The Village Україна продовжує підбивати підсумки року. Спільно зі стилістами та баєрами розповідаємо про модні тренди, які були актуальними 2018 року.

 Підпишись на канал про стиль KYIV LOOKS В TELEGRAM

Антон Чехов


стиліст

Асиметрія

На мій погляд, асиметрія була одним з головних трендів року, що минає. Вона стала невід’ємною частиною подіумів та ще й встигла з великою швидкістю пробратися в мас-маркет. Уже нікого не налякаєш спідницею чи курткою з дивним кроєм. Радше навпаки – це пункт must have для модників. Я впевнений, що наступного року дизайнери ще більше дивуватимуть нестандартністю і формами.

Металік

Футуристичний тренд говорить про те, що ми живемо в століття технологій, і все, що ми раніше бачили у фантастичних фільмах, упевнено матеріалізується на наш одяг. До недавнього часу металік можна було побачити лише на взутті та аксесуарах. Однак упродовж 2018-го він був досить актуальним, особливо це стосується пуховиків. Судячи з тижня моди у Нью-Йорку, в 2019 році нам пропонують одягти металік на себе знову, а Balmain радить узагалі зробити його тотал-луком.

Клітка

Клітинка не збирається йти з топів. Якщо раніше це більше проявлялося у верхньому одязі, то цього року актуальними були шарфи, головні убори, шкарпетки та інші речі. Усі дизайнери в один голос кажуть, що тартан (картатий візерунок) – це модно.

Наталія Луста


стилістка у «Всі. Свої»

Анімалістичний принт

З часів античності анімалістичний (переважно леопардовий) принт був символом розкоші, багатства і влади. У 2018 році леопард – здебільшого штучний, що не заважає йому «воскресати» раз на п’ятирічку. Тепер той момент, коли леопардовий принт усюди: на пуховиках, взутті, аксесуарах, сумках та обов’язково на сукнях і спідницях.

Коричневий – новий чорний

Коричневий і всі його відтінки – від кольору гіркого шоколаду до карамельного, відтінку іржі та гірчиці – цього року стали «новим чорним». Його використовують нейтральним і базовим кольором, що рятує в будь-якій ситуації. Якщо раніше жінка, яка не знала, що одягнути, обирала маленьку чорну сукню, цього року багато хто одягав вельветовий коричневий брючний костюм або шовкове плаття-робу довжини міді – коричневий любить гру текстур і фактур. На мій погляд, популярність цього кольору легко пояснюється глобальним трендом на природність, натуральність і екологічність.

Ковбойки

Якщо кілька сезонів тому ми знову відкрили для себе ботфорти, чоботи-панчохи, гамаші Balenciaga і «потворні» кросівки, то цього року подібне сталося з козаками. Гостроносі ковбойки зі зрізаним каблуком – білі, кольорові; матові, лаковані і «під крокодила» були всюди: від подіумів до вулиць і мас-маркету.

Багатошаровість

Багатошаровість, яка актуальна вже кілька років, у 2018 році переросла в  гіпербагатошаровість. З подачі Демни Гвасалії стало нормальним одягати водолазку під сорочку, поверх худі накидати об’ємний піджак, а поверх нього – ще кілька величезних курток або шарфів-пледів.

Вікторія Орел


баєрка жіночого департаменту The Icon Concept Store

Неон

Неоновий сплеск бере початок у 90-х, а в 2018 році неон заполонив усі фешн-простори. Це були і шуби, і костюми, і сукні, і безліч аксесуарів. Така різноманітність дала змогу кожному знайти річ до смаку, адже для багатьох неон – це занадто сміливо і претензійно.

Вікторіанський стиль

Новий вікторіанський стиль знову актуальний, але ще більш яскраво тренд проявить себе наступного сезону. Вікторіанський стиль додасть до образів якраз те, за чим усі так сумували – легкість і романтичність.

Фото: 1 - Zara; 2 - urbanoutfitters; 3 - Анна Бобирєва для The Village Україна; 4 - MARSEE'S Material and Real!; 5 - Владислава Степанчук для Marsees; 6 - zara; 7, 8 - Kachorovska; 9 - Анна Бобирєва для The Village Україна; 10 - urbanoutfitters; 11 - mango.