У магазинах тривають сезонні розпродажі. Вони допомагають ритейлерам звільнити полиці для нових колекцій і змусити покупців узяти більше речей. У підсумку можна купити непотрібні речі, які будуть припадати пилом у шафі. The Village розповідає, як не витратити гроші даремно на розпродажах.

 Підготуватися заздалегідь

Підготовку до розпродажів варто починати задовго до походу в магазин з плакатами Sales на вітрині. Для початку варто переглянути свій гардероб, зрозуміти, з якими речами варто розлучитися і чого не вистачає. Для цього можна використовувати концепцію капсульного гардероба. Зі списком потрібних речей можна вивчити асортимент магазинів улюблених марок. У випадку з великими брендами, представленими в інтернеті, можна заздалегідь, ще до знижок, придивитись модель, з’ясувати свій розмір, а потім купити потрібну річ на розпродажі онлайн.

 Не піддаватися ейфорії

Якщо ж ви випадково опинилися в магазині в період розпродажів, не піддавайтеся загальному ажіотажу і не купуйте речі тільки тому, що вони продаються зі знижкою. Краще мати під рукою список необхідних покупок і звірятися з ним, щоб не набрати зайвого. Також допомагає критична оцінка моделі в примірочній: варто поставити собі питання, наскільки ця річ вам пасує, як поєднується з рештою гардероба і чи часто можна буде її носити.

 Відмовитися від розсилок

Щоб мотивувати покупців, магазини чи не щодня повідомляють їм у розсилках про нові акції та пропозиції. Якщо вирішили економити, варто відмовитися від таких розсилок, щоб уникнути непотрібних спокус.

 Не дивитися на подарунки

Інший спосіб змусити вас витратити більше – додаткові знижки і подарунки при покупці кількох речей. Щоб оцінити вигоду від придбання, не беріть їх у розрахунок, подумайте про те, наскільки потрібні ці речі, і діставайте гаманець, тільки якщо відповідь позитивна. Адже якщо ви не будете ними користуватися, жодні подарунки не зроблять покупку вигідною.

 Почекати

Якщо ви сумніваєтеся, чи потрібна вам річ, відкладіть покупку хоча б на півгодини. Закрийте вкладку сайту або вийдіть з магазину і візьміть кави. Якщо після перерви і раціонального міркування вам все ще хочеться купити цю річ, ймовірно, вона того варта.

 Встановити ліміт витрат

Щоб не витратити в магазині занадто багато, можна приходити туди з обмеженою сумою готівки або з однією карткою, на рахунку якої лежить рівно та сума, з якою ви готові розлучитися.

 Не купувати від втоми

Тривалий похід по торговому центру або проглядання сторінок інтернет-магазину стомлює. Втомившись від безрезультатних пошуків, можна врешті-решт взяти непотрібну річ. Просто для того, щоб не йти з розпродажу з порожніми руками. Такі спонтанні покупки зазвичай не дуже корисні. Тому, якщо ви не бачите того, що вам потрібно, не варто купувати, аби просто виправдати втрачений час.

Текст: Анна Соколова

Обкладинка: webandi