The Village Україна продовжує підбивати підсумки року, розповідаючи про найкращі публікації рубрики «Квартира тижня».

Будинок ресторатора Дмитра Борисова

Родина засновника «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» орендує будинок у котеджному містечку на Столичному шосе. «Цей комплекс є ідеальним варіантом для родини, якій вже не вистачає місця у квартирі, але якій не потрібен занадто великий будинок», – розповідає Борисов. У триповерховому будинку знайшли місце для великої родини, каміну та живої стіни. На присадибній ділянці – зона для барбекю та зарядка для електромобілів.

Читати

Заміська квартира інстаблогера Леоніда Мартинчика

Леонід Мартинчик живе в новобудові неподалік від Львова. Сюди Instagram-блогер переїхав із центру Львова. «Я вирішив придбати квартиру за містом, яку зможу обставити так, як хочу, і в якій у майбутньому вистачить місця для родини», – розповідає власник помешкання. Меблі з IKEA у квартирі він поєднав із вінтажними та подарунками від українських брендів.

Читати

Квартира художниці Маші Реви на Рейтарській

Художниця Маша Рева обрала квартиру поблизу станції метро «Золоті ворота», тому що не хотіла жити у великому будинку. Інтер’єр побудували за принципом контрастності. «Мені потрібно, щоб простір був білий. Коли більше білого – мене це менше напружує», – каже художниця. У трикімнатній квартирі розташували майстерню, вітальню та простір для речей. А ще тут проводять вечірки.

Читати

Космічний будинок неподалік Львова

Цей будинок біля Львова – проект української компанії COSMOS Prefab. Його особливість полягає в тому, що на 80% приміщення зробили на заводі. Готові модулі привезли на ділянку і склали у потрібній формі. У двоповерховій будівлі – простора студія, камін і технічне приміщення.

Читати

Пікассо у квартирі колекціонера

Ігор Абрамович – один із найбільш відомих українських колекціонерів мистецтва. У квартирі, за яку відповідала студія Sergey Makhno Architects, основний акцент зробили на витвори мистецтва з особистої колекції арт-дилера. «Я хотів, щоб моя родина жила в сучасному мистецтві. Для людей, які працюють у цій сфері, це дуже важливо», – каже Абрамович. Зокрема, понад 150 квадратних метрах знайшли місце для робіт Пабло Пікассо, Девіда Хокні та Альберто Джакометті, а також українських митців Олега Тістола, Анатолія Криволапа та Сергія Святченка.

Читати

Квартира від Слави Балбека без дверей

Слава Балбек реставрував стіни сторічної будівлі на Пушкінській та розібрав засклений балкон. Завдяки цьому об’єкту вдалося водночас віддати належне будинку та адаптувати його до сучасних господарів. Окрім того, двоповерхову оселю розділили на зони: на першому поверсі облаштували вітальню та простір для розваг, а на другому – зону для відпочинку.

Читати

Квартира художниці Ліліт Саркісян із малюнком на стіні

Квартира у центрі подій, але подалі від галасу центру міста. Художниця Ліліт Саркісян облаштувала житло за допомогою перепланування та інтеграції меблів із принтами. А ще ця квартира прикметна тим, що малюнок на стіні оформили за кілька годин до зйомки.

Читати

Квартира з гамаком і панорамними вікнами

Компактна однокімнатна квартира в новобудові поблизу площі Перемоги, яку виділяють панорамні вікна і гамак. За проект відповідав дизайнер Еміль Дервіш. В оформленні – меблі з IKEA та вінтажні килими.

Читати

Двокімнатна квартира у «сталінці», що стала трикімнатною

Як перепланувати двокімнатну «сталінку» на трикімнатну – варіант від студії U Concept. «Ми хотіли зберегти історію будівлі, підкресливши високий рівень стелі і відкритий незасклений балкон, але водночас додати до помешкання сучасного мінімалізму», – розповідають дизайнери.

Читати

Квартира на Рейтарській, заради якої продали пентхаус у Берліні

Марк Вілкінс – швейцарський режисер, який тривалий час жив у Нью-Йорку та Берліні, а два роки тому вирішив продати берлінський пентхаус, аби придбати квартиру на Рейтарській. «Я одразу відчув, що це особливе місце, коли вперше побачив цей краєвид», – каже режисер. Із вікон квартири видно Рейтарську і місцевий сквер. В інтер’єрі від Еміля Дервіша – поєднання особливостей історичної будівлі та вінтажних речей з колекції власника.

Читати

Фото: обкладинка, 9 – Андрій Безуглов; 1 – Юлія Вебер для The Village Україна; 2,4 – Олег Бабенчук для The Village Україна; 3, 5, 6, 7, 8, 10 – Анна Бобирєва для The Village Україна.