The Village Україна публікує підбірку українських брендів кераміки для дому.


SaGa Pottery

Київська майстерня кераміки виготовляє посуд незвичайних форм, що нагадують кратери вулкана, морське дно, розбиту шкаралупу. Посуд оздоблюють яскравою глазур’ю природних кольорів.

Де придбати: на Facebook-сторінці, в Gallery 48, Sofa store та кав’ярні «Хай Росте».

Facebook



Yaglyna

Художниця Ольга Хасаншин із Луцька виготовляє чашки і тарілки в стриманих пастельних кольорових гамах та неординарних формах. Ціни на чашки починаються від 200 гривень.

Де придбати: в Instagram

Facebook



«Велика Богаїха»

Майстерня з Хмельницького виготовляє посуд і предмети інтер’єру в оригінальній стилістиці: змішуючи сучасний мінімалізм та архаїчні (давні) мотиви. Готовий посуд обробляють методом чорніння. Окрім керамічних речей, майстерня створює вироби з металу та деревини.

Де придбати: на Facebook-сторінці або у Львові в галереї Щось цікаве

Facebook



«Mох»

«Дикий» посуд із Франківська. Майстер Євген Бабешко оздоблює вироби, імітуючи природні текстури: кору дерева, каміння, шкаралупу горіха, кокоса та листя. Характерного коричневого відтінку виробам надає особливий спосіб виготовлення: перед випалюванням посуд вимочують у молоці. В асортименті чашки, піали і тарілки.

Де придбати: у Києві в крамниці Podval; у Львові в галереї Щось цікаве

Facebook



«Восьма Комора»

Київська майстерня, що виготовляє керамічний посуд. Дизайн і кольорова гама виробів різноманітна: від спокійних форм і нюдових відтінків до асиметрії і сміливих кольорів та орнаментів. Девіз майстерні: «Створення незабутніх і неймовірних речей, що внесуть яскраві барви і викличуть добрі емоції».

Де придбати: на Facebook-сторінці

Facebook



CASSafonov's

Київський бренд кераміки, заснований подружжям Сафонових. У роботі надихаються природними та етнічними мотивами. Виготовляють сервізи, вази, кашпо, світильники, інтер’єрні та садові скульптури, мозаїку.

Де придбати: на Facebook-сторінці

Facebook



SoulFul Ceramics

Бренд кераміки, заснований у 2014 році художницею-керамісткою Ольгою Ладога. Посуд виготовляють із різних видів глини (червоної, темної, фаянсу, глини-шамот). Вироби часто художньо оздоблюють рослинними та тваринними елементами. Також є класичний посуд.

Де придбати: на Facebook-сторінці

Facebook



Viter ceramics

Майстерня подружжя Івана та Аліни Григорчук. Подорожі надихають їх на постійну зміну стилів і технік. Виготовляють як і «необроблений» глиняний мінімалістичний посуд, так і глазуровані вироби із цікавими гранями. В асортименті: горнята, тарілки, вази, піали-юномі, чаші для матча, джезви та домашній декор.

Де придбати: на Facebook та Instagram сторінках

Facebook



CeramicSoul

Кераміка з Харкова. У створенні посуду та скульптури майстер багато експерементує з деструктивними формами та зображеннями людини. Проте можна знайти і більш стримані вироби. Окрім посуду, виготовляє скульптуру та плитку.

Де придбати: на сайті та Facebook-сторінці

Facebook



Sergey Makhno

Відомий архітектор і дизайнер Сергій Махно розробляє колекції кераміки, які доповнюють його інтер’єрні проекти. Особливої уваги заслуговують керамічні світильники.

Де придбати: на сайті

Facebook

Фото: обкладинка - Yaglyna; 1 - SaGa Pottery; 2 - Yaglyna; 3 - «Велика Богаїха»; 4 - «Mох»; 5 - «Восьма Комора»; 6 - CASSafonov's; 7 - SoulFul Ceramics; 8 - Viter ceramics; 9 - CeramicSoul; 10 - Sergey Makhno.