The Village Україна розповідає, що купувати, під що танцювати, що їсти і як розважатися на «Реп Шмеп Йо Кураж Базар».

 Реп Шмеп Йо Кураж Базар

Коли: 11-12 серпня

11 серпня: 11:00-02:00

12 серпня: 11:00-23:00

Де: Арт-завод Платформа, вул. Біломорська, 1а

Скільки: 100 гривень, 30 з яких йде на благодійність

Для пенсіонерів, дітей до 12 років, людей з інвалідністю, учасників АТО, іменинників, вагітних жінок та людей зростом від 190 сантиметрів – безкоштовно.

Facebook

Що купувати

Місце 158

Усім любителям незвичних аксесуарів, а також тим, хто планує підкорювати пустелю на Burning Man, радимо не пропустити творіння майстерні Dmitriy Bragin-Art Creative. На «Кураж Базарі» будуть представлені унікальні товари у стилі стімпанк: маски, блокноти, метелики та аксесуари для декору інтер’єрів.

Місце 32

Є люди, для котрих мандрувати барахолками світу – справжнє хобі. Вони привозять дивину з різних куточків планети, а потім розкладають свої знахідки на «Кураж Базарі». Одна з таких людей, Ксенія Дуднік, на 32 місці представить лімітовані брендові речі з недільної барахолки у Мауерпарку в Берліні.

Місце 100

Відомий музикант, соліст гурту «Агонь», а відтепер ще й стиліст, Костя Боровський випускає своє фірмове хіп-хоп-вбрання і цими вихідними представить його на барахолці. Будуть світшоти, худі, футболки та штани із найстильнішими принтами.

Місце 108

Ви чули щось про альтернативу пластику у вигляді веганської тканини, міцної та водовідштовхувальної, схожої на папір, яку можна використовувати повторно багато-багато разів? З цієї тканини роблять дуже зручні та універсальні речі, які можуть слугувати ланч-бегом, чохлом для айпаду та клатчем одночасно. Їх можна буде придбати на «Кураж Базарі».

Місця 39-41

Величезна кількість взуття: чоловічого та жіночого, від спортивного бігового до вишуканого і повсякденного. Усі ваші улюблені кеди, стильні кросівки та навіть домашні капці у взуттєвому корнері з напрочуд низькими цінами. Перед новим сезоном це місце має стати Меккою для модників та модниць, що піклуються про свідоме споживання.

Як розважатися

«Реп Шмеп Йо Кураж Базар» – єдиний у році захід із тематикою хіп-хопу, тому планують зібрати всіх поціновувачів цієї культури. Розваги стануть відсилками до Нью-Йорка та його стильних жителів у широких штанях і футболках по коліно.

На усіх вільних поверхнях малюватимуть графіті – як відомі вуличні художники, так і просто любителі. Організатори закуповують фарбу в балонах і запрошують перетворити київський арт-завод у справжнє гетто.

Не пропустіть також виставку тюнінгованих автомобілів і тюнінг у режимі онлайн одразу на місці – перетворювати тачки на витвори мистецтва буде майстерня South Art. X-Zibit та його «Тачка на прокачку» ллють сльози щастя від того, що їх діло живе.

Для любителів спорту – баскетбольні кільця, будуть і професійні гравці: єдиний українець, що грає у Lakers, чемпіон світу зі слемданків та збірна України з баскетболу. Усі готові грати з гостями «Кураж Базару».

Також можна покататися на роликах, bmx, скейті, попрактикуватися у slackline та skimboarding, крутитись у бамперболах та грати на ігрових автоматах. Можна також зробити тату, дреди та одружитись по-швидкому в благодійній зонні миттєвих весіль Banana Wedding.

Щоб зайняти чимось голову, завітайте на хіп-хоп-квіз. До участі запрошуються команди з 6 людей, турніри відбудуться о 13:00, 15:00 та 17:00 обидва дні. Гостей чекають три абсолютно різні гри на знання культури хіп-хопу.

У неділю на «Кураж Базарі» працюватиме лекторій, де читатимуть професіонали у своїх сферах. Гінеколог-ендокринолог Наталя Сіліна розповість про жіноче лібідо, а також відкриє приймальню у своїй сповідальні, де відповість на всі інтимні питання абсолютно анонімно. Екоактивістки Анна Понікарчук, Лада Полтавська та Анастасія Мартиненко розкажуть про цікаві екотренди та досвід zero waste в Україні та світі.

По всій території, як завжди, розташовані найкрутіші інстаплейси в стилі хіп-хопу – тому варто забути про всі правила ввічливості в Instagram і викласти фото з кожної із фотозон.

А ще хіп-хоп – це обов’язково танці. Тому на гостей чекають контести з хіп-хопу, брейкдансу і тверку. Долучитися можуть всі охочі. Адже танцювати можна не лише у спеціально відведених місцях, а й просто всюди: біти качатимуть і стояти на місці – це майже злочин.

Під що танцювати

Для любителів музики субота та неділя стануть справжнім раєм, адже гратимуть лише найкращі хіп-хоп діджеї та виконавці.

Субота


Dj Place

12:00 – Cosswek

14:00 – Alex Deepflow

16:00 – MONSTO

Зелена сцена

12:00 – Sasha Tumko

14:00 – Anta

16:00 – Vnuk

18:00 – Slef

20:00 – Timo

21:00 – XLDELUXE

21:30 – Лігалайз

Неділя


Dj Place

12:00 – Slava Bondar

14:00 – Dmitry Dir

16:00 – Kirill Vasilev

18:00 – Pantileev

Зелена сцена

14:00 – Savethetuna

16:00 – Speedy

18:00 – Ablaka

19:00 – Drum&Tuba Band

20:00 – Timo

21:00 – NKNKT

21:20 – Kyivstoner

22:00 – The Next

Для гостей з дітьми

У великій інклюзивній зоні «Діснейленд» на гостей чекають майстер-класи, бізіборди, безкоштовні батути, лабіринт, гра в «Твістер» і заняття для дрібної моторики.

Малюків вчитимуть робити піцу, переходити дорогу, пілотувати дронами, збирати цілі міста з конструктора, грати у футбол та, звісно ж, танцювати хіп-хоп.

Для найменших гостей є тиха зона для денного сну, пеленальна кімната з усім необхідним для комфортного перебування на фестивалі та оренда візочків.

Усі іграшки, що є в «Діснейленді», можна забирати з собою. А якщо вдома є щось, чим уже не граються, старі іграшки приймають на вході, щоб подарувати новим власникам.

Щоразу «Кураж Базар» має благодійну мету і збирає певну суму на добрі справи. У серпні планують зібрати 215 000 гривень на обладнання для пологового будинку №1 у Чернівцях. Туди куплять реанімаційний стіл та пульсоксиметр для підтримки життя у новонароджених, що з’явились на світ раніше терміну.

Щоб підтримати збір, варто просто прийти – 30 гривень з кожного вхідного квитка йдуть на благодійність. Також на території є благодійні активності: наклейки, автомат із витягування іграшок та швидкі весілля від Banana Wedding.

фото: Кирило Васильєв