Продовжуємо підбивати підсумки року та публікуємо добірку шоурумів, які відкрили у 2018-му.

H&M у Lavina Mall та SkyMall

ДЕ: Lavina Mall (вулиця Берковецька, 6-Д), SkyMall (проспект Генерала Ватутіна, 2-Т)

КОЛИ: з понеділка по неділю, з 10:00 по 22:00

Перший H&M з’явився у серпні в Lavina Mall – тоді в черзі на відкриття чекали близько 500 людей. Другий магазин відкрили у жовтні в ТРЦ Skymall.

У Києві представлені майже всі лінійки одягу H&M. У магазині вже можна знайти молодіжні колекції DIVIDED, базовий одяг L.O.G.G. та принтовану колекцію GP & J Baker x H&M. Тут також можна придбати білизну, одяг для вагітних і лінійку H&M+, що пропонує речі до 56 розміру. Також в Україні представлені колекції H&M Studio та колаборації бренду з відомими модними домами – наприклад, з Moschino. Товари для дому H&M Home представлені лише у просторі в Lavina Mall.

У магазинах приймають одяг на переробку. Там встановлені спеціальні бокси, у яких можна залишити будь-які речі, незалежно від стану та бренду.

Наразі в українських H&M немає лінійки косметики та опції онлайн-шопінгу. Наступний магазин у Києві відкриють у Ocean Mall влітку 2019 року.

ДЕ: Антоновича, 17-А

КОЛИ: з понеділка по неділю, 11:00-20:00

Український бренд TTSWTRS існує п’ять років. У кожній їхній колекції є речі з роботами відомих татуювальників зі всього світу. З першою колекцією марка потрапила в паризький концепт-стор Colette, який продає бренди вуличної моди та сегменту люкс. А друга була представлена, зокрема, в Японії. Це перший шоурум TTSWTRS в Україні.

«Відкривати свій перший шоурум у Києві не планували. Вийшло спонтанно: маленький магазинчик з Антоновича переїжджав до торгового центру і приміщення майже не потребувало ремонту. Тоді ми подумали: а чому б ні?» – розповідають представники бренду.

У шоурумі будуть представлені поточна колекція та базова лінія білизни.

Де: вулиця Тургенєвська, 55

Коли: з понеділка по п’ятницю, 10:00-19:00

Litkovskaya – бренд одягу української дизайнерки Лілії Літковської. Її речі можна придбати у Києві, Парижі, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Гонконзі й не тільки. У 2017 році бренд презентував нову колекцію в рамках Паризького тижня моди.

Не втрачаючи зв’язок із Парижем, офіс бренду 2018-го переїхав у новий простір, який команда називає «філіалом Франції». На першому поверсі будівлі, куди переїхала марка Літковської, розташоване французьке Cafe Charlotte. Саме через нього потрібно пройти, аби потрапити у шоурум та офіс, що розмістилися на четвертому поверсі.

ДЕ: вулиця Гарматна, 1

КОЛИ: з понеділка по п’ятницю, 11:00-18:00

Компанія Ozero привчає людей до екологічного способу життя і вчить користуватися натуральними товарами. На шоурум наважилися після року роботи онлайн. Зараз асортимент налічує понад 70 позицій екотоварів. Ozero розташоване на другому поверсі студії Roslynka.

В екошоурумі є кілька напрямків: продукти для особистої гігієни, для кухні та для take-away. Товари привозять з Німеччини, Франції, Великобританії, Туреччини та України. Усі виробники дотримуються філософії zero waste («нуль відходів») і виготовляють якісний продукт, стверджують засновники. Щоб обрати найкращих, Ozero тестує десятки аналогів.

UPD: З квітня 2019 року Ozero працює у коворкінгу Izone за адресою: вулиця Набережно-Лугова, 8. 

ДЕ: вулиця Костянтинівська, 11; готель Bursa

КОЛИ: понеділок-субота з 11:00 по 21:00, неділя – з 11:00 по 20:00

За форматом нова точка мультибрендового магазину Asthik у готелі Bursa – це постійний поп-ап простір, наповнення якого будуть щотижнево оновлювати.

На відкриття на новій локації підштовхнуло успішне проведення Asthik Garage Sale в готелі. «Рішення було очевидним – треба продовжувати. Тому ми дотримуємося концепції pop-up, але вже на постійній локації», – розповідає PR-менеджер магазину Саша Коптєв.

Серед брендів, представлених у магазині: Off-White, Yeezy, Loewe, Valentino, Rodarte, Comme des Garçons та інші. Зараз у поп-апі від Asthik – тільки жіночий асортимент. Чоловічі речі з’являться з весни – як на локації в готелі Bursa, так і в Asthik Store.

Де: вулиця Хрещатик, 34

Коли: щодня з 10:00 до 22:00

У другому магазині «Всі.Свої» зібрали понад 150 брендів із різних міст України, які створюють речі для дому. Загальна площа триповерхового простору становить 1 500 квадратних метрів. У магазині представлені і товари ручної роботи. Для створення домашнього затишку на першому поверсі «Всі.Свої» розмістили кав’ярню.

В асортименті багато продукції з натуральних матеріалів: дерева, вовни, коноплі, льону, металу, мармуру, фарфору. Акцентною групою стала кераміка.

ДЕ: вул. Рейтарська, 21/13

КОЛИ: щодня, 12:00-21:00

Syndicate Original – streetwear-бренд, заснований у 2010 році. Спеціалізується на базових речах: світшотах, футболках, штанах, кепках і шапках. Часто співпрацює з локальними та іноземними художниками, дизайнерами та ілюстраторами.

Бренд змінив локацію, аби відкрити в Києві не просто магазин, а концепт-стор з вінілом, книгами та аксесуарами. «Нам хотілося, щоб це було місце, де наші відвідувачі змогли б затриматись, погортати журнали, послухати вініл, випити кави і поспілкуватися», – розповідає маркетинг-менеджерка Syndicate Оксана Тарнавська.

Де: вулиця Рейтарська, 9

Коли: понеділок - п’ятниця з 12:00 по 21:00, субота-неділя з 12:00 по 20:00

Riot Division – український бренд чоловічого функціонального одягу. Асортимент марки складається з курток, футболок, сорочок, штанів, шортів і кросівок. Більшість виробів – «трансформери». Під час кампанії на Kickstarter у 2017 році з проектом куртки City Jacket Riot Division зібрали необхідну суму за добу.

Раніше магазин бренду розташовувався на Ярославому Валу. Зараз у концепт-сторі на Рейтарській відбуваються художні виставки та покази колекцій бренду.

ДЕ: щодня з 10:00 до 21:00

КОЛИ: вулиця Декабристів, 9-Е

G-Outlet – мережа мультибрендових магазинів одягу, взуття та аксесуарів. Там представлені відомі європейські бренди, зокрема Сos, & Other Stories, Cheap Monday, Scotch & Soda, Guess, Tamaris, Asos, Tom Tailor та інші.

Десятий і найбільший аутлет мережі відкрили в грудні біля станції метро «Харківська». Магазин двоповерховий, його площа становить 2 500 квадратних метрів.

ДЕ: вулиця Олеся Гончара, 14

КОЛИ: з 10:00 по 20:00

Український бренд шкарпеток Sammy Icon і бренд аксесуарів та подарунків Orner відкрили спільний концепт-стор. Магазин розташований на розі вулиць Рейтарської та Олеся Гончара.

Тут можна придбати усі товари брендів, що представлені в онлайн-магазинах. Саме тут знайдете найбільший асортимент шкарпеток Sammy Icon. Також у концепт-стопі є подарункові набори, створені в колаборації двох брендів.

ДЕ: вулиця Жилянська, 7-Б

КОЛИ: понеділок-п’ятниця – 10:00-22:00, субота-неділя – 10:00-23:00

Український бренд Dari CO виготовляє купальні костюми вуличного стилю. В асортименті – як суцільні моделі з відкритою спиною, так і роздільні бікіні. У колекціях представлені чоловіча та жіноча лінійки. Ціни: від 1 000 до 3 000 гривень.

Де: вул. Велика Васильківська, 30-В

Коли: щодня з 12:00 по 20:00

У шоурумі «Лёд» представлені українські бренди одягу. Як кажуть власники магазину Максим і Яна Найденки, вони надихались стилем кіберпанку. У шоурумі є бренди вуличної та високої моди, зокрема такі марки, як Act.1, Riot Division, Dastish Fantastish, TAMAR, J. Perekriostova, OSTEL, Guash та DTN8.

Де: ТРЦ Ocean Plaza (вулиця Антоновича, 176)

Коли: щодня з 10:00 по 22:00

AllSaints – це марка high-street fashion, в основі якої байкерські «косухи», трикотажні вироби, базовий одяг преміального рівня. Бренд співпрацює з музичними гуртами Kings of Leon, Blonde Redhead, OneRepubliс, Imagine Dragons. Магазин в Ocean Plaza – перший в Україні.

Де: ТРЦ Gulliver (Спортивна площа, 1-А) та Ocean Plaza (вулиця Антоновича, 176)

Коли: щодня з 10:00 по 22:00

У кінці 2018 року в Києві з’явилися два монобрендові магазини одягу Polo Ralph Lauren – у ТРЦ Gulliver та Ocean Plaza. Polo Ralph Lauren – американський бренд одягу, аксесуарів і парфумерії преміум-сегменту.

В обох магазинах представлені актуальні колекції чоловічого, жіночого та дитячого одягу бренду. Магазини розташовані на першому поверсі торгових центрів.

Фото: обкладинка, 1 - Наті Авдєєва для The Village Україна; 2,3,4, 5, 6, 7,  - Анна Бобирєва для The Village Україна; 8 - Riot Division; 9 - G-Outlet; 10 - Sammy Icon & Orner; 11 - Dari CO; 12 - «Лёд»; 13 - Софія Пилипюк для The Village Україна; 14 - Polo Ralph Lauren