подарунки можна буде запакувати в лімітований дизайнерський папір від WhatApaper.

Christmas bistro

У цьому залі 100 років тому була їдальня. Саме тут ми влаштуємо різдвяне бістро з їжею та напоями. Можна буде скуштувати страви від шефів Нікіти Принтера та Дениса Менсона, насолодитися вином від The Naked Bar, спробувати веганські солодощі від Sweethunter. Гостей маркету розташують за великим спільним столом, стилізованим під маєток.

Також у бістро шукайте книги від магазину «Палатка», видання IST Рublishing та різдвяні вінки для дому від Іри Евори.

Ціни:

Їжа 80-150 грн

Гарячі напої 40-100 грн

Вино 90-130 грн

Christmas lounge hall

У холі маєтку буде розташована зона для бесід та відпочинку. Саме тут можна насолодитись атмосферою будівлі, послухати український фокстрот від фотографа та журналіста Сергія Моргунова або ж платівки від режисера Марка Вілкінса.

Квиток дійсний два дні маркету. На другий день – оновлення асортименту, нові учасники та знижки до −50%.