Сезонні розпродажі – гарний спосіб поповнити гардероб необхідними речами за доступною ціною. Проте придбання одягу зі знижкою – процес, що вимагає правильного планування і грамотного підходу. The Village Україна розповідає, як правильно підготуватися до розпродажів.

 Підпишись на Telegram-канал про стиль KYIV LOOKS

Щоб придбані речі з хорошою знижкою не лежали в шафі, треба знати деякі правила розпродажів. Перед тим як йти по магазинах у період знижок, ретельно розберіть свій гардероб. Спочатку відкладіть убік речі, які ви не носили понад рік. Подивіться, що це за речі, подумайте, чому ви їх не вдягали – це треба зробити, щоб знову не придбати подібних. Окремо складіть одяг, який ви носите найчастіше. Проаналізуйте, чому вам подобається його носити. Якщо деякі речі уже мають зношений вигляд, то на розпродажах можна пошукати схожу модель на заміну. Зрозумівши, якого одягу вам не вистачає, ви з більшою вірогідністю зробите правильну покупку.

Ліна Христофорова

персональна шоперка


Розпродажів є безліч – це сезонні – у середині та наприкінці сезону, присвячені святам. Дуже люблю американські Black Friday і Cyber Monday напередодні Дня подяки. Ці розпродажі перші ластівки перед початком головних сезонних знижок. Якщо говорити про Італію, найвигідніші для шопінгу місяці – липень і січень. Найвищі знижки саме тоді – від 30-70%. Переважно в цей період -50%. Що варто купувати на розпродажах, а що ні? Передусім варто придбати якісні базові речі. Але цим, думаю, я нікого не здивую. Не варто купувати гостро модний одяг, оскільки в наступному сезоні він уже не буде актуальний.

Чесно кажучи, найчастіше купую речі з найпершою знижкою -30%, тому що тоді ще є розміри. Коли знижки доходять до -70%, гідного вже мало, але якщо є настрій «копати», то завжди можна щось знайти. Мій особистий лайфхак – купувати речі не в монобрендових магазинах, а в мультибрендових. Наприклад, кросівки Alexander McQueen, розмірів і кольорів яких майже немає в монобрендових бутиках, я легко знайшла в універмазі, де представлена ​​велика кількість різних брендів. Є ще одна перевага: мультибрендові магазини закуповують колекції і в будь-якому випадку в кінці сезону будуть робити знижки, тоді як монобренди не роблять знижки на флагманські моделі взуття. Викидати великий бюджет на одяг не варто. Взуття, верхній одяг, аксесуари і сумки – інша річ. Ще виділяю бюджет на якісні в’язані та базові речі.

Якщо говорити про українські бренди, я віддаю перевагу покупкам безпосередньо в шоурумах дизайнерів. Мені подобається особистий контакт із людиною, яка створила речі, що мені подобаються.

Правила вигідної покупки

 Не купуйте трендові речі у кінці сезону

Це одна з найбільш поширених помилок. Тренди настільки швидкоплинні, що вже навесні ті круті туфлі, що всі носили восени, будуть торішнім хітом.

 Не переоцінюйте класику

Так, кашеміровий гольф і біла сорочка речі потрібні, але якщо «бази» у шафі у вас достатньо, то спробуйте придбати те, чого у вас ніколи не було, але дуже хотілося мати. Наприклад, річ яскравого кольору або ж незвичного фасону.

 Змінюйте свої шопінг-звички

У всіх є речі, які ми купуємо щоразу, як йдемо за покупками. Це можуть бути навіть банальні футболки з написами. Спробуйте цього разу піти від зворотного й підібрати на розпродажах речі, з якими можна буде міксувати ваші улюблені футболки чи будь-який інший одяг.

 Не купуйте речі на розмір менші

У магазинах завжди знайдуться речі, які вам сподобаються, але будуть не вашого розміру. Однак не варто їх купувати, думаючи, що вони розносяться і розтягнуться в процесі носіння. Інша річ, коли речі на розмір більші, наприклад, об’ємний светр або сорочка.

 Уважно дивіться, чи річ має брак, перед покупкою

Речі, виставлені на розпродаж, приміряють частіше за інші, тому дивіться уважно, чи немає на них дефектів, плям та іншого браку. Навряд чи ви потім знайдете час для того, щоб віднести річ у хімчистку або майстерню, тому краще відмовитися від покупки одягу з дефектом.

 Коли не знаєте, що купити, беріть аксесуари

Якщо вибір стоїть між черговою чорною сукнею чи блузою, то йдіть у відділ із взуттям та аксесуарами. Дорогий годинник буде кращою інвестицією у ваш гардероб.

7 речей, на які варто звернути увагу на розпродажі

Пальто – звертайте увагу на класичні прямі силуети, середню довжину трохи нижче коліна, і базові кольори, які легко поєднуються з іншими речами, сумками і взуттям з вашого гардероба.

Класичні брюки чи джинси – вовняні брюки з широкими штанинами і середньою посадкою на талії, а також джинси прямого крою і класичного синього кольору.

Светри чи кардигани – якісні в’язані речі нейтральних кольорів не підвладні трендам, тому будуть актуальні і в наступних сезонах.

Сорочки та блузи – основа гардероба, тому їх можна мати багато. На розпродажах шукайте варіанти з дорогих тканин, які раніше були не по кишені.

Шкіряні сумки – аксесуари класичних форм та кольорів, які не вийдуть з моди за один сезон.

Трикотажні базові футболки та майки – речі, які швидко зношуються, але однаково потрібні влітку, восени та взимку.

Літні сукні – легкі сукні класичних фасонів, які восени можна носити з жакетом, светром чи тренчем.

 Стежити за знижками та розпродажами можна в рубриці «Знижки тижня» на The Village Україна.

Ілюстрація: Анна Шакун

Фото:  Anna Utochkina / UnsplashFancycrave / Unsplash.